Mohu mít únavový syndrom?

Anonymní
5.3.24 22:57

Mohu mít únavový syndrom?

Ahoj všichni, delší dobu řeším táhlé zdravotní potíže s žaludkem. Dieta, bolesti atd. Shodila jsem asi 8kg. Každopádně poslední týden/dva řeším strašnou ospalost. A to pořád. Ráno vstanu, jdu do práce, přijdu z práce, chvilku něco dělám a třeba od 18:00 spím, s přestávkami klidně až do 6:00. Ráno se probouzím vyčerpaná a celý den se těším, až se doma budu smět natáhnout. Svaly mě bolí jako po námaze (než se mi rozjely problémy, hodně jsem sportovala) a celkově už jsem z toho všeho nešťastná a vyčerpaná. Dá se to nějak řešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
5.3.24 23:04

No, určitě bych to u doktora resila, ale podle popisu to na unavovy syndrom moc nevypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 23:06
@j.a.n.i1 píše:
No, určitě bych to u doktora resila, ale podle popisu to na unavovy syndrom moc nevypadá…

A co to muže byt? Je to fakt peklo, jsem z toho i frustrovaná, chtěla bych se zpět věnovat svým koníčkům, ale nemám na nic energii, jenom spím…

• Citovat
  • Upravit
114
5.3.24 23:21

Předně by to chtělo vyšetřit krev na všechno mozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 23:25
@Stazinka2018 píše:
Předně by to chtělo vyšetřit krev na všechno mozne

Tam mi našli vysoké jaterní testy, ale sono až za 14 dní.

• Citovat
  • Upravit
101710
5.3.24 23:38
@Anonymní píše:
A co to muže byt? Je to fakt peklo, jsem z toho i frustrovaná, chtěla bych se zpět věnovat svým koníčkům, ale nemám na nic energii, jenom spím…

Nevim, ale mela jsem to na gymplu, nic se nezjistilo, asi po 2 měsících to odeznelo samo. Ale tedy žaludek mi nebolel, jen ta unava…

Příspěvek upraven 07.03.24 v 07:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
6.3.24 00:01

Mně hroznou únavu způsobil covid. Ale na začátku jsem měla i jiné příznaky, rýmu, bolest hlavy - ta se mi tedy vracela ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.3.24 00:24

Pokud vim, tak unavovy syndrom nema zadnou zjistenou pricinu, proste je to specificka unava „bez priciny“.
Ty mas zaludek a jsi cela nejak na hromade, to bude souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.24 01:29
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, delší dobu řeším táhlé zdravotní potíže s žaludkem. Dieta, bolesti atd. Shodila jsem asi 8kg. Každopádně poslední týden/dva řeším strašnou ospalost. A to pořád. Ráno vstanu, jdu do práce, přijdu z práce, chvilku něco dělám a třeba od 18:00 spím, s přestávkami klidně až do 6:00. Ráno se probouzím vyčerpaná a celý den se těším, až se doma budu smět natáhnout. Svaly mě bolí jako po námaze (než se mi rozjely problémy, hodně jsem sportovala) a celkově už jsem z toho všeho nešťastná a vyčerpaná. Dá se to nějak řešit?

Souhlasím, že bych se obrátila na praktika a nepřecházela to.

Jak jsi na tom psychicky, nevyčerpaly tě ty problémy se žaludkem (nebo něco jiného) na duši? U mě udělal podobnou paseku syndrom vyhoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
6.3.24 05:48
@Anonymní píše:
Tam mi našli vysoké jaterní testy, ale sono až za 14 dní.

Hubnes, boli te zaludek, mela bys jit i na gastroskopii. Ultrazvuk. Kdyz nic nenajdou, i rentgen plic a mamografii/ultrazvuk prsu. Ja bych se nechala proklepnout od hlavy az k pate, aby za tim nebylo treba nadorove onemocneni. Dle popisu to na unavovy syndrom moc nevypada. Na ultrazvuk te nevezmou driv jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
6.3.24 08:24
@blumen píše:
Hubnes, boli te zaludek, mela bys jit i na gastroskopii. Ultrazvuk. Kdyz nic nenajdou, i rentgen plic a mamografii/ultrazvuk prsu. Ja bych se nechala proklepnout od hlavy az k pate, aby za tim nebylo treba nadorove onemocneni. Dle popisu to na unavovy syndrom moc nevypada. Na ultrazvuk te nevezmou driv jinde?

přesně, tohle co píšeš, by si měla dát co nejrychleji vyšetřit, hlavně gastroskopii, když bolí žaludek, to nemusí být nic nevinného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.3.24 23:25

Týden dva únavy ještě nemusí být žádná tragédie. Může to být i z toho nezdravého hubnutí a že nejspíš pořádně nejíš. A jestli jsi hodně sportovala a přestala jsi, tak jsi taky mohla přijít o nějaký svůj nakopávač, na který tvoje tělo bylo prostě zvyklé. K tomu možná taky stres z celé té situace a navrtaná psychika…
Nepíšeš, co přesně za problémy s žaludkem máš, jak jsi na tom s váhou…
Každopádně bych neriskovala a pokud by se to nelepšilo nebo se nenašla příčina, tak bych dál „prudila“ doktory (počínaje praktikem) a dožadovala se dalších vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cherrypie
8.3.24 03:24

Myslím, že je to nedostatek některých vitamínů. Je lepší poradit se s lékařem a projít testy

• Citovat
  • Upravit
1948
8.3.24 04:34

Zhubla si 8kg to asi nebude sranda, jdi k lékaři a nech se proklepnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
8.3.24 08:04
@cherrypie píše:
Myslím, že je to nedostatek některých vitamínů. Je lepší poradit se s lékařem a projít testy

kvůli nedostatku vitamínů fakt nezhubne 8 kg, problém bude v žaludku nebo jiném orgánu trávicí soustavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí