Morče - alergie?

12947
24.6.11 17:50

morče alergie??

ahojky

máme doma asi 3hodiny dlouhosrsté morče,malénic nebylo, najednou začalaříkatžeje jízima, žejíbolíhlava,slzí jí oči, anajednou má 38,5 :nevim: ..nemuže to být alergie…máme doma ještepsa, kočkua anduláka..alergie nanic stoho nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
24.6.11 18:01

Dcera má alergii na morče - oteče jí obličej, oči, slzí, hlavička taky někdy bolí, ale teplotu asi neměla :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
24.6.11 18:02

Ahoj,segra muze mit vsechny zvirata,ale zrovna morce ne.Jednou ho dostala,to mama ale jeste nic netusila,holce do hodiny otekl oblicej a krk.
Morce mama dala okamzite pryc.Po case akci zopakovala a stalo se to same.

• Citovat
  • Upravit
219
24.6.11 18:02

Zkusila bych morče dát jinam - většinou to přešlo do druhého dne do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
24.6.11 18:03

no já nevím jestly jeto právek tomu i, nebo jestly naní vlítl naky bacil, ..u známích si morče hladila,byly teda krátkosrstí.anic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.11 18:03

Na alergologii umí udělat testy přímo na morče - nebo i na jakékoliv jiné běžné zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
24.6.11 18:20

Mně nevadí kočky, psi, koně…ale s morčetem nemůžu být v jedné místnosti :nevim: Hned otékám, kýchám, slzí mě oči.. Na morčata jsou prý nejsilnější alergie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
24.6.11 18:31

Peti může to být alergie na morče. Já jsem si kdysi pořídila činčilu - prej na ni zaručeně nemůže být nikdo alergický - a já horečky, oteklá - oči, nos, krk, byla jsem slabá, hotová a šla jsem ven, byla jsem tam dvě - tři hodiny a najednou jsem byla zdravá. No tak činčilka šla pryč - našla jsem nového majitele, který už jednu měl - (aby mě tady někdo nenapadal jak to maj někteří ve zvyku :lol: ) Jinak mám běžné alergie a mám doma psa, který je oka.
Tak držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
24.6.11 18:48

:think: chjo..budu ho muset dát ven a skusit zítra a jestly se to vrátí bude to jasný :cry: ..a pokudbudealergická taktonevímjak to vysvetlit že ho mít nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denisa F.
16.1.12 09:42

Alergie???

Zdravím všechny. :mavam:
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech? :nevim: Děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4024
16.1.12 10:19
Denisa F. píše:
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech? :nevim: Děkuji za odpověď :kytka:

Určitě, na zvířecích chlupech jsou všelijací rostoči, může mu vadit moč, nevím do čeho ho dáváváte piliny, seno radila bych zajít k lékaři na testy, jsou bezbolestné, jen malé píchnutí. Dále bych radila, morče vykoupat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
16.1.12 10:33
Denisa F. píše:
Od Ježíška jsme dostali krátkosrsté morčátko. Mladšímu synovi se na zátylku objevil slabší exém. Může to být alergie na našeho nového kamaráda, ikdyž se problém objevil až po 3 týdnech? :nevim: Děkuji za odpověď :kytka:

pravděpodobně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Es Cape
13.9.12 22:02

Alergie?

Zdravim čtenáře :)
Morče mám už cca 6 let, a až poslední tak 2-3 se mi začla dělat vyrážka, když sem ho chovala. Když jsem ho měla v ruce, tak na rukou a kdy jsem ho měla u obličeje, tak u obličeje. Většinou to vypadá jako požahání od kopřim. Bílé vystoupliny a kolem červené a hrozně to svědí. cítím jak mi „hoří“ to postižené místo. Pak si to namažu konopnou mastí a zmizí to. Ale už se s nim nemůžu mazlit jako dřív :( Myslíte, že se mi alergie projvila až teď, nebo je to třeba alergie na seno? Morčátko miluju a nechtěla bych ho dávat pryč i když už stárne. Děkuji za odpověď. :*

• Citovat
  • Upravit
4705
13.9.12 22:03
@eS Cape píše:
Zdravim čtenáře :)
Morče mám už cca 6 let, a až poslední tak 2-3 se mi začla dělat vyrážka, když sem ho chovala. Když jsem ho měla v ruce, tak na rukou a kdy jsem ho měla u obličeje, tak u obličeje. Většinou to vypadá jako požahání od kopřim. Bílé vystoupliny a kolem červené a hrozně to svědí. cítím jak mi „hoří“ to postižené místo. Pak si to namažu konopnou mastí a zmizí to. Ale už se s nim nemůžu mazlit jako dřív :( Myslíte, že se mi alergie projvila až teď, nebo je to třeba alergie na seno? Morčátko miluju a nechtěla bych ho dávat pryč i když už stárne. Děkuji za odpověď. :*
,máme se synem to samý. A zajímavý je, že máme 4 morčata, ale dělá to hlavně jedno. Jak když má agresivnější srst, či co. Přesně jak píšeš, zrudne to, pálí, svědí, taky pomůže to místo ihned umýt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Es Cape
14.9.12 14:31

No, a jediný, co mě štve, že už se s nim nemůžu tolik mazlit jako dřív no :/ takže to bude asi alergie co? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný