Podle které knížky jste rozmluvili dítě ?

3067
28.2.23 12:50

Podle které knížky jste rozmluvili dítě ?

Zajímalo by mě jestli je tady někdo kdo pořídil nějakou knihu dítěti na rozvoj řeči a podle ní se trosku rozmluvil? Mám na mysli knihy od 2 let na rozvoj řeči 🙂 vím, ze každé dítě má své tempo ale chtěla bych jít řeči trosku na proti 😁
Díky za každé tipy!😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
28.2.23 12:58

Žádná kniha u nás nepomohla. Jen čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
28.2.23 13:00

Hodně číst, zpívat, vyprávět, ukazovat.. jinak jakákoliv knížka s obrázky, kde ukazuješ a říkáš co to je.. taky říkanková knížka..

Příspěvek upraven 28.02.23 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
28.2.23 13:00
@Karmen23 píše:
Zajímalo by mě jestli je tady někdo kdo pořídil nějakou knihu dítěti na rozvoj řeči a podle ní se trosku rozmluvil? Mám na mysli knihy od 2 let na rozvoj řeči 🙂 vím, ze každé dítě má své tempo ale chtěla bych jít řeči trosku na proti 😁
Díky za každé tipy!😇

Sice to není asi odpověď, kterou čekáte, kniha mě nenapadá, ale synovi jsem pouštěla pohádky v DVD a hodně brzo je začal opakovat už při usínání. Mnohem více, než když jsem četla já. Možná i proto, že já četla pokaždé jiné pohádky, kdežto DVD šlo i několikrát dokola. Tak už napovídal dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.23 13:06

@lucynka25
To děláme pořád a stejně zatím prd platný 😀
On není zatím úplně moc knížkový… když mu chci v knize ukazovat tak mi ji vytrhne a z ruky, otočí par stránek a hodí s ni s jde od toho… já myslela knihu na souhlásky či samohlásky aby se mu uvolnili mluvidla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
28.2.23 13:08
@Karmen23 píše:
Díky za každé tipy!😇

Pokud se ti podaří někde koupit Říkáme si s dětmi od Františka Synka, vřele doporučuji. Je tak i teorie pro rodiče o vývoji řeči, spousta básniček, říkanek spojených s pohybem, kreslené říkanky…
Pak ještě knížka mluv se mnou, ale to bude možná pro starší. Ale ukazovat, mluvit na dítě jednoduše, v jednoduchých větách…jdou dohledat na netu i nedirektivní techniky rozvoje řeči…

• Citovat
  • Upravit
3067
28.2.23 13:08

@nikitice
Taky poustim synovi pohádky ale zatím vydrží jen u Bing 😃 měla jsem na mysli nějakou knihu jako na souhlásky či samohlásky aby se mu uvolnili mluvidla :D čtení z knížky u nás nepřipadá v úvahu… neposlouchá, bere mi ji z ruky a pak s ni hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.23 13:09

@Anais Brno
Děkuji za tip :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
28.2.23 13:16
@Karmen23 píše:
@Anais Brno
Děk
@Karmen23 píše:
@lucynka25
On není zatím úplně moc knížkový… když mu chci v knize ukazovat tak mi ji vytrhne a z ruky, otočí par stránek a hodí s ni s jde od toho… já myslela knihu na souhlásky či samohlásky aby se mu uvolnili mluvidla :D

Zkus si jen tak hrát se zvuky, ať udělat zvuk třeba zvířete, auta, ty to zopakujes, pak zase vymyslíš nějaký zvuk ty on zkusí zopakovat…
Jsou i hezký knížky, kde je suchý zip a pridelavaji se obrázky…
Najdi si ty nedirektivní techniky rozvoje řeči, někde to na netu bylo…

• Citovat
  • Upravit
22948
28.2.23 13:17

@Karmen23 tak kluci jsou pomalejší, buď trpělivá, ono to časem příjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
28.2.23 13:18
@lucynka25 píše:
@Karmen23 tak kluci jsou pomalejší, buď trpělivá, ono to časem příjde ;)

Ne u všech dětí stačí trpělivost…

• Citovat
  • Upravit
6061
28.2.23 13:19
@Karmen23 píše:
@lucynka25
On není zatím úplně moc knížkový… když mu chci v knize ukazovat tak mi ji vytrhne a z ruky, otočí par stránek a hodí s ni s jde od toho… já myslela knihu na souhlásky či samohlásky aby se mu uvolnili mluvidla :D

Ten můj pojídal stránky… :roll:
Teď má 4,5, mluví o 106, ale jeho nezájem o knihy je, bohužel, trvalý… :-(
Když čteme pohádky se straším, znuděně si hraje, ani neposlouchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
28.2.23 13:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
28.2.23 13:22
@Karmen23 píše:
@nikitice
Taky poustim synovi pohádky ale zatím vydrží jen u Bing 😃 měla jsem na mysli nějakou knihu jako na souhlásky či samohlásky aby se mu uvolnili mluvidla :D čtení z knížky u nás nepřipadá v úvahu… neposlouchá, bere mi ji z ruky a pak s ni hodí…

Spis bych procvičovala jazyk. Tady mas z logopedie. Tím se uvolní svaly. Bezne dítě nemluví do 3 let ( nepočítám nějaký zvuky, baba, máma, ham).. jinak zvaz jestli fakt chceš aby mluvil, u nás jsem už kolikrát slyšela, ze si mysleli, ze jejich dítě je ukecane a vlastně dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
28.2.23 13:24
@lucynka25 píše:
@Karmen23 tak kluci jsou pomalejší, buď trpělivá, ono to časem příjde ;)

A ne všichni pomalejší. Me kecal od roku a půl, kdy začal vše opakovat, ve 2 mu rozuměli i ostatní. Bude mu 5 a než otevře ráno oči tak otevře pusu. On proste neumi mlčet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí