Který druh morčete pořídit?

173
24.6.11 21:45

Který druh morčete pořídit?

Ahoj, není tu nějaká zkušená chovatelka morčat? Chtěli bychom si koupit morče, pročetla jsem články s obecnými informacemi, co morče vyžaduje, co je třeba koupit, s čím počítat, jak vybavit domeček… prostě všechno obecné. Ale nenašla jsem nic k tomu, abychom se mohli správně rozhodnout, který druh si pořídit - chceme spíš klidnější na mazlení, aby nekousalo, nebylo v noci moc hlučné, nebylo náchylné na nemoci… asi se ptám hloupě, každé morče je individuální, ale přesto… poradíte? Co třeba rozetky? A je lepší koupit 1 nebo 2 morčátka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baslerinda
24.6.11 21:49

Koukni na CHS Z kouzelného kopce :-)

• Citovat
  • Upravit
2882
24.6.11 21:58

No my máme morče úplně obyčejné u nás je záchytná stanice pro hendikepovaná zvířata tak mě loni kluk přemluvil že si jedno vezme až sem polevila je to opravdu úplně obyčejné morče co se většinou chovalo v králikárně a jsme moc spokojený jakmile se někdo přiblíží ke kleci píská a vítá je přítulnej a nikdy nikoho nekousl takže si myslim že to záleží na povaze a ne na rase. Na tvém místě bych vzala dítě do zverimexu at si vybere jaké se mu líbí a víc bych to neřešila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.6.11 22:09

Právě od zverimexu mě odrazují, že tam bývají morčata nemocný a děcka jsou pak z toho špatný, nemluvě o financích za veterináře atd. V Bauhausu jsme kolikrát koukali, jak jsou ty zvířata ve zbídačeném stavu. Raději bych nějaké z CHS. Možná to moc promýšlím, ale bude to člen domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
24.6.11 22:16

V pondělí se nám narodili tři morčátka. Rasa je takový to poloangorský. Matka i otec k prohlídnutí. Jsem z Vysočiny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.6.11 22:19

Ve zverimexu bych si nevzala i když jedno sem pořídila a žilo 9 let,ale dnes když vidim jak se tam ty zvířata maj,že v tom skváriu nemaj pořádně ani vodu,jsou tam narvaná atd.. tak bych si ho nekoupila.Vyber si chovnou stanici v okolí at neplatíš ještě 300 za zoo kurýra.

Nejdřív bych ale nechala dítěti-dětem udělat testy na alergii zda alergii nemají proto že morče je prý jeden z nejrozšířenějších alergenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
24.6.11 22:19

My jako děti měli hladkosrstá i rozety, ze zverimexu i z králíkárny na vesnici…začli jsme na jednom, skončili na 4. Jsou společenští, takže to chce kamaráda, měli jsme 2 morčata, dali je babičce na hlídání a vrátili se nám 2 samičky a 2 samečci :mrgreen: Vítali nás pískáním, panáčkovali, žrali z ruky, mazlili se. Žádný nás nekousalo, nebylo nemocný. Jedno umřelo na stáří (8-9 let), jedno chcíplo na infarkt, který dostalo po tom, co ho ségra položila na studenou desku :cry: a pár jich chcíplo po nějakejch infikovanejch pilinách-vykrváceli :cry: Myslim, že první jsem dostala s nástupem do 1.třídy, abych se naučila zodpovědnosti :wink: V 16 letech museli pryč kvůli mému astmatu a alergii :cry: Je to skvělý zvířátko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.6.11 22:20

A líbí se mi šeltie a nebo rozety,ale záleží zda chceš česat,stříhat anebo mít holátko.Skinny se mi nelíbí..
Zkus mrknout na www.morče.cz tak je inzerce a vybereš si druh kterej ti vyhovuje.Inzerátu i rad je tam spoustu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.6.11 22:20

Ahoj,

taky jsme byli loni pro morče ve zverimexu :wink: Kupovali jsme tehdy ještě malého prcka, takže si na děti krásně zvyklo. Ale toho jsem se ani tolik nebála, morčata jsou taková víc přítulná než třeba křečci :wink:
Morče v noci moc hluku nenadělá, je to kliďas :wink: Ale zaručeně hvízdá jak o život, když se vracíme domů z procházky :mrgreen:
Náchylná na nemoci jsou morčata asi stejně, v tom bych rozdíl neviděla :wink:
Asi bych brala jen jedno morčátko, vystačí si samo, když si s ním budete doma hrát, smutno mu nebude. Když koupíte samičku a samčka, ve finále je budete muset dát stejně od sebe. A nevím, jak se snesou dvě morčátka stejného pohlaví /třeba u křečků je to velký problém/.

Tak takhle nějak to vidím já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.6.11 22:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.6.11 22:21
jaaaanina píše:
V pondělí se nám narodili tři morčátka. Rasa je takový to poloangorský. Matka i otec k prohlídnutí. Jsem z Vysočiny :dance:

Nemáš, prosím, aspoň fotky rodičů? Poloangorský typ si nedovedu představit, nemají srst až na zem, přitom delší? A jaké máte barvy morčátek? Chtěli bychom nějaké tmavší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
24.6.11 22:30
dominka píše:
jaaaanina píše:
V pondělí se nám narodili tři morčátka. Rasa je takový to poloangorský. Matka i otec k prohlídnutí. Jsem z Vysočiny :dance:
Nemáš, prosím, aspoň fotky rodičů? Poloangorský typ si nedovedu představit, nemají srst až na zem, přitom delší? A jaké máte barvy morčátek? Chtěli bychom nějaké tmavší.

Máme je u rodičů. Vyfotím v neděli a dám to sem. Máma i táta jsou trojbarevný a malý jsou taky tak. Jsou takový rozježený, ale nemají chlupy až na zem.
V příloze je pouze ilustrativní obrázek z internetu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.6.11 22:35

máme tři ženský a přibude brzo čtvrtá.
Bez problémů.
Snáší se, ale jsou to dvě sestry a jedno morče, co bylo zdarma - tedy mládě jednoho z těch původních morčat. Počítám, že sžívání se čtvrtým bude horší, bude to rozeta, tak uvidíme…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.6.11 22:35

Díky všem za odpověď, zase mám co pročítat a promýšlet. Ještě koukám, že je v Brně výstava, tak se tam asi otočíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
24.6.11 22:53

Máme dva samečky,první rok dobrý,jsou to bráchové,ale pak se začli rvát,tak museli od sebe,samičky se neperou.Vzali jsme dva,ať jim není smutno,jsou to společenští tvorečci.Hodní,nekoušou,napůl se nechají ochočit,pohladit.První 2 měsíce kramařili v noci,ale už mají normálně den a noc,jak stárnou,dělají kravál a binec menší a menší…jsou obyčejní ze zverimexu,hladkosrstí trojbarevní,teď už bych vzala z CHS,kvůli tomu,že prodavačky u mláďat nepoznají pohlaví jistě.Ty šlechtěnější jsou prý klidnější a víc se nechají chovat od dětí,ti naši jsou pořád trochu plaší,ale zase není tolik práce se srstí.Jedno je zase víc přítulné k lidem,ve dvou si přece jen vystačí sami.Pískají dost,kdykoliv někoho slyší přicházet nebo mají hlad.Teď bych koupila raději 2 střapaté samičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný