Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, už měsíc mám kašel a asi díky tomu mám hemoroidy (asi?)..už dřív se mi párkrát stalo, že jsem měla při stolici na toaletním papíru měla čerstvou krev. Vždy jsem párkrát vzala čípek a byl klid. Teď se ale stalo, že kromě krve mě to i svědí, bolí a hlavně hrozně tlačí. Máte stejnou zkušenost? Ten tlak je Teda fest nepřijemnej
.
Od včera mám čípky a ode dneška i mast, zatím tedy žádný velký efekt. Ten tlak mě nutí na stolici ![]()
Kdy asi zaberou ty léky? Případně máte někdo zkušenost, že by to mohlo být něco jiného?
Díky ![]()
@Kiwijeta píše:
Ahoj, už měsíc mám kašel a asi díky tomu mám hemoroidy (asi?)..už dřív se mi párkrát stalo, že jsem měla při stolici na toaletním papíru měla čerstvou krev. Vždy jsem párkrát vzala čípek a byl klid. Teď se ale stalo, že kromě krve mě to i svědí, bolí a hlavně hrozně tlačí. Máte stejnou zkušenost? Ten tlak je Teda fest nepřijemnej.
Od včera mám čípky a ode dneška i mast, zatím tedy žádný velký efekt. Ten tlak mě nutí na stolici
Kdy asi zaberou ty léky? Případně máte někdo zkušenost, že by to mohlo být něco jiného?
Díky
Určitě si kupte v lékárně mastičku faktu ta je nejlepsi
@Kiwijeta tak zajít k doktorovi a nějak to řešit jinak se ti vytvoří bulka u konečníku která pak bude muset ven 🙂
@autoprovoz526 rovnou? Mám tyhle výrazne problémy druhý den „teprve“ ![]()
@Kiwijeta tak používej léky mastičku určitě max do dvou týdnů by to mělo zabrat 😀
@autoprovoz526 jojo, zkusim vydržet. Zítra volám doktorovi kvůli jinému problému, tak se zkusím zeptat 😀 😊
Jojo, protoze znam pár lidí kterym se uz vytvorila bulka u konecniku a museli s tim bohuzel k doktorovi aby to vystrihli 😀 🙂
Ahoj, chtěla bych obnovit diskuzi, nejsem si jista zda to hemoroid je, jsem rok po druhém porodu, doteď jsem nemela žádne problémy a je to možná měsíc?
možná dyl, vůbec netuším, kdy mam pocit tlaku v konečníku až takové jemné píchání, jak by tlačila stolice, žádná bolest, svědění bylo jen výjimečně párkrát, krev asi pravděpodobně ne. Pomáhá na to něco co si koupim? Nebo hned k lékaři?
@Anonymní píše: Více
Zkusil bych to prvně mazat prstem uvnitř konečníku mastí na hemoroidy. Kdyby to delší dobu nepomáhalo zašel bych k lékaři. Osvědčila se mě mast Alfalex. Není tak známá jako Faktu a Procto-Glyvenol ale funguje perfektně.
Je možné, že nějaké menší tam jsou/je. Já na to trpím stále. Už nikdy to nebylo tak hrozné, jako když jsem založila diskuzi, ale sem tam se to zhorší. Pak treba občas krvácím, tak beru pár dní čípky I mažu. Je dobré používat vlhčené ubrousky na utirani, aby se nedráždila sliznice. Nejvíc mi pomáhá procto glyvenol. Ale když nemám, mám v záloze factu a tak dobrý. Přeji hodně štěstí ![]()
@Kiwijeta vlhčený toaletní papír používám už X let, factu mast jsem koupila a zatím leží ve skříni, žádné krvácení, bolesti atd nemám, ted se mi to zdá méně, ale též občas mám pocit jak by mě neco píchalo, ale zajdu na wc a je to pryč
tak uvidím zda mast použiju, snad ne. Děkuji ![]()
Nezaškodí se objednat na proktologii. Vyšetření na pár minut, nebolí to a hned budeš vědět, jestli je to OK.
U mě krev na papíře a tupý tlak už byl stupeň 2. Jsem pár let po operaci laserem a s výsledkem jsem maximálně spokojená.
Já také byla na proktologii. Měla jsem asi 2-3 male,1. stupně. Prekvapilo mě to, protože jsem měla fakt nepříjemné problémy. Rovnou mi udělali Baronovu ligaci na jednom. 3 dny se pak nesmí zvedat těžké předměty, jinak ok. Pak už jsem tam nebyla, jsem hrozná. Chystám se tam už rok, možná déle na ty další ![]()