Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malému táhne na 8 měsíc a stále kojím. Příkrmy zvládá bravurně a večer zatím jenom kojím a budí se mi 2× a někdy 3× za noc. Ale je to dudálista už od miminka (dudlík nechce od malička), neměla jsem to srdce ho nechat večer řvát do usnutí, párkrát jsem to zkusila ale jeho vytrvalost i klidně hodinová a více mě vždycky obměkčila a nechala jsem ho usnout na prsu. Pokud jsem doma tak mi to tak nevadí, ale pokud jedeme pryč je to obtěžující. A i přes den mi usne jedině v kočáru. Jaké máte zkušenosti vy a kdy vám přestal být závislí na prsu? Jo a jaké kaše dáváte na noc? díky
ahoj
tak u nás podobně, prso má jako uspávací rituál. Příkrmy to je otesánek, ale prostě prso je prso.
Malej sice dudlíka má, ale v noci je to spíš na škodu, páč když mu vypadne, řve jak pavián. V noci ho nenajde, aby si ho dal do pusy. Já myslim, že se toho nezbaví, dokud budu kojit, ale zase kojit přestat nechci, takže něco za něco
Naštěstí jsem ho dopoledne naučila spát doma, ale spí v mojí posteli, odpoledne už to musí být v kočárku. Třeba někdo poradí
Prvního sem kojila do roka a půl, později už jen ráno a večer a s ním problém nebyl. Každé dítko je jiné, to už víme. Kaše dávám jakékoliv, zatim bez lepku a občas mlíčko s kaší, včera pravděpodobně zabrala 50tka kašičky ve flašce po kojení, spal až do 4 do rána ![]()
plínku jsem zkusila jednou a začal ječet ještě více, snese jí jedině na boudičku přes kočárek … doma mám golfky takže pokud zůstáváme doma tak ho uhoupám v nich, zatím nesedí takže je to v pohodě ale jakmile se posadí mohl by z nich vypadnout .. potom budu v koncích a vyřvávací metodu - hezky řečeno - tu jsem už vzdala, je silnější než já a moc dobře to ví holomek. ![]()
Jo to by mě taky zajímalo jestli někdo poradí, páč u nás je to to samé. Malé je 6,5 měsíce a od té doby co vyplivla dudlíka(v 5,5m.) Tak taky usne jen u prsa, zkouším i vyřvávací metodu ale nějak nezabírá, celá se zpotí a občas i pozvrací a řvát vydrží i dvě hodiny, pláč se stupňije až do příšerného hysteráku kdy už ani dýchat nemůže
Vzhledem k tomu, že sice lžičku mi vezme, ale pije jen mlíčku z prsa, lahev a cokoli co je něco jiného než maminčino mlíčko absolutě odmítá, tak kojit zatím musím téměř neomezeně a zřejmě se tohoto zlozvyku jen tak nezbavíme ![]()
jsem ráda, že v tom nejsem sama. Budu doufat, že než půjde do školy tak se prsa vzdá sám ![]()
Měla jsem to s dcerou stejné. Násilně jsem ji musela odstavit kvůli zdrav. problémům, když jí byl rok a půl a já jsem zjistila, že jsem ke všemu ve 4. měsíci těhotenství. Jink bych ji kojila asi dodnes. Místo toho kojím nové miminko a vypadá to, že bude též závislák ![]()
Kamik4411 píše:
jsem ráda, že v tom nejsem sama. Budu doufat, že než půjde do školy tak se prsa vzdá sám
jo ale jen na přechodné období, pak ho opět začne vyhledávat
![]()
Mam to samy, akorat uz trosku dyl
Pokud chci, aby aspon chvili po o spal, tak bud na prsu, nebo v kocaru. Asi nemusim psat, kde vydrzi dyl
A to aspon tu pulhodku da, nekdy se zadari i hodka. V postylce deset minut maximalne a to uz od par mesicu. Pristup ke vsem detem stejnej a lup ho ![]()
Naše malá je taky prsomilka
Dneska už 4.den praktikujeme „vyřvávací“metodu.A je to celkem OK
Až se divím!
Akorát v noci se budí 2-3 x na kojení,usíná s prsem v puse
Musím se jí vždycky „vyškubnout“ (chudinka
) .Tak si říkám,že mi to kojení bude chybět..
Taťka se mi směje,že mám kojit třeba do dvaceti ![]()
Donaga-neboj! když vyřvávací metodu ustál můj muž, tak už každý!!
A po pravdě-je to dost osvobozující.Normálně jsme přiskočili hned,jak malá zakňourala,nemohla jsem se pouštět do žádných časově náročnějších prací,protože jsem si říkala „za chvilku mě "zavolá“ a budu se jí muset hnedvěnovat…tak nic nedodělám
No,a teď vím, že mám ty minuty k dobru a je to v pohodě
Taťka už si sám všiml,že je malá tak nějak klidnější a tolik se nevzteká..ten spánek je znát
Takže :směle do toho ![]()