Cukrový detox

26
31.1.22 06:51

Cukrový detox

Ahojky holky od ledna jsem začla poctivě cvičit chtěla jsem trochu zhubnout a vytvarovat postavu 😊 včera jsem stoupla na váhu a přibrala jsem 2 kila no myslela jsem že se vybulim, můj největší problém je jídelníček navíc pracuju v kuchyni a nevím proč vždycky na druhý den po cvičení mám neskutečně chutě na sladké to je ten největší problém proto jsem se rozhodla celý únor bez přidaných cukrů únor je krátký to bych mohla vydržet a těch chuti se zbavit, už jednou jsem to držela a vážně ty chutě přešli taky jsem se lépe stravovala a dokonce i zhubla asi 3 kila za ten měsíc jenže pak byli vánoce a moje snaha byla pryč, proto se ptám je tu ňaka co by šla do toho cukrového měsíčního detoxu se mnou? vzájemně by jsme se podporovali :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
562
31.1.22 07:39
@Misha 32 píše:
Ahojky holky od ledna jsem začla poctivě cvičit chtěla jsem trochu zhubnout a vytvarovat postavu 😊 včera jsem stoupla na váhu a přibrala jsem 2 kila no myslela jsem že se vybulim, můj největší problém je jídelníček navíc pracuju v kuchyni a nevím proč vždycky na druhý den po cvičení mám neskutečně chutě na sladké to je ten největší problém proto jsem se rozhodla celý únor bez přidaných cukrů únor je krátký to bych mohla vydržet a těch chuti se zbavit, už jednou jsem to držela a vážně ty chutě přešli taky jsem se lépe stravovala a dokonce i zhubla asi 3 kila za ten měsíc jenže pak byli vánoce a moje snaha byla pryč, proto se ptám je tu ňaka co by šla do toho cukrového měsíčního detoxu se mnou? vzájemně by jsme se podporovali :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Ahojky,

mám cukrový detox už asi půl roku. Avšak s občasnými přestávkami, jako např. na Vánoce nebo když jsme někde na návštěvě, tak to tolik nehrotím. Dávám si na snídani müsli ( je tam napsáno bez přidaného cukru, tak doufám, že to tak opravdu je), svačiny se spoustou zeleniny a chutě nemám a když mě to teda jednou za čas přepadne, dám si kafe ( bez cukru) nebo 75% čokoládu od Lindt ( tak čtvereček).. Po cvičení si dávám rozpustný hořčík. Nevím, jestli je to tak o. k., ale dělá mi to dobře. Od srpna 8 kg dole ) nevím jestli je to rychle nebo moc pomalu, měla jsem tam delší pauzu od cvičení kvůli úrazu), nebyla jsem obézní, spíš mi narostlo trochu břicho. Po cvičení mám spíš trochu víc než míň, rostou svaly. Chutě na sladké po cvičení máš dle mě kvůli tomu, že hodně spálíš cukr. Když se mi tohle stane, řeším to tím magnésiem, stačí mi to. Jinak já mám permanentně hodně nízkou hladinu curku ( nemám cukrovku, ale jednu speciální poruchu, co v ČR má tak 5 lidí a je to na delší vysvětlování), tak musím opatrně, abych nezkolabovala, jednou se podařilo, že jsem byla v komatu.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
31.1.22 15:55

@NEITIRI a to jsi z jídelníčku vyřadila úplně přidané cukry? Já zkusím to magnesko protože bych se během toho měsíce nerada na to cvičení vyprdla vlastně bych to chtěla spíše nak skloubit ale docela se bojím že po cvičení budu mít zas ten můj záchvat na něco sladkého někde jsem četla že mi chybí právě bílkoviny tak si po cvičení dávám většinou nakou tvarohovou pomazánku nebo něco kde je hodně bilkovin😁 ale moc to nepomáhalo, a ještě jak si psala že u cvičení spaluju cukry a ne tuky, můžu to nak vysledovat přece nechci pálit cukry ale tuky :D snad ti to nepřišlo teď hloupé ten můj dotaz ale v tomhle bych potřebovala poradit, mám takové ty sportovní hodinky tak třeba u té tepové frekvenci??? nejraději cvičím tabatu nebo kardio ale dávám si i silové cvičení ale ty moje záchvaty dostávám právě po té tabate nebo kardiu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
1.2.22 07:19
@Misha 32 píše:
@NEITIRI a to jsi z jídelníčku vyřadila úplně přidané cukry? Já zkusím to magnesko protože bych se během toho měsíce nerada na to cvičení vyprdla vlastně bych to chtěla spíše nak skloubit ale docela se bojím že po cvičení budu mít zas ten můj záchvat na něco sladkého někde jsem četla že mi chybí právě bílkoviny tak si po cvičení dávám většinou nakou tvarohovou pomazánku nebo něco kde je hodně bilkovin😁 ale moc to nepomáhalo, a ještě jak si psala že u cvičení spaluju cukry a ne tuky, můžu to nak vysledovat přece nechci pálit cukry ale tuky :D snad ti to nepřišlo teď hloupé ten můj dotaz ale v tomhle bych potřebovala poradit, mám takové ty sportovní hodinky tak třeba u té tepové frekvenci??? nejraději cvičím tabatu nebo kardio ale dávám si i silové cvičení ale ty moje záchvaty dostávám právě po té tabate nebo kardiu

Když mám záchvat na sladké (většinou po nějaké námaze, náročném vandru a tak), vlítnu na bílý jogurt a nasypu si tam nějaké ovoce s rozinkama. Je to luxus! 8)

Nepřidávám nikam cukr, když teda zrovna nepeču na Vánoce cukroví nebo přiteli něco sladkého na víkend. Ono to víkendové pečení ale není tak časté, většinou jsme někde pryč, tak se toho mohu vyvarovat :D

Nekupuju si žádné dobroty typu oplatky, čokoládové tyčinky apod. Měla jsem hodně ráda pistáciovou deli tyčinku nebo lentilky :))). Takže taky stop!

Ze začátku jsem nahrazovala proteinovými tyčinkami ( brala s sebou na vandry nebo po nějaké náročné aktivitě, třeba po tom cvičení,)ale dala jsem si opravdu jen malinkatý kousíček, tak mi ta tyčinka vydržela třeba i týden. Dále jsem úplně ale opravdu úplně vyškrtla sladké limonády…Takže sbohem Kofolo a ovocné pivo. Nejsem v tom ale nikterak striktní. Když je teplo a já jsem slitá potem po nějakém běhání, tak si to ovocný pivo taky dám, když je na něj chuť. Ale neděs se toho, jestli máš nějaké chutě. Neznamená to, že si, to co máš ráda, nedáš už nikdy. Akorát to nebudeš baštit moc často. Já jsem si třeba v týdnu vyhradila jeden jediný den ( říká se tomu cheat day), kdy si můžeš dát cokoli, na co máš chuť. Tak si dám třeba svoji oblíbenou jalapeno pizzu, burger nebo zkrátka nějakou tu více méně prasárničku nebo si klidně můžeš dát něco malého sladkého. Ale jak jsem během té zdravé stravy přestala mít chuť i na sladké, tak nevím, kdy jsem naposled měla něco jiného než 80% čokošku.

Teď jsem ve fázi, kdy už nehubnu ( teda že už více hubnout nechci),jen se snažím udržet váhu a to stravování, na které jsem najela mi celkem vyhovuje. A když odbočím, vynahradím to více pohybem.

Nevím, co je na tom pravdy, ale tuky se spalují až tak po půl hodině cvičení. Ze začátku spaluješ hodně cukr a zřejmě ty ho spaluješ hodně, když máš takové chutě. Nejeď moc na sílu a rychlost, ale spíš vytrvalost a dýl. Já teda nejdýl vydržím max 40 min a obyčejně mi stačí 35 min, tak to neženu dál, mám nějaký zdravotní problémy, tak to nemůžu moc přehánět a na hubnutí mi to stačilo. Jinak moje mamka zhubla 10 kg i bez cvičení. Jedla víckrát denně jen malé porce a taky vynechala cukr. Doktor jí pak řekl, že to nebylo hubnutí ale manévry. Ona ale zase měla hodně pohybu na zahradě.

Jinak žádnou tepovou frekvenci ani nic jiného nehlídám, hodinky nemám a nejsem žádná odbornice, zkrátka to dělám tak nějak intuitivně a ono to funguje. Jo a v létě docela fungovalo plavání, na podzim a na jaře běhání, ale tomu moc nedávám, radši mám ostrou rychlou chůzi ( aspoň 5 km několikrát týdně, když máš psa, tak prostě stejně musíš) a taky ráda tancuju, ale jsou to spíš indiánské pohyby než tanec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
1.2.22 10:24

Strašně málo lidí se dokáže správně stravovat intuitivně. Proto doporučuji kalorické tabulky. Změny nedělej radikálně.. protože až se do toho ponoris, zjistíš kolik cukru má třeba ovoce ;))
Pravidelný sport vyžaduje dostatečné jídlo, jinak dost dobře nezhubneš, hlavně to tělo zbytečně neškrť na příjmu. A jinak si samozřejmě buduješ svaly a tělo co cvičí zadržuje ve svalech více vody, takže není proč brečet.

• Citovat
  • Upravit
562
7.2.22 14:17
@TO_IT píše:
Strašně málo lidí se dokáže správně stravovat intuitivně. Proto doporučuji kalorické tabulky. Změny nedělej radikálně.. protože až se do toho ponoris, zjistíš kolik cukru má třeba ovoce ;))
Pravidelný sport vyžaduje dostatečné jídlo, jinak dost dobře nezhubneš, hlavně to tělo zbytečně neškrť na příjmu. A jinak si samozřejmě buduješ svaly a tělo co cvičí zadržuje ve svalech více vody, takže není proč brečet.

Prvně jsem měla k těm kalorickým tabulkám odpor. Myslela jsem, že mě to bude otravovat, pořád něco hlídat. A teď na to koukám, počítám a špekuluju a ono je to docela fajn a ještě jsem zjistila, že se zbytečně škrtím na příjmu a můžu si občas i něco dopřát. Takže beru zpět. Ty kalorické tabulky fakt k něčemu budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
7.2.22 14:29
@NEITIRI píše:
Prvně jsem měla k těm kalorickým tabulkám odpor. Myslela jsem, že mě to bude otravovat, pořád něco hlídat. A teď na to koukám, počítám a špekuluju a ono je to docela fajn a ještě jsem zjistila, že se zbytečně škrtím na příjmu a můžu si občas i něco dopřát. Takže beru zpět. Ty kalorické tabulky fakt k něčemu budou.

Určitě to spoustu lidí otravuje, nad tím není v čem debatovat. Sama jsem si říkala, že to nebude fungovat..

Teď automaticky něco vařím, zvážím surovinu, zápíšu na lísteček a později si vytvořím moje jídlo :lol: takže to časově neruší.

Mně vyhovuje možnost vymyslet si to dopředu, protože jak nevím co budu jíst, jim hlouposti. Takto si to aspoň rámcově nastavím.

Ona je sranda zjistit, co vše si člověk může dovolit a i přes to hubne. Že nemusíme být jen na salátu. Ale nastavit si dobře deficit je věda. Ať se daří :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová