Cukroví s krémem - kdy a jak?

358
12.12.11 08:38

Cukroví s krémem - kdy a jak?

Ahoj holky, pečete cukroví s krémeme? Já vždycky pekla jen linecké a rohlíčky a dělala jsem nepečené (moji kluci nic jiného nechtěli, ale teď mám těhu chutě :lol: ) Mám upečené ořechy a rohlíčky (na ně se má dát karamelový krém a pak namočit do čoko) a chtěla jsem se zeptat, kdy začínáte mazat krémem a jak to pak uchováváte a taky jak dlouho to pak vydrží???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
12.12.11 08:41

ja je delam 3 dny pred Vanoci, davam do lednice, vydrzi tyden, dele bych se fakt bala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.12.11 08:45

Promázáváme kdykoli, když je cukroví vychladlé. Vydrží stejně jako linecký nebo cokoli jinýho, jen ho strč do chladu- my skladujem cukroví za oknem, po vánocích se dá strčit do mrazáku a vydrží. Vykrajujem z čokotěsta, oříškovýho těsta (stejně jako linecký) , promazáváme čokoládovým krémem, poléváme citronovou polevou nebo čoko a navrch mandli. Nebo košíčky s čokokrémem a mandlí, s višní v rumu a oříškovou hmotou… Je toho spousta :-) Mňamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
12.12.11 08:48

zdobení a krémy dělám těsně před vánoci a jen trochu, pak dodělávám aby bylo čerstvé. Nebo vše najednou a do mražáku. Jinak bych se bála že se to zkazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
12.12.11 08:49
eviliska píše:
zdobení a krémy dělám těsně před vánoci a jen trochu, pak dodělávám aby bylo čerstvé. Nebo vše najednou a do mražáku. Jinak bych se bála že se to zkazí

A když se to dá i s krémem do mrazáku, není pak ten krém hrudkatý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.12.11 08:54

Cukrovíá krémem plním těsně před vánocemi.Dávám ho pak ho špajzu,mám tam hodně chlad a vydrží.A z mrazáku je cukroví taky dobrý,ještě se mi nestalo,aby krém zhrudkovatěl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.12.11 09:00

Dělám pár dnů před vánoci a skladuju v ledničce, tu nemám moc kde jinde… Řekla bych, že to vydrží tak dlouho, jak bylo datum spotřeby u toho másla? (Dělám máslový krém…) No každopádně dojídáme po novém roce a je vždycky OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
12.12.11 09:07
pajjakk píše:
eviliska píše:
zdobení a krémy dělám těsně před vánoci a jen trochu, pak dodělávám aby bylo čerstvé. Nebo vše najednou a do mražáku. Jinak bych se bála že se to zkazí
A když se to dá i s krémem do mrazáku, není pak ten krém hrudkatý?

ještě se mi nikdy nesrazil. Musíš ho ale mít nejdřív vychlazený a pak do mražáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
12.12.11 09:08

mapsala jsem musíš - nemusíš, ale je to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
12.12.11 09:09

My skladovali cukroví vždy na balkóně v mrazu, bez problému (až na nenechavé spoluobčany). Letos nevím nevím, není dost chladno. Začínám péct až tento týden, dřív ne, protože mám strach se žluklého cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
12.12.11 09:29

Tak já mám napečené,ale slepovat budu až později.Hodně slepuju nutelou.A ta vydrží.Jinak to mám na balkóně.

• Citovat
  • Upravit
11502
12.12.11 10:47

Ahoj, napíct můžeš kdykoliv, ale zdobit a krémovat těsně před vánoci a pak s tím někam do chladu, do mrazáku můžeš taky, nic se mu nestane. To samý s nepečenym, dělám těsně před vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
11.12.13 15:19

Ahojky, zajimalo by me, kolikateho zacinate plnit cukrovi kremem? Kdyz ho naplnim ted o vikendu, jak dlouho to vydrzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
11.12.13 15:21

A mate nejaky osvedceny recept na krem bez vajec?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
11.12.13 15:25

@Carmen6 Milujeme karamelový krém: uvařené salko (3 hodiny) s máslem vyšlehat. To je mňamka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport