Hemoroidy - tlak, kdy zaberou léky?

407
7.3.24 12:18

Hemoroidy - tlak, kdy zaberou léky?

Ahoj, už měsíc mám kašel a asi díky tomu mám hemoroidy (asi?)..už dřív se mi párkrát stalo, že jsem měla při stolici na toaletním papíru měla čerstvou krev. Vždy jsem párkrát vzala čípek a byl klid. Teď se ale stalo, že kromě krve mě to i svědí, bolí a hlavně hrozně tlačí. Máte stejnou zkušenost? Ten tlak je Teda fest nepřijemnej :zed:.
Od včera mám čípky a ode dneška i mast, zatím tedy žádný velký efekt. Ten tlak mě nutí na stolici :zed:
Kdy asi zaberou ty léky? Případně máte někdo zkušenost, že by to mohlo být něco jiného?
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.3.24 12:33
@Kiwijeta píše:
Ahoj, už měsíc mám kašel a asi díky tomu mám hemoroidy (asi?)..už dřív se mi párkrát stalo, že jsem měla při stolici na toaletním papíru měla čerstvou krev. Vždy jsem párkrát vzala čípek a byl klid. Teď se ale stalo, že kromě krve mě to i svědí, bolí a hlavně hrozně tlačí. Máte stejnou zkušenost? Ten tlak je Teda fest nepřijemnej :zed:.
Od včera mám čípky a ode dneška i mast, zatím tedy žádný velký efekt. Ten tlak mě nutí na stolici :zed:
Kdy asi zaberou ty léky? Případně máte někdo zkušenost, že by to mohlo být něco jiného?
Díky :)

Určitě si kupte v lékárně mastičku faktu ta je nejlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.3.24 12:35

@autoprovoz526 mám faktu čípky a procto glyvenol mast :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.24 13:22

@Kiwijeta tak zajít k doktorovi a nějak to řešit jinak se ti vytvoří bulka u konečníku která pak bude muset ven 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.3.24 13:23

@autoprovoz526 rovnou? Mám tyhle výrazne problémy druhý den „teprve“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.24 13:27

@Kiwijeta tak používej léky mastičku určitě max do dvou týdnů by to mělo zabrat 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.3.24 13:28

@autoprovoz526 jojo, zkusim vydržet. Zítra volám doktorovi kvůli jinému problému, tak se zkusím zeptat 😀 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.24 13:34

Jojo, protoze znam pár lidí kterym se uz vytvorila bulka u konecniku a museli s tim bohuzel k doktorovi aby to vystrihli 😀 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.25 22:08

Ahoj, chtěla bych obnovit diskuzi, nejsem si jista zda to hemoroid je, jsem rok po druhém porodu, doteď jsem nemela žádne problémy a je to možná měsíc? :nevim: možná dyl, vůbec netuším, kdy mam pocit tlaku v konečníku až takové jemné píchání, jak by tlačila stolice, žádná bolest, svědění bylo jen výjimečně párkrát, krev asi pravděpodobně ne. Pomáhá na to něco co si koupim? Nebo hned k lékaři?

• Citovat
  • Upravit
284
21.10.25 07:39
@Anonymní píše: Více

Zkusil bych to prvně mazat prstem uvnitř konečníku mastí na hemoroidy. Kdyby to delší dobu nepomáhalo zašel bych k lékaři. Osvědčila se mě mast Alfalex. Není tak známá jako Faktu a Procto-Glyvenol ale funguje perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.25 08:07

Je možné, že nějaké menší tam jsou/je. Já na to trpím stále. Už nikdy to nebylo tak hrozné, jako když jsem založila diskuzi, ale sem tam se to zhorší. Pak treba občas krvácím, tak beru pár dní čípky I mažu. Je dobré používat vlhčené ubrousky na utirani, aby se nedráždila sliznice. Nejvíc mi pomáhá procto glyvenol. Ale když nemám, mám v záloze factu a tak dobrý. Přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.25 08:12

@Kiwijeta vlhčený toaletní papír používám už X let, factu mast jsem koupila a zatím leží ve skříni, žádné krvácení, bolesti atd nemám, ted se mi to zdá méně, ale též občas mám pocit jak by mě neco píchalo, ale zajdu na wc a je to pryč :nevim: tak uvidím zda mast použiju, snad ne. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.25 21:20

Nezaškodí se objednat na proktologii. Vyšetření na pár minut, nebolí to a hned budeš vědět, jestli je to OK.
U mě krev na papíře a tupý tlak už byl stupeň 2. Jsem pár let po operaci laserem a s výsledkem jsem maximálně spokojená.

• Citovat
  • Upravit
407
29.12.25 08:44

Já také byla na proktologii. Měla jsem asi 2-3 male,1. stupně. Prekvapilo mě to, protože jsem měla fakt nepříjemné problémy. Rovnou mi udělali Baronovu ligaci na jednom. 3 dny se pak nesmí zvedat těžké předměty, jinak ok. Pak už jsem tam nebyla, jsem hrozná. Chystám se tam už rok, možná déle na ty další :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí