Curacne - nepomáhá

7.3.24 20:43

Curacne - nepomáhá

Dobrý večer,
jsem bezradná, nešťastná a chtěla bych poradit nebo zjistit zkušenosti ostatních.

Mám akné, těžší formu už tak 9 měsíců. Zkusila jsem masti, vše, nic.. v listopadu 2023 mi byl předepsán lék CURACNE.
Bohužel jsem nenarazila na nejlepší doktory, jedna je ukrajinka a očividně mi někdy ani nerozumí… předepsala mi 10 mg 2× denně - což pro mě, na mou váhu je málo - měla bych mít ideálně kolem 35 mg. Jsem hlídaná odběry - měla jsem 2× zvýšený cholesterol - ale jen lehce.. ve studiích jsem četla že při těchto hodnotách lékaři lék i navyšují, tělo si zvykne..

Brala jsem tuto dávku až do začátku února… a prostě to nepomáhá - akné zmizelo z čela ale tváře jsou pořád hrozné.. jen se to tvoří lehce míň, ale zlepšení tak o 15%…

V únoru jsem narazila na jinou doktorku, která mi předepsala 40 mg - což by pro mě už měla být účinná dávka.. beru ji měsíc a stále se nic neděje. Vždy se to někde zlepší, ale udělá jinde. Musím říct, že ty léky jsou driják jako kráva, má to dopad jak na fyzickou, tak psychickou stránku.

Tyto léky byly moje poslední naděje a nevím jestli to má pro mě pořád cenu.. mám čekat dál? Nevím. Nutno zmínit že mám opravdu těžké období a ta psychika tomu určitě nepomáhá, ale říkam si, že ten lék musí najít to “jádro” problému a pomoct..

Je fakt těžký jít každý den do školy, kamkoliv s kamarády… Cítím se ve svém těle hrozně a chtěla bych, aby něco zabralo. Kdybyste měl ještě někdo nějakou radu, dejte prosím vědět..
Moc děkuju. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
7.3.24 21:55

Hele akné je fkt blbý, blbý je v tom, že ho ovlivňuje strašně moc faktorů, včetně hormonů a s těma moc nehneš. Nespoléhej jenom na léky, zaměř se na stravu - lepek, mléčná bílkovina, cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
7.3.24 21:59

Někde jsem viděla videa z průběhu léčby nějakým podobným preparátem. Vím že to trvalo ale ta dotyčná se dočkala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
8.3.24 06:54

Nepíšete kolik je vám let, píšete do školy, tedy pokud je vám do 18ti let, pak se prostě teprve hormonálně rovnáte a je nesmysl do toho jakkoli zasahovat. Lékaři také často na tyto problémy předepisují HA, ta však problém sice zamaskuje, ale neodstraní. pokud je vám tedy víc jak 18 let, nechte si udělat test na hladiny hormonů, estradiol, progesteron a pro jistotu testosteron. pokud by se prokázalo, že máte hormonální disbalanci, je možné hormony porovnat přírodními produkty bez jakýchkoli vedlejších účinků. Zadejte si do vyhledavače hesla „progesteron akné“, „testosteron akné“ a dostane se vám řady odpovědí. Vámi užívaný lék prokazatelně zasahuje komplet do hormonálního systému. Akné může být způsobeno nadbytkem testosteronu a nebo nedostatkem progesteronu. Testosteron lze potlačit mátovým čajem či produkty z máty (tobolky) progesterpon lze podpořit bylinymi na progesteron případně krémy. Ale znova opakuji, pokud je vám do 18ti let je kontreproduktuvní jakkoli do rovnajících se hormonů zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.24 08:25

Prášky proti akné - https://nonacne.cz Měl jsem na obličeji ošklivé vyrážky víc jak 15 let a teď jsou všechny pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí