Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuju uklidnit. Rodila jsem v Krči, kde nechávají pupečník odpadnout sám, což je v pořádku. O víkendu nám odpadl, ale ne celý, zbyl tam takový malý pahýlek. naše dětská doktorka nás s tím posílá do Krče na chirurgii.
Máte s tím někdo zkušenost, co se s tím dělá ?
jestli se nepletu, kdo jsi (jakože podle avataru myslim, že ne
), tak na BC to aktuálně řešila Maty z Profisnažilek, tak se jí poptej
(chodí i do PSTM)
uklidnim te ![]()
Rozarka na tom byla podobne, taky jsem rodila v Krci
pupecnik sice odpadl, ale neco malo tam zustalo, nase doktorka nas taky poslala do Krce na chirurgii, tam to jen znovu podvazali takovym provazkem a jeste to odpoledne to samo odpadlo a uz to bylo v pohode a dneska ma krasny pupik ![]()
Tak díky za uklidnění
. Gábi díky za tip, dívala jsem se, ale tam šlo o to, že jim odpadával vůbec, nám odpadl, jen tam asi 1cm zbyl.
A Terezko a jak dlouho to tam na tý chirurgii tak trvá ?
Mám v plánu tam zajet hned ráno, jak odvedu starší do školky, tak abych věděla, jak dlouho tam budeme asi čekat.
my uz tam byly dvakrat - jednou, kdyz byla takhle uplne malinka a to bylo docela rychly, max. 15 minut, myslim, ze preci jen v poradi zohlednili, ze je to novorozenec a pak jsme tam byly asi kolem roka a to uz jsme si nejakych 40 minut pockaly
a to jsme se vlastne na tu druhou navstevu objednavaly a stejne jsme cekaly, a jak to bylo poprve kvuli tomu pupecniku si teda presne nevybavuju, jestli jsem ji objednavala? ![]()
ahoj, já teda nevím jak se to dělá při tom když nechávají pupečník odpadnout sáma on tam zůstane, malýmu ho v porodnici normálně ostříhali nůžkama (prej to nebolí, ale já s ena to dívat nemohla
) trvalo to asi minutu a pak se pupík sám zatáhl a bylo vyřešeno
Jak je zahojený, můžeš přestat. To mi řekla moje doktorka, když jsem se na to ptala.
Vytirala jsem lihem dokud na steticce byly zbytky kuze a krve, kdyz byl cisty prestala jsem…
Malému pupík odřízli 3 den po porodu, když jsme šli domu. Nic nenechávali odpadnout. A má krásný pupíček.