Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky
máme doma asi 3hodiny dlouhosrsté morče,malénic nebylo, najednou začalaříkatžeje jízima, žejíbolíhlava,slzí jí oči, anajednou má 38,5
..nemuže to být alergie…máme doma ještepsa, kočkua anduláka..alergie nanic stoho nemá
Dcera má alergii na morče - oteče jí obličej, oči, slzí, hlavička taky někdy bolí, ale teplotu asi neměla
![]()
Ahoj,segra muze mit vsechny zvirata,ale zrovna morce ne.Jednou ho dostala,to mama ale jeste nic netusila,holce do hodiny otekl oblicej a krk.
Morce mama dala okamzite pryc.Po case akci zopakovala a stalo se to same.
Zkusila bych morče dát jinam - většinou to přešlo do druhého dne do rána.
no já nevím jestly jeto právek tomu i, nebo jestly naní vlítl naky bacil, ..u známích si morče hladila,byly teda krátkosrstí.anic
Na alergologii umí udělat testy přímo na morče - nebo i na jakékoliv jiné běžné zvíře.
Mně nevadí kočky, psi, koně…ale s morčetem nemůžu být v jedné místnosti
Hned otékám, kýchám, slzí mě oči.. Na morčata jsou prý nejsilnější alergie ![]()
Peti může to být alergie na morče. Já jsem si kdysi pořídila činčilu - prej na ni zaručeně nemůže být nikdo alergický - a já horečky, oteklá - oči, nos, krk, byla jsem slabá, hotová a šla jsem ven, byla jsem tam dvě - tři hodiny a najednou jsem byla zdravá. No tak činčilka šla pryč - našla jsem nového majitele, který už jednu měl - (aby mě tady někdo nenapadal jak to maj někteří ve zvyku
) Jinak mám běžné alergie a mám doma psa, který je oka.
Tak držím palečky
chjo..budu ho muset dát ven a skusit zítra a jestly se to vrátí bude to jasný
..a pokudbudealergická taktonevímjak to vysvetlit že ho mít nebude
Zdravím všechny. ![]()
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech?
Děkuji za odpověď ![]()
Denisa F. píše:
Zdravím všechny.
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech?Děkuji za odpověď
Určitě, na zvířecích chlupech jsou všelijací rostoči, může mu vadit moč, nevím do čeho ho dáváváte piliny, seno radila bych zajít k lékaři na testy, jsou bezbolestné, jen malé píchnutí. Dále bych radila, morče vykoupat. ![]()
Denisa F. píše:
Zdravím všechny.
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech?Děkuji za odpověď
pravděpodobně ne.
Zdravim čtenáře ![]()
Morče mám už cca 6 let, a až poslední tak 2-3 se mi začla dělat vyrážka, když sem ho chovala. Když jsem ho měla v ruce, tak na rukou a kdy jsem ho měla u obličeje, tak u obličeje. Většinou to vypadá jako požahání od kopřim. Bílé vystoupliny a kolem červené a hrozně to svědí. cítím jak mi „hoří“ to postižené místo. Pak si to namažu konopnou mastí a zmizí to. Ale už se s nim nemůžu mazlit jako dřív
Myslíte, že se mi alergie projvila až teď, nebo je to třeba alergie na seno? Morčátko miluju a nechtěla bych ho dávat pryč i když už stárne. Děkuji za odpověď. ![]()
@eS Cape píše:,máme se synem to samý. A zajímavý je, že máme 4 morčata, ale dělá to hlavně jedno. Jak když má agresivnější srst, či co. Přesně jak píšeš, zrudne to, pálí, svědí, taky pomůže to místo ihned umýt.
Zdravim čtenáře
Morče mám už cca 6 let, a až poslední tak 2-3 se mi začla dělat vyrážka, když sem ho chovala. Když jsem ho měla v ruce, tak na rukou a kdy jsem ho měla u obličeje, tak u obličeje. Většinou to vypadá jako požahání od kopřim. Bílé vystoupliny a kolem červené a hrozně to svědí. cítím jak mi „hoří“ to postižené místo. Pak si to namažu konopnou mastí a zmizí to. Ale už se s nim nemůžu mazlit jako dřívMyslíte, že se mi alergie projvila až teď, nebo je to třeba alergie na seno? Morčátko miluju a nechtěla bych ho dávat pryč i když už stárne. Děkuji za odpověď.
No, a jediný, co mě štve, že už se s nim nemůžu tolik mazlit jako dřív no :/ takže to bude asi alergie co? ![]()