Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chci se zeptat chodim na Plavání z Olinkou je ji 2,5 měsícu. Je tam ji cvičení z takhle malíma dětma. Není to brzo nebo už se muže začít? Ivca ![]()
I na plavání je to moc brzo. Ano, je to teď hodně modní atd atd… Ale to mimi z toho něco má až v momentě, kdy se je schopné skutečně učit plavat. Takže je to spíš jen takové zpestření maminek, aby sedoma „nenudily“ Toť můj názor. Podotýkám, že sama jsem chtěla chodit plavat hodně, ale pak jsem si to rozmyslela. A ke cvičení, to má smysl až když dítě chápe, co se po něm chce. Jinak opět rozptýlení pro maminky.
My chodili od 3 měsícu na vaničky a masáže miminek. Docela fajn zpestření všedních dnů.
Třeba myslím, že díky vaničkám Vítkovi nevadí, když mu sprchuju hlavu, meju obličej. Nedělala jsem to pro to, že je to módní, dělala jsem to pro nás.
Ahoj. Je to otázka názoru, takže se tu jistě objeví dvě skupiny odpovědí.
Pro mě má cvičení větší význam než to plavání. Na plavání jsem nechodila ani s jednou dcerou, na cvičení s oběma - s Marunkou chodíme na cvičení doprovázená říkadly, písničkami, hudbou. Chodím tam proto, aby si malá zvykala být mezi cizími dětmi i dospělými, měla nějaké to spestření, posílila si svaly, které posílit potřebuje, a já si odtamtud odnáším cenné rady, jak manipulovat s dítětem, které nesedí, neleze po čtyřech (a později, až to bude umět, tak jak manipulovat s dítětem, které sedí, leze, chodí..) včetně názorné ukázky, jak je to správně a kde dělám chybu . No a v neposlední řadě si tam i já zaposiluju
.
Plavání mi přijde (pro mě zbytečně) drahé a jak už tu někdo psal, větší smysl v tom nevidím (kromě spestření, kontakt s vodou, je to IN atp). Ale to je můj postoj k němu, nikomu neberu, že tam s dětmi chodí a že pro ně to třeba hlubší smysl má.
Hkac přesně ze stejnýho důvodu chodíme cvičit odmalinka my. Aby si prostě malý zvykal na to být mezi lidma. Jako š měsíční to asi moc nepobíral, ale od půlroka už si těch dětí všímal no a teďka už je to super. Taky máme různý básničky, písničky, cviky, který pak doma předvedu taťkovi a ten dokáže s malým blbnout jakou dobu.
my chodíme do vany taky ji polevám oblyčej. Ona je ve vodě spokojená a usměvavá. Z první dcerou jsem chodila plavat až od pul roka rovnou do bazenu taky byla spokojená. Na to cvičeni jsme ještě z Olinkou nebyla nevym jestly mam začit chodit jestly to není brzo.
na cvičení bych chodila, protože jak tady holky psaly posílí se svaly a člověk se naučí správnému držení a manipulaci s dítkem. A potom když je dítko větší tak je trošku v kolektivu.(mrzí mě, že jsem nezačala cvičit dříve)
Plavání jsme začaly chodit v7mesících- ani je to příliš drahé, ale dítě se seznámí s vodou a zase se posílí svaly a pohyblivost. Možná i ta imunita (?)
Ma byly na 1,5 měsíci poprvé plavat!
A malé se to moc líbilo, takže jsem nás rovnou objednala zas. Jestli je to módní - to je možné, tím pádem se o tom ale píše a tudíž když jsem hledala možnosti, co bychom mohly dělat, tak jsem našla plavání. Jedna lekce stála tři stovky, navíc nám paní ukázala masáže bříška a zádíček, bylo to fajn.
Souhlasím i s tím, že je to asi hlavně zpestření pro mne. Kdyby se to malé nelíbilo, tak na to kašleme.
O jakém cvičení tu píšete? Mně by taky neuškodilo ![]()