Nastuzení u mimi a nespaní

14046
15.11.10 18:34

Nastuzení u mimi a nespaní

Ahoj
chci se zeptat, jak to mají vaše děti a jak to zvládáte a hlavně v noci.. Kluci mají rýmu, z nosu jim prostě teče proud, večer jsou protivní a noc je síla. Normálně se dají do postýlek a spí, takhle Bertík, ten o min mladší, strašně vyvádí, jeří, řve až hrůza. Večer táta nosil, to pomáhalo, pak malej na hodku usnul a zase ječák. Odsáli jsme nosíky, táta nosil, pak jekot, stupnovany a fakt mel grady, nakonec jsem se odstehovala do detskeho pokoje a malyho houpala (byla uz jedna a manzel proste rano do prace musi, a druhy mimco chtelo taky spat). Prdola usnul u me ebo spis na me, ale jakmile jsem se trochu hnula, jekot byl se vsim vsudy zpet. Musela jsem ho posouvat na stranu, protoze mackal naseho embryaka a ten kopal, jak kun. Chapu, ze se mu s rymou spatne spinka, ale tohle byl narez. Dneska uz bude mit bohuzel smulu, protoze jsem mrtva a jeste jsem to od nich chytla a k tomu pan Embryo opravdu nebyl nadsenej, ze nespim a ze ho starsi bracha macka, dneska mam bricho i bolavy, takze proste bude muset spat ve sve posteli, uz ted se bojim toho rachotu. Jak jste na tom vy a vasi prckove? Jak to zvladate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.11.10 18:40

Asi tě nepotěším, ale speciálně mladší Aneta to zvládá těžce a tím pádem i my.

První svojí zimu (cca od 9m do 13m) marodila prakticky non-stop. Rýma okamžitě přes veškerou i preventivní snahu na průdušky, celé noci zahleněná a když zrovna nekašlala, tak nemohla dýchat, takže jsme po nocích luxovali nebo mi spala i na prsou, v autosedačce. Zvlhčovali jsme, stříkali, kapali, používali Eucasol a nic.

Loňskou zimu malá změna. Průdušky jen jednou, následně každá rýma šla rovnou na uši. Nepomohlo nic a od února do července trpěla. V srpnu nám pomohla operace, ale…tu rýmu už má zas (no nedávno měla asi měsíc dost dráždivej kašel, teď to začalo rýmou)

Nespí, brečí, když spí, kašle a brečí, spí u nás, prudí. Nebo je u nás a nespí a vrtí se.

Zvládáme to blbě. Nedej bože, když se k tomu (naštěstí výjimečně) přidá i ta starší (tuhle to byla hnisavá angína, kterou jsem slízla s ní, tuhle to byly zuby a to bylo něco)…

Aneta dost blbě reaguje na vše - jak blbá rýma, tak růst zubů a - týden před úplňkem začne taky…

Ale jinak v mezičase…zlato v noci :)

(ale jako mezi náma - když mam rýmu, jako v noci dokážu bejt zatraceně vzteklá, když nemůžu dejchat a nedá se to vysmrkat a nic. To jako fakt, bych si i zaječela, abych si aspoň ulevila od toho vzteku:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.11.10 18:43

ale já ho chápu, ze mu je blbe, to jo, ale tohle delal fakt poprve, takze jsme byli vsichni, teda dvojce, manzel, ja i embrous pekne vyflusany, jo a rano stal Bertik v postylce a usmev na rtech, takze vsichni nevyspaly, ale on spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 18:49
jizvíková píše:
ale já ho chápu, ze mu je blbe, to jo, ale tohle delal fakt poprve, takze jsme byli vsichni, teda dvojce, manzel, ja i embrous pekne vyflusany, jo a rano stal Bertik v postylce a usmev na rtech, takze vsichni nevyspaly, ale on spokojenost

no však řikam, známe známe. A bohužel alespoň u nás neplatí, že čím víc toho je, tím víc si zvyknem :mrgreen:

Ale nikdy to naštěstí nebylo tak strašný, jako ta první zima - to s Anetou na střídačku marodila Bára nebo já (v horším případě mi pak Bára zůstala doma, bo jsem nebyla schopná jí hodit do školkya vyzvednout) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 18:50

s tim ránem máš recht - Aneta třeba po nocích řádí a pak si ráno vychrupuje - já nemůžu. Musim udělat jídlo pro holku do školky a pak už nezaberu (kdybych si to čirou náhodou v naprostém zoufalství dovolila, naprosto jistě vstane ihned, jak zavřu oči, nebo zaberu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.11.10 18:50

no kluci maji rymu oba, a manzel taky , ale toho nosit nemusim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 19:09
jizvíková píše:
no kluci maji rymu oba, a manzel taky , ale toho nosit nemusim :)

nechala bych se taky, kdyby mě unesl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.10 19:28

Podle toho, co pises, si myslim, ze mu vykoukne za chvili nejaky zub. Tohle obdobi dobre znam. Je to narocny, nezbyva nez vydrzet. Za par dni zase bude lip, uvidis. :srdce: J.

• Citovat
  • Upravit
14046
15.11.10 20:00

zuby to nejsou, proste chytli od taty nejakou chripku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ixa
222
15.11.10 20:15

Ahoj, syn když byl menší a měl rýmu, tak byly noci taky hrozné. Nemohl usnout, když konečně usnul, vzbudil se po 45 minutách, to jsem mu vysála nos, on řval, že se mu to nelíbilo, musela jsem vysávat znovu, když jsem ho uspala na rukou, tak po 45 minutách byl zas vzhůru a tak to šlo celou noc :roll: .

Teď když je větší, tak už má interval 1,5 hod., ale jinak je to to samé :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.11.10 21:18

No aspon vidim, ze je to normalni, ale nadsena nejsem, nejhorsi je, ze mam jedny ruce a dve mimina, ted uz skoro tri. Manzel chtel teda pomahat i v noci, ale ja ho poslala do postele, protoze jsem se bala, aby rano pri ceste do prace neusnul a nekam to nenaboril…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí