Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Co může znamenat neustálá chronická každodenní bolest na hrudi vlevo, která trvá už několik let? K tomu se poslední dny přidala obrovská únava a slabost.
Co na to praktik? EKG proběhlo, echo srdce atd.?
Pokud máš roky nějakou bolest, je snad logické jít k lékaři a neptat se na emiminu.
Kdyby ta bolest byla nesnesitelna, tak jsi dávno u lékaře. Ten ti řekl co?
Proč nejdeš k doktoru, když je to nesnesitelná bolest? Ani ten doktor tě nemůže na první dobrou diagnostikovat, potřebuje příslušná vyšetření. Co myslíš, že ti můžeme poradit od obrazovky počítače?
Za sebe tipuji nějakou blokádu páteře, ale kdo ví. Únava a slabost v posledních dnech může být nastupující viróza nebo boj s patogeny, kolem mě je každý nemocný, tělo bojuje.
Manzel ji ma taky a ma to od patere. Jakmile necvici pravidelne, tak se mu bolest vrati a vystreluje. Pomohla dornova metoda, ale posilovat stejne musi.
Od páteře to není. Rehabilitace byly naprosto k ničemu nic bloklé tam není. A jinak na to doktoři kašlou. Udělají maximálně jedno vyšetření a člověka v nesnesitelných bolestech bez diagnózy vykopnou.
@Anonymní píše:
Od páteře to není. Rehabilitace byly naprosto k ničemu nic bloklé tam není. A jinak na to doktoři kašlou. Udělají maximálně jedno vyšetření a člověka v nesnesitelných bolestech bez diagnózy vykopnou.
Pak změn lékaře, pokud nejsi spokojena s peci. Nezažila jsem, ze by mne lékař v bolestech poslal pryč bez řádného ošetření
@Anonymní píše:
Ale ale nepovídej. Buď to až tak nesnesitelné není, nebo nás pěkně lakuješ. Že by zase Heduš?
@Tichošlápek píše:
Pak změn lékaře, pokud nejsi spokojena s peci. Nezažila jsem, ze by mne lékař v bolestech poslal pryč bez řádného ošetření
Jistěže neposlal, žádný doktor by si netroufl vyhodit pacienta, kterého silně bolí na hrudi, to je nesmysl.
@Anonymní píše:
Bohužel ono se na všechno prostě nepřijde. Zkus holt ještě jiné vyšetření. Takové intenzivní bolesti nebývají od srdce. Spíš nějaký nerv, sval, úpon. Ono já jsem na tom podobně s rukou, zobrazovací zařízení NIC nevidí a laboratorně je to v pořádku. Zase co může doktor udělat, když všechny metody, které má, nic nenajdou. Trochu pomáhá cvičení. Zkus tedy lékaře ještě jiného nebo zaplatit nějakou soukromou kliniku. I ta RHB se liší, někde pomohou, někde je to na nic. Tak holt jedině zkoušet.
@unuděná Já jí věřím, zažila jsem opakovaně, nejprve i snahu, ale když se na nic nepřijde, tak smůla, no.
@Tichošlápek On může udělat vyšetření na srdce, když se vše zdá být v pořádku, tak většinou doporučí ty RHB, že je to od zad. No a když bolesti přetrvávají, tak tam už je to fakt složitá situace, co dělat dál.
Na EKG nález byl, ale taky to smetli ze stolu. Asi musím počkat až mi začne selhávat srdce, nebo omdlím, aby mě pořádně vyšetřili.
@Anonymní píše:
Na EKG nález byl, ale taky to smetli ze stolu. Asi musím počkat až mi začne selhávat srdce, nebo omdlím, aby mě pořádně vyšetřili.
Jaký nález byl na EKG? Neřekli ti náhodou, ať přestaneš kouřit a začneš se hýbat? ![]()
Já jsem na tom stejně a ještě k tomu mi jde ta bolest v levo pres krk až do ramene. Taky vůbec nevím co by to mohlo být.
Co může znamenat neustálá chronická nesnesitelná každodenní bolest na hrudi vlevo, která trvá už několik let? K tomu se poslední dny přidala obrovská únava a slabost.
Příspěvek upraven 06.03.24 v 11:57