Cukroví z ghi

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
eliskaema
Nováček 7 příspěvků 1 inzerát 28.10.18 13:40
Cukrovi z ghi

Dobry den maminky. Mam dceru, ktera ma intoleranci na kravskou bilkovinu. O vanocich chci upect cukrovi, ktere by mohla i mala. Pekla jste nektera cukrovi z ghi? Dekuji za odpovedi.

Reakce:
 
sucuba
Kecalka 199 příspěvků 28.10.18 13:47

Z ghi jsem nepekla, ale taky mám i toleranci na mléko, zkuste ho nahradit sojovým s vanilkou, to chutná moc dobře :)

 
eliskaema
Nováček 7 příspěvků 1 inzerát 28.10.18 13:56
@sucuba píše:
Z ghi jsem nepekla, ale taky mám i toleranci na mléko, zkuste ho nahradit sojovým s vanilkou, to chutná moc dobře :)

Dekuji za reakci. Mate na mysli sojove maslo?

 
IvaX
Ukecaná baba ;) 1854 příspěvků 28.10.18 14:02

Možná by mohl jít použít i kokosový olej, záleží na co přesně to chceš použít.

 
zelfka
Povídálka 25 příspěvků 28.10.18 14:03

Ahoj, já pekla vloni ze stejného důvodu jako ty. Pekla jsem Linecké a chuťově bylo vyborne, ale hrozne se drolilo, takže by to chtělo asi větší množství ghi… no letos už to naštěstí řešit nemusím :) asi by to chtělo pohledat recepty přímo s ghi, aby to mělo správnou konzistenci…

 
Ornwen
Závislačka 4516 příspěvků 28.10.18 14:31

Jo, delala jsemz ghi. Davala jsem (nekde jsem nasla) polovinu spis dve třetiny mnozstvi. Kdyz nekde bylo hodne másla (napr.to linecke, tak jsem davala ghi a rostlinny tuk. Tuším jedna perla je ok, tuk z lidlu) nebo treba pernicky, ktere děláme xkrat do roka (starsi je miluje, bavi ho i vykrajovat) tak ze sadla. To je teda vetsinou poznat n a chuti, al neni to nutne spatne.

Edit:preklep

Příspěvek upraven 28.10.18 v 21:33

 
sucuba
Kecalka 199 příspěvků 28.10.18 14:38

@eliskaema sójové mléko, mají různé příchuťě. Třeba s mandlemi, s vanilkou, čokoládové, nebo čistě jen sója, dokonce jsou i takové jogurty

 
Ornwen
Závislačka 4516 příspěvků 28.10.18 15:43

@sucuba jeneze ona resi maslo, ne mleko

 
sucuba
Kecalka 199 příspěvků 28.10.18 16:21

V tom případě doporučuji provamel BIO, neobsahuje mléko a dá se použít ve studené i teplé kuchyni. Je to něco jako maslo

 
eliskaema
Nováček 7 příspěvků 1 inzerát 28.10.18 21:14
@zelfka píše:
Ahoj, já pekla vloni ze stejného důvodu jako ty. Pekla jsem Linecké a chuťově bylo vyborne, ale hrozne se drolilo, takže by to chtělo asi větší množství ghi… no letos už to naštěstí řešit nemusím :) asi by to chtělo pohledat recepty přímo s ghi, aby to mělo správnou konzistenci…

Dekuji za reakci. Ja taky doufam,ze letos resim naposledy. Prvni dcera mela intoleranci do dvou let, tak snad to bude stejne i u druhe. :?

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Aby dětem nepopraskaly rty: Vyberte správný balzám

Každého z nás někdy před odchodem na hřiště odchytla máma, aby nám namazala... číst dále >

Rebečina křídla: Příběh Rebeky, která trpí nemocí motýlích křídel

O nemoci motýlích křídel v poslední době slýcháme stále častěji. V čem... číst dále >

Články z Expres.cz

Češky se potí na Fed Cupu... A Slovenky? Takhle se vystavuje jejich hvězda Cibulková!

Ve světě tenisu je nyní tématem číslo jedna Fed Cup. Češky na něm zdolaly... číst dále >

Láska Pavly Tomicové: Manžel je pro ni muž života, ten jí to stále dokazuje

Nejusměvavější, nejzábavnější, nejrytmičtější a nejpřekvapivější. To je... číst dále >

Články z Ona Dnes

O 10 let mladší: když se manželství unaví, je třeba radikální změna

Manželé Dana a Vladimír vychovávají kromě svých vlastních dětí i vnuka Míšu,... číst dále >

OBRAZEM: Morbidně obézní žena usiluje o to, aby byla nejtěžší na světě

Šestadvacetiletá žena z ostrova Faial v Atlantském oceánu, která si říká... číst dále >