Krmení pro kočku - Whiskas nebo Applaws

398
20.6.11 16:09

Dotaz

Dobrý den všem. Mám starší kočičky, od mala krmím whiskas, protože jsou staré, chtěla bych dávat Applaws. Máte je někdo vyzkoušené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
20.6.11 18:02

Ahojda, Applaws jsme nezkoušeli a ani snad tuhle značku neznám, ale krmím prémiovými krmivy, která jsou kvalitnější než komerčně propagované značky a když se koupí ve větším množství, tak vyjdou i levněji (někdy mnohem levněji). Krmíte granulkami nebo kapsičkami (konzervami…)?. Velký výběr je na www.zoohit.cz - přičemž krmivo je rozdělené do skupin podle kvality, najde se i kmivo určené starším kočkám nebo kočkám po rekonvalescenci (popř. zdravotními problémy). Z granulí jsem hodně spokojená s balením 2×15 kg Rafiné Cross značky Animonda - tahle porce pro mé čičiňáky vyjde cca na 9 měsíců, stojí tuším 1340 Kč, takže cena za kilo je přes 40 korun, což je mnohem lepší než kupovat horší krmení v supermarketu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
21.6.11 08:30

Applaws neznám, neporadím. Whiskas bych ale nedávala, nedoporučilo mi to spousta veterinářů. Dávám Hills (třeba tady http://www.zoohit.cz/…ranule/hills#…). Od zavedení tohoto krmiva neměl kocourek žádné zdravotní problémy jako předtím a to jsme solili za veterináře slušný pálky, takže se nám vyplatilo i přes šílenou cenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.12 09:24

Granule Applaws neznám, ale myslím, že nejsou špatné ;) obsahují totiž 80 procent masa :palec: Whiskas musím koupit svému novému kotěti, který je na ně naučený :) ale určitě po čase přejdu na lepší prémiové krmivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
9.2.13 10:20

Applaws je špička mezi krmivy. Určitě bych ho volila, Whiskas bych hodila do popelnice nebo dala slepicím… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
9.2.13 10:23

Applaws je jedno nejlepší, co na trhu najdeš :-) Když jsem viděla v názvu diskuze oboje, musela jsem 8o :lol: Whiskas je jako popelář a Applaws jako jeho Veličenstvo, pan král :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
10.2.13 15:35

Děkuji vám všem za rady, nakonec jsem zvolila českou Calibru. Čičinám chutná a není tak drahá, 7,5 kg 590 kč na Spokojený pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
30.1.14 17:27

Ahoj všem. chtěla bych jen upozornit kočkomilky, na kvalitu granulí z www. spokojenýpes. cz. Objednávala jsem čičinám Calibru, kvůli poštovnému jsem vzala 2× 7kg a zjistila jsem, že datum spotřeby je příští měsíc. :poblion: Nakonec jsem to poštovné tak říkajíc zaplatila, protože granule putovaly zpátky. Už jednou mi po nich kočičáci blinkali, tak přemýšlím, jestli nebyly taky staršího data, protože jsem je přesypala a pytel vyhodila, nemohla jsem to zjistit. Teď mám objednané Applaws od zoohitu¨, tak snad jim budou chutnat, chtěla bych už u nich zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.1.14 18:57

Applaws určitě ano, je vynikající. :-) Jak pro pejsky tak i kočičky. Také kupujeme na zoohitu, zatím žádný problém. Whiskas nééééééé (i když reklamy mají krásné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
31.1.14 02:55
@KaNov píše:
Applaws určitě ano, je vynikající. :-) Jak pro pejsky tak i kočičky. Také kupujeme na zoohitu, zatím žádný problém. Whiskas nééééééé (i když reklamy mají krásné:-)
@KaNov píše:

Já mám čičiny 15 a 16 let, do 12 let jsem dávala whiskas, ale teď na stáří jim chci ulechčit trávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
31.1.14 03:06

@panicka tak hlavne aby jim ta zmena prospela… jako tyhle 2 znacky jsou jako nebe a dudy… Whiskas jsou dosolovane, takze kockam chutnaj, ale je to humac… doufam, ze se prechod na kvalitni granule podari :-) ja osobne bych ale asi volila nejaky granulky spesl pro seniory… nevim v jakym stavu maji zoubky, kazdopadne applawsky muzu jen a jen doporucit, ikdyz nase zmlsankyne je nechtej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
31.1.14 03:23
@Anne86 píše:
@panicka tak hlavne aby jim ta zmena prospela… jako tyhle 2 znacky jsou jako nebe a dudy… Whiskas jsou dosolovane, takze kockam chutnaj, ale je to humac… doufam, ze se prechod na kvalitni granule podari :-) ja osobne bych ale asi volila nejaky granulky spesl pro seniory… nevim v jakym stavu maji zoubky, kazdopadne applawsky muzu jen a jen doporucit, ikdyz nase zmlsankyne je nechtej :-)

Zoubky mají zatím dobré, senior mršky nechtějí. S přechodem na jiné granule nemají problém, na Calibru přešly v poho, po 4 dnech chroupaly jen tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
31.1.14 04:12

Tak to je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dolomity
31.1.14 04:19

Applaws je špička mezi krmivy, já na nich mám 2 mainské krasavce. Myškas je šrot. Pro ty co mají hluboko do kapsy doporučuju http://www.heureka.cz/?… lepší se domluvit vzít 20 kg a nějak to rozdělit mezi víc chovatelů. Kvalita o dvě řady výš než nějaké Myškasi a podobné srágory z telky a cena lidová. Na forum http://www.kocky-online.cz/…iewforum.php?…

• Citovat
  • Upravit
17106
31.1.14 04:25

Dobré ráno, zrovna řeším ucpaný močák kocourka (má cévku) - naštěstí jsme přišli k veterináři včas, ale když se zeptal, čím ho krmíme (whiskas), tak se zděsil.. Takže určitě poradit se s veterinářem.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný