CMV v těhotenství

7
7.3.24 15:27

CMV v těhotenství

Zdravím, prosím vás, je tu nějaká maminka, která má zkušenost s CMV virusem v těhu? Mě bohužel vyšel pozitivní a mám jít na odběr plodové vody jestli se virus dostal k mimču. Jsem v 19tt. Je odběr plodové vody stoprocentní? Mě paní doktorka z genetiky řekla, že pokud vyjde test negativní tak není jisté jestli tam virus je nebo ne. Ale bez odběru plodové vody mi nechcou ukončit těhotenství… mám strach že po narození by i po negativním výsledku mohlo mít trvalé následky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mamatri111
7.3.24 17:14
@Lej12 píše:
Zdravím, prosím vás, je tu nějaká maminka, která má zkušenost s CMV virusem v těhu? Mě bohužel vyšel pozitivní a mám jít na odběr plodové vody jestli se virus dostal k mimču. Jsem v 19tt. Je odběr plodové vody stoprocentní? Mě paní doktorka z genetiky řekla, že pokud vyjde test negativní tak není jisté jestli tam virus je nebo ne. Ale bez odběru plodové vody mi nechcou ukončit těhotenství… mám strach že po narození by i po negativním výsledku mohlo mít trvalé následky. :(

A je to primoinfekce? Jen ta je opravdu nebezopcna? Jinak má pozitivní protilátky na CMV většina populace.

• Citovat
  • Upravit
7
7.3.24 19:37

@Mamatri111 ano, IgM mi vyšlo pozitivní. Proto musim jit na odběr plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.3.24 11:22

@Lej12 ahoj, jak ti to prosim dopadlo? Tesim ted neco podobneho. vyslo mi v ramci triple testu vysoke AFP, vzali mi dalsi odbery a cekam na vysledky, podezreni na cytomegalovirus cmv. Na utz vypada mimco zdrave a vse v poradku, tuk tuk….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.3.24 10:38
@Matop píše: Více

Asi tě teď moc nepotěším. Zrovna teď ležím v nemocnici a vyvolávají mi porod/potrat. :/ CMV když chytíš v těhotenství poprvé je bohužel špatně. Ani odběr plodové vody ti neřekne jestli mimi nakažené nebo ne :/ přeji ti hodně štěstí :srdce: ať ti to dopadne dobře :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.3.24 12:28

@Lej12 paneboze, to je strasne, moc me to mrzi!!! Posilam ti hodne sil! Mela bych jeste dalsi otazky, muzu napsat do zpravy nebo sem (treba pro dalsi zeny, co to budou v budoucnu resit, at vi…)? Zajima me, jestli jsi prvni screening a triple testy mela ok, zda i utz byly ok a jak se na to prislo? Odber plodove vody byl a byl tedy pozitivni? Dekuji a drz se…. Boze…. Zivot je tezkej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.3.24 09:15

Klidně ptej. :) Začalo to tím, že na druhém timestrálním skríningu se zjistila u miminka hyperechegenita intestina. Tak mi hned dělali různé testy a mezi nimi i test na Cytomegalovirus, kde bylo IgG i IgM pozitivní. Bohužel když tohle chytneš v těhotenství poprvé tak je zle :/ paní doktorka mi nabídla odběr plodové vody ale také mi řekla že i když výsledek vyjde negativní tak že to stoprocentně neprokáže že miminko nákažené není. Pak už před náma stálo pouze rozhodnutí zda to risknout a pokračovat v těhotenství nebo těhotenství ukončit :,(
Já se rozhodla pro ukončení. Ale už to mám za sebou a s mojí holčičkou jsem se rozloučila a udělali mi v nemocnici krásnou vzpomínku, která mi zůstane navždy :srdce: :srdce: maminky, které si tímto prochází přeji hodně sil :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.3.24 16:14

@Lej12 ahoj, jak se citis? U nas ne moc pozitivni zpravy, dnes 4.20 mi odtekla voda, mimco se hybe a srdicko drzi, trochu vody ma… jsem v nemocnici… uvidime…. 19tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Výchova dívek
16.3.24 18:09

.

• Citovat
  • Upravit
4385
16.3.24 18:35

@Lej12 posílám mnoho sil ❤️ taky jsem si v roce 2022 prošla UPT, ve 24tt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.3.24 10:01

@Matop jeeej, to mě moc mrzí. Přeji ať vše dobře dopadne :srdce:
Jinak já se cítím jakš takš. Psychika stále pracuje. Ale naštěstí mám doma rok a půl starou holčičku tak mi nedává moc času přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.3.24 10:05

@korn123 mockrát děkuji :srdce: to mě mrzí. :,( A můžu se zeptat, jak si se tím vyrovnávala? Ja mám takové blbé stavy, že z ničeho nemůžu skoro dýchat jak se mi chce někdy z toho brečet. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
18.3.24 10:17

@Lej12 bylo to velice náročné období.. docházela jsem k psycholožce. První týdny brala i antidepresiva. Pomohlo mi až další těhotenství, které teda bylo plné stranu a vůbec jsem si ho neužívala.. urničku se synem máme stále doma, zatím si vůbec nedokáži představit, že by opustila byt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.3.24 09:13

@korn123 Chápu. :( Když jsem byla poprvé těhotná, tak mi miminko umřelo ve 13tt. Též mi pomohlo až další těhotenství. A když jsem byla po druhé těhu tak se mi narodila zdravá krásná holčička. :srdce: A teď mě z toho zase dostává ona. :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí