Prosím o radu ohledně feny labradora

Anonymní
24.6.11 10:41

prosím o radu ohledně feny

Ahojky prosím o radu ohledně mé fenky :oops: ,nechali jsme ji připustit ale nepovedlo se,to bylo před 3měsíci ale nyní zase hárá.Psy máme ale první fenu.V listopadu jí byl rok.Naše známá je veterinářka ale pokud se jí na něco ptáme odpoví že jsme hysterický :nevim: můžete prosím poradit,nebo cokoliv o fenách?Asi ted budu za blbce ale knihy mi jsou na prd,není na osobní zkušenosti…děkuji (je to nádherná a zdravá labradorka a nechci něco zanedbat kůli názoru hysterie)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2672
24.6.11 10:42

to je nějak brzy rok ne!!!??to je rizikove pro tu fenu je mlada to až ji budou tak 3roky ne…??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
24.6.11 10:42

Určitě bych se zkusila zeptat jiného veterináře. Osobní zkušenost nemám, známá má labradorku a vím, že 1. nakrytí se jim taky nepovedlo, ale 2. vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
24.6.11 10:43
cvana píše:
to je nějak brzy rok ne!!!??to je rizikove pro tu fenu je mlada to až ji budou tak 3roky ne…??? :nevim:

Rok a půl se mi zdá taky dost málo na připuštění, ale nejsem odborník..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
24.6.11 10:45

Fena je mladá,počkejte na druhé,třetí hárání. Je možné že nezabřezla proto,že prostě nebyl ten správný krycí den,bylo moc brzy,nebo pozdě. Příště pro vaší větší jistotu zajděte k vetovi na stěr progesteronu , když odhadnete správný krycí den, překryjte ještě jednou druhý den a opravdu neplašte,nemyslím si, že by byl jiný důvod k nezabřeznutí,jen jste správně neodhadla dny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.11 10:47

No já právě taky koukala ale prohlídla jí v tom listopadu a prej až začne hárat tak můžem 8-o ježíš je to můj miláček a nejde mi do hlavy že po třech měs.zas hárá? :nevim: pravděpodobně začala dnes včera jsem jí měla doma a nic :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.11 10:49
Baslerinda píše:
Fena je mladá,počkejte na druhé,třetí hárání. Je možné že nezabřezla proto,že prostě nebyl ten správný krycí den,bylo moc brzy,nebo pozdě. Příště pro vaší větší jistotu zajděte k vetovi na stěr progesteronu , když odhadnete správný krycí den, překryjte ještě jednou druhý den a opravdu neplašte,nemyslím si, že by byl jiný důvod k nezabřeznutí,jen jste správně neodhadla dny.

Bas děkuji uklidnilo mě to já se spíš bojím aby nebyla nemocná nebo tak,ale na to je až mooc čilá :-D ale člověka napadne cokoliv no - je to srdeční záležitost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.11 10:52

Nebo mám změnit veterináře? nynější je má teta ale radši jí urazím tím že jí změním než abych zanedbala psa :-?

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
24.6.11 10:53

Opravdu není kam spěchat,labíci dospívají později oproti např.malým plemenům,takže fakt počkejte až jí budou dva tři roky - ideálně. Jinak to chce hlídat a odhadnout správné krycí dny,každá fena to má jiné.

• Citovat
  • Upravit
1914
24.6.11 10:53
Anonymní píše:
No já právě taky koukala ale prohlídla jí v tom listopadu a prej až začne hárat tak můžem 8-o ježíš je to můj miláček a nejde mi do hlavy že po třech měs.zas hárá? :nevim: pravděpodobně začala dnes včera jsem jí měla doma a nic :think:

Každá fena má jinou frekvenci hárání, ale Vaše známá, je třeba dobrá kamarádka, ale veta bych zkusila určitě jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.6.11 10:54

No zakladatelko no taky mi přijde, že je fakt moc mladá. A chápu, že je fajn mít známou za veta, ale jestli se jí na takovéto věci nemůžeš zeptat tak já bych si asi hledala někoho jiného. Hárání po 3 měsících je dřív než je obvyklé takže bych minimálně zavolala jinému veterináři a zeptala se na to.

Příspěvek upraven 24.06.11 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
24.6.11 10:55
Anonymní píše:
Nebo mám změnit veterináře? nynější je má teta ale radši jí urazím tím že jí změním než abych zanedbala psa :-?

Proč bys jí tím měla urazit,prostě změníš veta a hotovo. Lékaře si taky vybíráš :-) , neznamená, že když např,strejda bude gynekolog,že budeš muset chodit jen k němu :lol: víš jak to myslím.
Takže pokud máš pocit, že něco není ok, změň veterináře ať si teta myslí co chce ne ?

• Citovat
  • Upravit
5664
24.6.11 10:55

Rok a první hárání je určitě velmi brzy na připuštění. Tedy pokud máte opravdu fenku rádi. V roce je to stále štěně. Větší psi pohlavně dospívají až po druhém roce věku.
Nejspíš jste neodhadli správný den (také příště doporučuji zajít k veterináři na odběr) a navíc příroda sama ví, že třeba bylo příliš brzy. To, že hárá po třech měsících - je to sice brzy, ale každá fena to může mít jinak a především teprve dospívá a cyklus se jí upravuje.
Horší varianta je, pokud fena vůbec nehárá, tam bývá spíš potvrzena nějaká skrytá choroba.
Dejte ale fence čas na dětství. Plno lidí své miláčky připouští brzo, ale sami si neumí představit mít v 15 dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 11:03

Já vám moc děkuji za odpovědi :kytka: jsem klidnější a jdu zavolat jinému,my jí právě neuhlídali no s tím prvním háráním a fakt je to mžik a pak je nemůže vyrušit :cry: druhý pes je ovčák - dva roky a třetí salaš - fena ale té je půl roku.Jinak jí nechci ublížit je to mé srdíčko a to hárání si ted opravdu hlídám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
24.6.11 11:03

Jen k tomu brzkému hárání - může mít nějakou hormonální nerovnováhu, nebo jen nějaký dočasný stres. Naše fena (kříženec pudla s kde čím) když je nějaké velká změna v životě (třeba stěhování z vesnice do města) tak hárá i po 2 měsících, přitom normálně hárá 2× za rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný