Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat zda jste chodili nebo chodíte s dětmi na cvičení? Bavilo to vaše děti? U nás se naskytlo cvičení maminek s dětmi od 1,5 roku-4 let a přemýšlím, že bych to se synem zkusila, aby byl více se svými vrstevníky. Jen u nás to má menší háček, že syn ani třeba u hraček a her moc dlouho nevydrží a pořád někam pobíhá a je těžké ho zabavit ( má svoji hlavu a je akční) tak nevím, zda ho to vůbec zaujme. Nějaké rady a zkušenosti?
Děkuji ![]()
S nejstarším jsem byla strasne akční, porad s nim někam chodila, a přitom on o tyto organizované aktivity neměl nikdy zájem a vydrželo mu to dosud
nejradeji by tam sedel mne na kline a Koukal na ostatní, když už teda “neslo” jít pryc
jestli mas ale ditko akční, tipla bych, ze se mu to zalibi a účastnit se bude ![]()
Chodím u nás na vsi s oběma dcerama (6 let a 1,5 roku), líbí se mi že je to takový sousedský, děcka lítaj po tělocvičně a dělaj na co maj zrovna chuť. Do města na takový ty fancy jógy a organizovaný cvičeníčka jsem jezdila se starší kterou to bavilo a sama o to stála, s mladší to nehrotim, nechce se mi a ona má ve školičce zábavy a dětí dost.
Chodime 1× tydne od roka a ctvrt asi. Pani cvicitelka chape, ze nejaky deti moc neposedi a ze kazdeho bavi neco jineho, ma svatou trpelovost
je to napul basnicky, pisnicky, tleskani atd a napul opici draha.
A ja jsem taky rada, ze kazdou stredu mame program, cestou se stavim na kafe, projdu centrem mesta a tak
Ano, chodili jsme vlastně od mimina…nejdříve plavání, pak cvičení. Malou od mala vedeme ke sportu a byť máme doma „mini“ tělocvičnu, nestačí to ![]()
Chtěla jsem, hlásila jsem se několikrát i jako náhradník po cca 5tym negativním pokusu jsem se hlásit přestala. Kroužek je neustále přecpany. Tedy soudím, že je o něj velký zájem. Čím dřív se prihlasiš… ![]()
Chodila jsem s oběma od 3m. Když mas dobre cvičení/kroužek tak to pomaha ve vývoji a mají hlavně nivě podněty - holka strašně rada kouká na ostatní, teď má 9m a mají různe překážkové drahy - tunely, prelezani nízké překážky, lezeni do krabice. Jsou věci co me doma nenapadnou
@KlaraK12 jj, chodila jsem od 3 měsíců do Sokola na cvičení miminek. První dceru to bavilo moc, chodila až do 5let
s druhou jsme to ukončily okolo 2.roku, nebavilo jí to. Taky jsme chodily plavat ![]()
@P.petru jo u nás to má být taky na tento způsob písničky, říkanky, opičí dráha, ale doma ho právě říkanky moc nebaví, tak se obávám, jak to tam veme🤷♀️ 😀
Obe holky to milovaly, chodily od cca 1 roka. Kazde dopoledne neco jineho- plavani, cviceni, hudebni krouzek, sokol… Po nastupu do skolky mi to bylo vzdy lito, ze uz spolu nebudeme kazdy den tancit, zpivat, behat. Rychle jsem si na novy rezim zvykla ![]()