Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký den,
Čeká mne uretrotomie dle OTIS v celkové anestezii a sháním zkušenosti jiných, kteří již mají za sebou. Mám obavy o řezání a pálení po zákroku a dále z trvalých následků například inkontonence. Dále po kolika dnech jste byli propušteni a kolik následovalo kontrol u lékaře? Moc děkuji ![]()
Ahoj, uz to mas za sebou? Me to ceka za tyden a jsem z toho dost nervni, tak by me zajimaly podrobnosti. Me u toho budou delat jeste laparoskopii kvuli srustum, ale toho se nebojim. Tohle me desi o dost vic
@Cracky
Ahoj děvčata,
podstoupila jsem to v úterý a už jsem doma.
Hospitalizovaná v pondělí, v úterý ráno zákrok a ve středu domu.
Upřímně, nejhorší byla lokalní anstezie, dělali mi to zaživa. To opíchnutí bolelo dost, řezání už jsem ani necítila.
Katetr (hadička do močáku pak) byl nepřijemný, semtam štípal, hlavně to bylo cizí těleso, takže jsem měla pořád pocit, zme chci močit.
Když jsem vyšla z nemocnice, tak jsem se cestou domu 2× silně pomočila. Neudržela jsem to absolutně, ale pak už vůbec. Močení po vůbec nebolelo. ![]()
Teď 3 den se mi chce pořád na malou, ale mělo by to zmizet.
Spodek cítím, bolí zvedáni z postele a ze židle, ale dá se to přežít.
Ja to podstoupila kvůli zánětům, které jsem měla 3× do měsíce i a častému močeni, pocitu nedokonalého vymočení. Tak snad to pomůže. 🙏🏼
Přeju hodně sil. 🫶🏿
@Kikush19 dobrý den, dnes mě propustili z nemocnice, dělali mi tu uretretomii, nejprve to pálilo strašně při čurání po vyndání hadičky no uz je to lepší akorát chodím furt na záchod, tak kdy se vám to uklidnilo? :/
@Lalina800 píše: Více
Ja jsem zákrok podstoupila před 14 dny a neustále pořád potřebuju na záchod. To byl důvod proč jsem na operaci šla. Prý mi to rozšíření mělo pomoci na neustále nutkání a nedomoceni. Bohužel mam pocit, ze se nezlepšilo vubec nic :/ porad jsem doufala, ze se to treba po týdnu uz konečně uklidni, ale nic. Za 14 dni jdu na kontrolu ke své urolozce, tak jsem zvědavá co mi na to řekne.