Pes a voda

398
22.6.11 09:31

Pes a voda

Můj příběh je pro zasmání, ale i pro poučení. Mám 13 letého kokra, který bezmezně miluje vodu. Chodíme 13 let okolo Sázavy není dne, kdy tam neskočí. 12.června loňského roku, (na ten den nikdy nezapomenu) krátce před tím byla řeka vylitá z břehů. Ben, tak se pejsek jmenuje, vždy poslechl na slovo, nikdy s ním nebyly problémy, jak se o kokrech říká, na písknutí vždy přiběhl. Ale zpět k tématu, otočím se a Ben nikde, zahlédla jsem v dálce vlající uši. A jak to bývá nepodařilo se mi zapískat, bylo mi jasné, že běží na místo, kde se koupeme nejčastěji. Nejsem nejmladší a nějaké to kilo navíc taky mám, než jsem dorazila na místo, pes zápasil ve vodě a nemohl ven. Na chvilku se přiblížil ke břehu a co mě nenapadlo! „Vytáhni ho, za 2 dny má narozky, přeci ho nenecháš utopit.“ Samozřejmě, zapadla jsem do bahna, vodu jsem měla po pás a nikde nic čeho bych se mohla chytit a vylézt a při každém pohybu jsem se bořila hlouběji do bahna. Mobil nosím vždy u sebe, neměla jsem kapsy, ale vyšší moc mi říkala, abych si ho vzala. Zavolám hasiče, sluníčko mi svítilo na mobil. Ovládla mě zřejmě panika, protože jsem si nemohla vzpomenout na žádné číslo. Hasiči přijeli včas, vytáhli nás oba, psa o 500 m dál. Mú vydává místní listy, tak jsem byla chvíli slavná. Dnes se tomu zasměji, ale tenkrát mi do smíchu nebylo. Došlo mi až druhý den co se mohlo stát. Přeji vám všem hezké chvíle s domácími mazlíčky a pozor na vodu! Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
22.6.11 10:43

buď ráda, že jsi zapadla do bahna. U nás se loni utopil chlap, co skočil do vody pro psa, kterého chytla voda a nechtěla ho pustit. Pes přežil. Myslím, že lidský život za psí nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
22.6.11 11:11

Paničko, ještě že jste přežili oba. Taky máme doma vodníka tak vím, že holt voda je velké lákadlo. Naše naštěstí chodí na vodítku, tak ji do prudké vody nepustíme. Stát se mi to co tobě, tak pro ni taky skočím a pak by mi teprve došlo, že jsem tam mohla skončit i já.

ynax, člověk v té chvíli rozumně nemyslí a snaží se si toho svýho chlupáčka zachránit co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.11 12:30

Tý jo 8-o Můj pes se taky rád koupe,jak vidí vodu,tak do ní hned skáče a taky se mi stalo něco podobnýho :oops: Byli jsme ve švýcarsku a šli jsme se projít do hor,kde protékal Rýn.Voda je tam ledová,ale Ketty se hned k vodě hrnula,nějak do ní spadla a unášel jí proud :cry: Jen jsem viděla,jak se snaší udržet hlavu nad vodou,ale stejně se začala topit.Já v panice o její život bez rozmýšlení do tý vody skočila.Začal mě unášet proud,ale nějak se mi podařilo psa zachytit a nakonec nás obě zachránil kamarád,který vlez na břeh a podal nám nějakou větev,chytla jsem se a on nás vytáh :oops: Ještě ted mám husí kůži,když si na to vzpomenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný