Cybex JUNO 2 - FIX a bezpečnostní pás

1146
11.9.14 22:16

Cybex JUNO 2 -FIX a bezpečnostní pás !

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti ohledně této sedačky a bez. pásu v autě. Sedačku používám od 12 měsíců věku mé dcerky a vše bylo v pořádku,…ALE od 19 měsíců (dceři je teď 22 měsíců) si dcera dokáže vytáhnou bez. pás z navíjecího systému v horní části pásu a tím ho vytáhnout i z pod pultíku!!! Tím pak následuje, že pás se jí dostane pod krk nebo ho dá až za hlavu,…v lepším případě! Dcera je v autě hodná a na vzniklou situaci nijak nereaguje a já mám strach, že jednou to přehlédnu (stále se otáčet nemohu) a stane se neštěstí :( Už jsem se rozhodla, že koupím sedačku novou…
Sedačka vyhrála první místo v dTestu v bezpečnosti, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?

Přidejte zkušenost s Cybex Juno Fix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
11.9.14 22:29

@Bambrštoul Tak to nevyřeší jiná sedačka, pokud tam má pás od auta ještě volnost tak bych dokoupila takový ten klip na pás, pás už nebude mít volný, aby to nemohla tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 22:34

@Renčula0 Ahoj, nějak nechápu, jak by ten klip zabránil vytažení toho pásu? Mám VW Golf V.,tak pásy jsou nevytaháné.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
11.9.14 22:42

Já mám fabii, takže krátké pásy tak tak. Myslela jsem to tak, že když to zafixuješ těmi klipy na bezp. pás (dokoupíš) nadoraz, natěsno, že ti to už nevytáhne. Já mám ten pás fakt natěsno, žádná vůle tam není. Pokud máš dlouhé pásy, tak jí to bude lákat v každé autosedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.9.14 22:45

Syn dělal v podobném věku to samé, dostal po5ádný sprdunk a už to nedělá, bude mít 2,5r ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 22:48

@Renčula0 Aha, tak já mám pásy dlouhé a proto tam je ta vůle na vytažení. Koupila bych sedačku opět na isofix, ale bezpeč. pás vzadu za sedačkou a vpředu 5 bodové zapínání, no :(

Příspěvek upraven 11.09.14 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 22:50

@Reinka To jsem zkusila a nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
11.9.14 22:51

Máme stejnou sedačku… Mně to dítě teda nedělá, ale napadlo mě svázat pásy k sobě (po usazení pultíku),a pak to tak už nechat. Půjde to zapínat i vypínat i tak. A pokud budou pásy svázané, nepůjde ten horní zpod pultíku vytáhnout. Co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
11.9.14 22:55

@Bambrštoul Poraď se v servise, co by šlo udělat s těmi pásy, aby za ně nešlo víc tahat a bylo to bezpečné, mě napadly ty spony, ale nemám s nimi žádnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 22:57

@čarodějka1311 No, tak to budu muset vyzkoušet a třeba se prodává i spojovací spona na pás, aby to drželo na místě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.9.14 22:58
@Bambrštoul píše:
@Reinka To jsem zkusila a nic :)

Našeho to přešlo asi do měsíce, vždy, když jsem viděla, že to udělal, zastavila jsem, seřvala ho. Pak už jsem ho vždy načapala, když se to snažil udělat, takže jsem mu vynadala za jízdy a po čase přestal a to nemám zrovna klidný a poslušný dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
11.9.14 22:59

@Bambrštoul Spony nevím, jaké existují, ale pokud to napevno stáhneš, udělá to stejnou službu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 22:59

@Renčula0 …a ta spona jde dát na oba pásy, jak přibližně píše @čarodějka1311?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.9.14 23:03

@čarodějka1311 No, ale aby ten pás správně fungoval? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
11.9.14 23:08

@Bambrštoul To nevím, taky by to asi šlo, ale já spíš myslela, že ty spony zafixují tu pevnou délku pásu, takže nebude za co tahat, tak jak to máme my v autě, nadoraz zapneme, pás nejde rozhodně přendat přes pultík, vůle tam je minimální. Ten uzel by mohl taktéž zkrátit nebo zafixovat, ale zda je to bezpečné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí