Sestřiny deprese

Anonymní
5.3.24 13:57

Sestřiny deprese

Zdravím, chtěla bych se jen zeptat, zda máte někdo zkušenost s někým, kdo trpěl poruchami příjmu potravy a silnými depresemi, případně jak jste to řešili? Ve zkratce…jedná se o sestru (16let), rok a půl zpět nám zemřel otec, náznaky psychických problémů měla už předtím, poté se to začalo zhoršovat až to zašlo do neunosneho stavu. Má antidepresiva, chodí na terapii, ale stav to nezlepšuje. Bulimie je horší a horší. Je jen zalezla v pokoji, jedovatá na ostatní. S nikým se nebaví, jen se svým třídním učitelem, kterému se svěřuje. (Podle terapeutky v něm vidí “tátu”). Neustále mluví o tom, ze se zabije. Doktorka se chtěla zříct její léčby, ze to nikam nevede, že musí do léčebny. Je toho zkratka moc, do léčebny bude muset, to víme všichni, ale řekla, ze se den předem zabije. Bojovali jste taky někdo s něčím takovým? Už je to vyčerpávající.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15418
5.3.24 14:19

Radu bohužel nemám, ale nečekala bych na to, že jí to doma přejde. Léčebna jí může pomoct z nejhoršího. Neříkat jí to dopředu, prostě sbalit a jet. Předpokládám, že žádanku doktorka vypsala a čekáte na volné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 14:24

Ja nejsem zákonný zástupce, takže do toho vidím skrz to, co mi řekne mamka. Sestra si evidentně u terapeutky upravuje pravdu, u učitele také, každému říká něco jiného. To samé říkám mámě dlouho, neříkat, sbalit, poslat ji tam. Jenže ona má strach, protože tata spáchal sebevraždu. Doktorka zadanou ještě nevypsala, celkově je k tomu pasivní a začala věc řešit až po telefonátu s učitelem, i když o problému věděla dlouho. Dnes terapeutka řekla, ze jakmile dá vědět ospodu o daném problému, přijedou pro sestru i s policií a odvezou na psychiatrii :,(

• Citovat
  • Upravit
9189
5.3.24 17:29
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se jen zeptat, zda máte někdo zkušenost s někým, kdo trpěl poruchami příjmu potravy a silnými depresemi, případně jak jste to řešili? Ve zkratce…jedná se o sestru (16let), rok a půl zpět nám zemřel otec, náznaky psychických problémů měla už předtím, poté se to začalo zhoršovat až to zašlo do neunosneho stavu. Má antidepresiva, chodí na terapii, ale stav to nezlepšuje. Bulimie je horší a horší. Je jen zalezla v pokoji, jedovatá na ostatní. S nikým se nebaví, jen se svým třídním učitelem, kterému se svěřuje. (Podle terapeutky v něm vidí “tátu”). Neustále mluví o tom, ze se zabije. Doktorka se chtěla zříct její léčby, ze to nikam nevede, že musí do léčebny. Je toho zkratka moc, do léčebny bude muset, to víme všichni, ale řekla, ze se den předem zabije. Bojovali jste taky někdo s něčím takovým? Už je to vyčerpávající.

Ahoj, moc mě mrzí, co tvá sestra a vy prožíváte.
Já taky měla bulimii, asi 3 roky (předtím anorexii), zvracela jsem cca 6-krát denně. Trochu mi pomohlo sdružení Anabell, kde se na PPP specializují. Nebo v Praze při VFN je oddělení a stacionář pro PPP, akorát si myslím, že pokud má i těžké deprese, že by ji tam s nimi nevzali, že je třeba je zaléčit taky. Pokud ale třeba zvrací úplně vše, tak určitě zkontrolovat krev (draslík a jiné) a možná i nějaké dětské oddělení v nemocnici, pokud by na tom byla už hodně špatně a hrozil by metabolický rozvrat.
Jinak určitě je na místě hospitalizace, když ambulantní léčba déle nefunguje. Já sama se léčím i s depresemi a hospitalizovaná jsem byla hodněkrát. Odkud jste?
Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 18:40

@Lollitka
Děkuji za odpověď, jsme z Mostu, takže dojíždění do Prahy by bylo náročné, každopádně kdyby to mělo pomoct, klidně ji tam budu vozit. Ona chodí ráno do školy, tam samozřejmě nejí, nepije, už jsem tam pro ni jednou jela, protože omdlela. Přijde domu, a sní všechno na co přijde, pak se zavře na záchod a je tam třeba 3 hodiny, vyzvrací vše, už si i měří moč, zakazuje si pít, je všude pořezaná. Na krvi byla 2 týdny zpět a přesně draslík špatně, ledviny špatně, bílé krvinky,…jenže ona ma z tech špatných výsledku radost :(

• Citovat
  • Upravit
3168
5.3.24 18:44
@Anonymní píše:
@Lollitka
Děkuji za odpověď, jsme z Mostu, takže dojíždění do Prahy by bylo náročné, každopádně kdyby to mělo pomoct, klidně ji tam budu vozit. Ona chodí ráno do školy, tam samozřejmě nejí, nepije, už jsem tam pro ni jednou jela, protože omdlela. Přijde domu, a sní všechno na co přijde, pak se zavře na záchod a je tam třeba 3 hodiny, vyzvrací vše, už si i měří moč, zakazuje si pít, je všude pořezaná. Na krvi byla 2 týdny zpět a přesně draslík špatně, ledviny špatně, bílé krvinky,…jenže ona ma z tech špatných výsledku radost :(

to nepije schválně? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.24 20:05

Bohužel ano, z nějakého důvodu si to zakázala. Jestli to patří k PPP, nebo sebepoškozování nevím, ale napije se ráno a pak už ne, brečí, že má žízeň a že se nemůže napít, opravdu je to už neúnosné. Některé dny jsou tedy lepší a pije normálně, ale samozřejmě o to dyl pak zvrací :think:

• Citovat
  • Upravit
9189
5.3.24 20:09
@Anonymní píše:
@Lollitka
Děkuji za odpověď, jsme z Mostu, takže dojíždění do Prahy by bylo náročné, každopádně kdyby to mělo pomoct, klidně ji tam budu vozit. Ona chodí ráno do školy, tam samozřejmě nejí, nepije, už jsem tam pro ni jednou jela, protože omdlela. Přijde domu, a sní všechno na co přijde, pak se zavře na záchod a je tam třeba 3 hodiny, vyzvrací vše, už si i měří moč, zakazuje si pít, je všude pořezaná. Na krvi byla 2 týdny zpět a přesně draslík špatně, ledviny špatně, bílé krvinky,…jenže ona ma z tech špatných výsledku radost :(

A kde byla na té krvi? To ji poslala psychiatrička, nebo pediatr? Pokud má snížený draslík, tak to může mít mimo jiné vliv na srdce a je potřeba to hned řešit. A ty špatné ledviny a bílé krvinky taky. Nemůžou ji hospitalizovat na nějakém dětském oddělení u vás (ev. rovnou na metabolické jednotce, pokud by ty hodnoty byly hodně špatné). A odtamtud by ji mohli pak převézt na psychiatrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
5.3.24 20:12
@Anonymní píše:
Bohužel ano, z nějakého důvodu si to zakázala. Jestli to patří k PPP, nebo sebepoškozování nevím, ale napije se ráno a pak už ne, brečí, že má žízeň a že se nemůže napít, opravdu je to už neúnosné. Některé dny jsou tedy lepší a pije normálně, ale samozřejmě o to dyl pak zvrací :think:

Já třeba nechtěla pít při anorexii, protože po napití jsem víc vážila, ale samozřejmě to může být i druh sebepoškozování a jak se zlikvidovat. Nevím, jak to vnímá ona.
Já pak při bulimii naopak víc pila, aby se mi líp zvracelo.

Ale opravdu se divím, že když je v takovém stavu, jak píšeš, že ji její lékaři nepošlou hned do nemocnice. Já vím, že na psychiatriích dětských většinou nemají místo a čeká se, ale tohle je už hodně urgentní a možná by fakt předtím mohla do nemocnice nepsychiatrické a pak převoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
5.3.24 20:22
@Anonymní píše:
Bohužel ano, z nějakého důvodu si to zakázala. Jestli to patří k PPP, nebo sebepoškozování nevím, ale napije se ráno a pak už ne, brečí, že má žízeň a že se nemůže napít, opravdu je to už neúnosné. Některé dny jsou tedy lepší a pije normálně, ale samozřejmě o to dyl pak zvrací :think:

To je šílené. Určitě do nemocnice, kde se léčí porucha příjmu potravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
5.3.24 20:56

Musí být těžké ji tak vidět. Pokud otec spáchal sebevraždu, potom už vůbec nechápu, na co mamka čeká. Došla bych pro žádanku, zařídila příjem, vzala si posilu a dceru tam dovlekla, doma jí to nepřejde, to už jste zkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
6.3.24 11:15
@Anonymní píše:

Ahoj, tak jak to dnes u vás vypadá? Už jste řešily tu hospitalizaci? Moc vám držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 11:48

Zdravím, na krev ji poslala pediatricka, dala ji léky, ekg měla v normě, upřímně nevím na co se čeká, nerozumím tomu už. Ještě ji chce v pátek vidět terapeutka, ale nevím k čemu má ta návštěva být. Řekla ji, ze se nedožije dubna. Kdyby bylo na mě, šla by do nemocnice už tak před půl rokem, nechalo se to zajít moc daleko :(

• Citovat
  • Upravit
9189
6.3.24 11:52
@Anonymní píše:
Zdravím, na krev ji poslala pediatricka, dala ji léky, ekg měla v normě, upřímně nevím na co se čeká, nerozumím tomu už. Ještě ji chce v pátek vidět terapeutka, ale nevím k čemu má ta návštěva být. Řekla ji, ze se nedožije dubna. Kdyby bylo na mě, šla by do nemocnice už tak před půl rokem, nechalo se to zajít moc daleko :(

Ahoj, no ty léky jsou asi k ničemu, když tolik zvrací. Alespoň, že to EKG zatím ok, ale to se může taky změnit. Nechápu, že ta pediatrička to neřeší, když je to takto vážný stav a trvá dlouho. A to ta terapeutka neřeší, že říká, že se nedožije dubna? Já letos po Vánocích řekla psychiatričce, že mám 2.1. 2024 naplánovanou sebevraždu a zavolala mi rychlou a byla jsem teď v Bohnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
6.3.24 14:52
@Anonymní píše:
Ja nejsem zákonný zástupce, takže do toho vidím skrz to, co mi řekne mamka. Sestra si evidentně u terapeutky upravuje pravdu, u učitele také, každému říká něco jiného. To samé říkám mámě dlouho, neříkat, sbalit, poslat ji tam. Jenže ona má strach, protože tata spáchal sebevraždu. Doktorka zadanou ještě nevypsala, celkově je k tomu pasivní a začala věc řešit až po telefonátu s učitelem, i když o problému věděla dlouho. Dnes terapeutka řekla, ze jakmile dá vědět ospodu o daném problému, přijedou pro sestru i s policií a odvezou na psychiatrii :,(

no však to je účel ne, aby se sestra dostala do léčebny,
tak proč OSPODu stále nedává vědět? nečinně přihlíží i vy všichni ostatní, jak holka pomalu umírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí