Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky mám dotaz 🙈
Minuly týden sem měla tlak v břiše když čůrám tlačí mě spodek jako kdybych měla pořad plný mocak úplně plný a nebo tlačila hlavu jako by mi mělo něco vypadnout. Šla sem na gyndu řekl mi ze asi mocak ze tam nic nevidí ale ze mám bílkoviny v moci a krev. To je vše dal mi antibiotika a šla sem bylo to pak lepší a dneska to začalo znovu myslíte ze je to fakt Mocak? Tlačí to i když lezim furt bych chodila na záchod ale nic nevyčůrám 🥹 Nepálí me to nic tak nevim co to muže bejt? Díky ![]()
A atb uz mas dobrane? Myslim si, ze ti nemuseli sednout stran puvodce (bakterie), atb prvni volby je Furolin-ten bych rekla, ze je nejlepsi, pak Biseptol a dal Cotrimoxazol nebo Ampicilin.
@Lucie411 a posilal moč na kultivaci nebo to strelil od boku. Macmiror se bezne nedava na infekci mocovych cest, spis na gynekologicky zanet navic je jen na prvoky. Doporucuji zakouoit sterilni zkumavku v lekarne a rano po dukladne hygiene nabrat stredni proid moče a odnest treba k praktickemu lekari na rozbor.
@Desgreze no to jsem udělala moč jsem tam dala normálně do skumavky a sestra tam strčila nějaký papírek a řekl mi ze mám bílkoviny a krev v moči 🥹 to je cele pak mě prohlídl a řekl ze tam nic nevidí ale ze teda v moci něco je tak mi dá antibiotika
@Lucie411 to je o nicem. Papirek je pouze orientacni. Moc se musi poslat na rozbor do laboratore, aby se znala konkretni bakterie, ktera dela tyto problemy a cilene se na ni - dle citlivosti - nasadila atb.