Čůrání v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
19.9.08 09:47

Čůrání v zimě

Ahojky,
můj 2,5 letý syn hodně pije ( má to asi po mě :D ) a zároveň taky hodně čůrá a to i venku a ne jednou. No a teď začíná období poněkud chladnější. A ztahovaní kalhot v zimě a sahaní na něj ledovýma rukama není zrovna idealní. Jak to řešíte vy? Nedáváte mu pít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17866
19.9.08 10:08

Buď naplánovat cestu podle toho, kde se dá jít na záchod :wink: , nebo plínku (což už asi nechceš). Myslím, že u kluků jedno dvě rychlý zastavení nevadí, holky to mají o dost složitější :D No a samozřejmě moc před odchodem nedávat pít, ale to je těžký :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
19.9.08 10:24

Neboj, zvykneš si. U kluků je to rychlý, kalhoty se většinou ani nemusí stahovat, stačí vytáhnout :-) A synovi to vždycky bylo jedno, maximálně se ozval, že to studí.
Holčičky to mají horší …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.9.08 13:31

Ale i holčičky se dají dát vyčůrat - akorát jim ofoukne prdelka :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
19.9.08 13:40

My máme stejnej problém - malej vypije klidně i 3 litry za den - snažím se mu to omezovat, ale moc to nejde. Takže podle toho vypadá i množství a četnost čurání - za chvilku půjde do školky a tak doufám, že to tam zvládne.
Taky máme další problém, protože asi před 2 měsícema začal mít problémy k „kolečkem na slipech“ jak tomu říkáme - ne, že by se úplně počural, ale namá čas jít a tak to zadržuje a pak tam má mokro. Až bude v zimě mrznout tak nevím co budeme dělat. Přitom uměl krásně vydržet třeba i delší dobu v obchoďáku a najednou toto. Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli se to spraví? Už jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
19.9.08 14:02

Marhulko,
máme to stejné. Také dbám aby se vyčural úplně, ale občas je tak zažraný třeba do pohádky nebo do hraní že se připočurá. V zimě bude asi pěkně mrznout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
19.9.08 15:54

tato diskuze mě pobavila :lol:

Určitě bych dávala pít podle jeho potřeb, neptala bych se jestli chce pít na to bych neupozorňovala, ale když si sám řekne tak aby dostal. Přeci jen je lepší když pije víc než míň a z toho bych měla strach , aby se to „neodnaučil“.

A teď mi poraďte vy. Jak naučit kluka čůrat jako kluk? Podržet si ho sám neumí a já mu na něj nesmím šáhnout. To dá hned nohy křížem :oops: . Takže čůráme jako holky, ale v zimě by teď bylo rychlejší, aby čůral jak kluk :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
19.9.08 16:29

Nejlepší je když to u někoho vidí. Tak se naučil čurat náš Ondra, když to viděl jak to dělají jeho bratránci.
Nevím zdali to funguje i u tatínků :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
19.9.08 19:28

j

Ditisko, mě ještě tvůj chlapeček - dle metříku - přijde malej na to,aby čůral jako velcí kluci :-)
Náš se to naučil v cca 3 letech a to občas neohlídá mikču :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.9.08 08:40
ditiska píše:
tato diskuze mě pobavila :lol:

Určitě bych dávala pít podle jeho potřeb, neptala bych se jestli chce pít na to bych neupozorňovala, ale když si sám řekne tak aby dostal. Přeci jen je lepší když pije víc než míň a z toho bych měla strach , aby se to „neodnaučil“.

A teď mi poraďte vy. Jak naučit kluka čůrat jako kluk? Podržet si ho sám neumí a já mu na něj nesmím šáhnout. To dá hned nohy křížem :oops: . Takže čůráme jako holky, ale v zimě by teď bylo rychlejší, aby čůral jak kluk :lol: :roll:

My jsme ho to učili hned na stojáka … tedy venku … (loni mu bylo necelých 18m když jsme začli). Na kytičky, a počurej popelnici a strom a tak … já mu ho vždy podepřela (bo chytnout se to moc nedalo ;) ) Doma chodil na nočník či WC ale seděl, a pak viděl tatínka, a chtěl čurat jako tatínek jako velkej chlap … teď už lítá aniž by řekl sám , stahne gatě, vyčurá se i nějak oblíkne.
Asi to chce fakt nějakej vzor :D.
Ono když porád asistujou jen mamince … a jája si dokonce i jeden čas utíral pindíka :D (no když se utírá maminka proč by nemohl i on že) :lol:

a k tématu … u kluků je to fakt jednoduchý, gatě mu stáhnu jen pod pytlik, že mu ani prdelka nekouká, a vyčurá se aniž by ho ofouklo.
Já měla spíš problém s kaděním venku, páč samo že si na bobku počural gatě :/ (no hlavně že je nepokadil :roll: ).

• Citovat
  • Upravit
483
20.9.08 11:31

Myslím že na to není zas tak malý. Náš Ondra se to naučil když mu byly dva roky. A to hned jak chlap jak venku tak doma na WC. Ale jak říkám okoukal to.
Asi na tom něco bude, protože když viděla má neteř (rok a třičtvrtě) jak čurá Ondra na strom tak trvala na tom že tak chce také čurat - ve stoje na strom a nedala si to vymluvit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
21.9.08 22:56

Díky za odpovědi, ale již jsme vše toto zkoušeli. Viděl tátu i skoro stejně starého kluka, ale nic. jediné co bylo tak když viděl toho klučinu tak musel taky sám… Ale na pindu si nešáhnul tak jsem mu radši sundala kalhoty a jak se snažil tak nakonec si k tomu stejně dřepnul takže zase nic. Ani když se jde sprchovat a potřebuje čurat tak si k tomu sedne…
holt budeme muset počkat až k tomu dospěje. Občas to zkusím, ale zatím fakt bez úspěchu.

p.s. čurat na strom jde i jako holka, takže to nám nepomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
22.9.08 18:13

čůraní

Ditisko, škoda že není léto :-) To se to učí daleko pohodlněji. ALe neboj - do léta to vypilujete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.9.08 21:57

A co zkusit jít čurat na WC, zvednout prkénko, postavit ho k záchodu ať čurá. Nemusí si ho ani držet a může koukat jak to teče ( to je zábava ) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí