Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím Vás,
dovolím si požádat o zkušenosti s touto nemocí.
Máme podezření u NO (6 let) na poškození funkce slinivky, ale zároveň jsem si na několika fórech přečetla, že je onemocnění provázáno s cukrovkou.
Zatím mu dělala vet. jen běžné krevní testy, má údajně nízkou hodnotu albuminu a nedokáže využívat bílkoviny. Je extrémně hubený, často trpí průjmy, špatně reaguje na vařené, takže nyní jsme pár dní na dietě Hill´s i/d, bylo doporučeno zkusit podávat Pancreolan, ale údajně se musí vychytat dávkování, pro každého psa je to údajně jiné (ne podle váhy, ale podle stupně poškození).
Jak se u vašich pejsků cukrovka projevovala, a byla provázána právě s onemocněním slinivky?
Už jsem z toho zoufalá, v týdnu budeme podstupovat další vyšetření, přesto si hledám informace i různě na netu.
Předem všem děkuji.
Hrozně moc pila, kýble vody, což ale samozřejmě nebylo dobře. Téměř oslepla. A hubla. Potvrdila se cukrovka, která se stále zhoršovala. Nakonec byla na nejvyšších možných dávkách inzulínu a dietních granulích. Pravděpodobná příčina - stesk. Stalo se poté, co jí zemřela parťačka. Vydržela necelý rok a šla za ní. Bylo to rychlé a smutné.
@Whitedog píše:
@Vec01Hrozně moc pila, kýble vody, což ale samozřejmě nebylo dobře. Téměř oslepla. A hubla. Potvrdila se cukrovka, která se stále zhoršovala. Nakonec byla na nejvyšších možných dávkách inzulínu a dietních granulích. Pravděpodobná příčina - stesk. Stalo se poté, co jí zemřela parťačka. Vydržela necelý rok a šla za ní. Bylo to rychlé a smutné.
To je hrozné, my jsme totiž také přišli v červnu o druhého pejska. A od té doby se zhoršuje. Před týdnem jsme si přivezli nové štěňátko, toleruje ho, ale že by z něj byl nadšený se říct nedá.
Děkuji Vám za reakci, přestože tak smutnou.
Dobrý den chtěla bych se zeptat můj pejsek má cukrovku a chtěla bych vedet jaký inzulinove pero pouzivate na odběr krve aby ji to nebolelo. Děkuji
Dobrý den, od včera jsme zacali naší fence píchat inzulín. Máme píchat po osmi hodinách a jsem z toho uplně na nic nvím jak to zvládnout když děláme s manželem na směny, prostě když ji dáme v sedm ráno a já jdu na odpolední tak jí to nemá odpo kdo píchnout, manže přijede v pět já večer, Měl někdo taky takový časový problém? Moc děkuji za radu
Ahoj. Ja mam možnosť kupjem psa, nemam varim. Kupujem granule pre psov veľké balenia v obchode http://semilton.sk/…ood-for-dog/ to je veľmi pohodlne pre mňa. Ale obávam sa, že takáto diéta môže poškodiť psíkovi. Môžem teda kŕmiť psa len suchým krmivom?