Zanícený prst

Anonymní
7.3.24 08:24

Zanícený prst

Dobrý den, již cca 14 dní mě trápí zanícený prst na ruce. Prst nijak nebolí, netepe v něm, pouze okolí nehtu je takto zduřelé a vystouplé. Občas z kůžičky u nehtu vymáčknu lehce hnisu.
Musím říct, že jsem to doteď ničím nemazala, pouze jsem si na to 1× dala černou mast a ta mi to spíš ještě víc zduřela. Čím byste doporučili mazat, aby se to už konečně zahojilo? Děkuji za případné odpovědi a rady.
P. S.: To hnědé na nehtu je zbytek černé masti, kterou jsem dnes na noc opět aplikovala ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.3.24 08:26

Ještě jsem zapomněla na fotky.

• Citovat
  • Upravit
15421
7.3.24 08:35
@Anonymní píše:
Dobrý den, již cca 14 dní mě trápí zanícený prst na ruce. Prst nijak nebolí, netepe v něm, pouze okolí nehtu je takto zduřelé a vystouplé. Občas z kůžičky u nehtu vymáčknu lehce hnisu.
Musím říct, že jsem to doteď ničím nemazala, pouze jsem si na to 1× dala černou mast a ta mi to spíš ještě víc zduřela. Čím byste doporučili mazat, aby se to už konečně zahojilo? Děkuji za případné odpovědi a rady.
P. S.: To hnědé na nehtu je zbytek černé masti, kterou jsem dnes na noc opět aplikovala ;)

Dojít k doktorovi, ať ti napíše antibiotickou mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.3.24 08:55

Ja bych zkusila visnak, ten je kouzelny. Potrit, zavazat, jednou za den prevazat.

• Citovat
  • Upravit
3417
7.3.24 09:21

Taky doporučuji Višňák, vytáhne hnis a za dva dny bylo po problému. Pokud nepomůže, tak doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
7.3.24 10:22

Urcite zkus Visnak, pripadne Peru balzam, nekdy se prodava jejich smes. Ale dceri nepomohla, mazala jsem ji prst tou smesi od prvniho problemku, kdy ani nemela otok nebo bolest, jen lehoucce zarudly prst. 3× denne jsem ji prst prevazovala. Ale za 4 dny ji v tom uz tepalo, hodne to bolelo a bylo to horke. A neobeslo se to bez chirurgickeho zasahu. Prikladam fotku, v jakem stavu jsem ji vezla na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
7.3.24 11:57

S tímhle už bych se na višňák vy… a šla na chirurgii.
Měla jsem to míň hrozný, zkoušela jsem mazat (Framikoin nezabral, černá mast taky ne) a stejně bylo třeba si to nechat u lékaře vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30700
7.3.24 12:17

Po takové době už bohužel nezbývá nic jiného než chirurg. Otok má správně do pár dní vymizet a splasknout :). Je potřeba to vycistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 07:01

Moc děkuji všem za rady.
Včera jsem se už opravdu obávala, že už mě lékař nemine, ale ještě jsem zašla do lékárny, kde jsem nakoupila řepík lékařský a v odvaru z něho prst 2× denně vykoupala a pak střídala během dne višňák a betadine mast a musím říct, že za ten jeden den veliké zlepšení. Dám tomu tedy ještě víkend léčení a pak případně někam zajdu. Děkuji za rady a hezký den.

• Citovat
  • Upravit
14719
8.3.24 08:02
@Anonymní píše:
Moc děkuji všem za rady.
Včera jsem se už opravdu obávala, že už mě lékař nemine, ale ještě jsem zašla do lékárny, kde jsem nakoupila řepík lékařský a v odvaru z něho prst 2× denně vykoupala a pak střídala během dne višňák a betadine mast a musím říct, že za ten jeden den veliké zlepšení. Dám tomu tedy ještě víkend léčení a pak případně někam zajdu. Děkuji za rady a hezký den.

Tak to je super. Dceri nepomohla ani kombinace Visnaku s Peru balzamem, repiku a Framykoinu (dle rady lekarky). Lozisko melo nejspis tak hluboko, ze se k nemu zadny pripravek nedostal. Chirurgicky zakrok byl nutny. Ale u tebe to vypada dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí