Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, pečete cukroví s krémeme? Já vždycky pekla jen linecké a rohlíčky a dělala jsem nepečené (moji kluci nic jiného nechtěli, ale teď mám těhu chutě
) Mám upečené ořechy a rohlíčky (na ně se má dát karamelový krém a pak namočit do čoko) a chtěla jsem se zeptat, kdy začínáte mazat krémem a jak to pak uchováváte a taky jak dlouho to pak vydrží???
ja je delam 3 dny pred Vanoci, davam do lednice, vydrzi tyden, dele bych se fakt bala
Promázáváme kdykoli, když je cukroví vychladlé. Vydrží stejně jako linecký nebo cokoli jinýho, jen ho strč do chladu- my skladujem cukroví za oknem, po vánocích se dá strčit do mrazáku a vydrží. Vykrajujem z čokotěsta, oříškovýho těsta (stejně jako linecký) , promazáváme čokoládovým krémem, poléváme citronovou polevou nebo čoko a navrch mandli. Nebo košíčky s čokokrémem a mandlí, s višní v rumu a oříškovou hmotou… Je toho spousta
Mňamka ![]()
zdobení a krémy dělám těsně před vánoci a jen trochu, pak dodělávám aby bylo čerstvé. Nebo vše najednou a do mražáku. Jinak bych se bála že se to zkazí
eviliska píše:
zdobení a krémy dělám těsně před vánoci a jen trochu, pak dodělávám aby bylo čerstvé. Nebo vše najednou a do mražáku. Jinak bych se bála že se to zkazí
A když se to dá i s krémem do mrazáku, není pak ten krém hrudkatý?
Cukrovíá krémem plním těsně před vánocemi.Dávám ho pak ho špajzu,mám tam hodně chlad a vydrží.A z mrazáku je cukroví taky dobrý,ještě se mi nestalo,aby krém zhrudkovatěl ![]()
Dělám pár dnů před vánoci a skladuju v ledničce, tu nemám moc kde jinde… Řekla bych, že to vydrží tak dlouho, jak bylo datum spotřeby u toho másla? (Dělám máslový krém…) No každopádně dojídáme po novém roce a je vždycky OK.
pajjakk píše:eviliska píše:A když se to dá i s krémem do mrazáku, není pak ten krém hrudkatý?
ještě se mi nikdy nesrazil. Musíš ho ale mít nejdřív vychlazený a pak do mražáku
My skladovali cukroví vždy na balkóně v mrazu, bez problému (až na nenechavé spoluobčany). Letos nevím nevím, není dost chladno. Začínám péct až tento týden, dřív ne, protože mám strach se žluklého cukroví.
Tak já mám napečené,ale slepovat budu až později.Hodně slepuju nutelou.A ta vydrží.Jinak to mám na balkóně.
Ahoj, napíct můžeš kdykoliv, ale zdobit a krémovat těsně před vánoci a pak s tím někam do chladu, do mrazáku můžeš taky, nic se mu nestane. To samý s nepečenym, dělám těsně před vánoci.
Ahojky, zajimalo by me, kolikateho zacinate plnit cukrovi kremem? Kdyz ho naplnim ted o vikendu, jak dlouho to vydrzi?
@Carmen6 Milujeme karamelový krém: uvařené salko (3 hodiny) s máslem vyšlehat. To je mňamka ![]()