Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám dotaz, hlavně pro Steeva, nemáte s touto sedačku zkušenost? Našla jsem testy na jiné modely, ale na tento ne. Díky
TerezkaBrno píše:
Mám dotaz, hlavně pro Steeva, nemáte s touto sedačku zkušenost? Našla jsem testy na jiné modely, ale na tento ne. Díky
Zkušenost naštěstí nemám,ale mám ji doma od steeva asi týden ( tímto děkuji moooc a ještě jednou se omlouvám za zmatky a komplikace okolo dodání
- posílají ji totiž hned druhý den a mě se nějak v hlavě posunul kalendář ze čt na pátek
) a mladýmu se v ní hooodně líbí. Zdá se mi bezpečná a pohodlná,ale po pravdě doufám že ji nebudu muset nikdy hodnotit jestli je to pravda ![]()
snad to nebude úplně mimo OT, ale kamarádka se rozhoduje mezi ROMER Kid a právě Cybex Sollution. Nechci kvůli tomu zakládat téma, jestli se objeví Steeve, mohl bys prosím poradit?
Cenový rozdíl je totiž docela dost, jedná se o neisofixovou sedačku 15-36kg, její holčička má 3roky a kolem 16kg, vysoká 102cm, autem jezdí delší trasy, při kterých malá spí, tak aby jí neklimbala hlava ![]()
Má ještě mladší holčičku, která je pěkný puclík a autosedačku možná po ní „zdědí“, tak aby byla vhodná i pro větší děti. Děkuji a omlouvám se za „vpadnutí“
Ahoj,
Terezko, my jí máme a je perfektní a na tuhle sedačku jsou dělaný testy, dokonce byla i v testu MF dnes, pohledej tady v diskuzích, je z 10 zkoušených vyzkoušených mezi 3 nejlepšími, tedy ze 4 co prošly, zbytek, byla katastrofa.
Zuzano, my máme obě - jak Romerku - tu teda isofixovou, i Cybexku (ne letošní řadu) a v obou mi mladší syn klimbá s hlavou na prsou. Je tak nějak stejně velkej. Starší to tak dřív taky dělal.
Terezko, Cybex Solution byl v testech 2006 a dostal 4 hvězdičky, takže velice dobrá, : http://www1.adac.de/…tze/gtab.asp?…
Zuzano, mezi Kid a tímto Solutionem je velký rozdíl v ceně, ačkoliv jsou obě stejně bězpečné, aje ale potřeba říci, že Solution je menší, nemá ochranu ramen, nedá se moc polohovat na odpočinek, má pouze 7 výškových poloh( Kid 11) a menší polstrování, takže z hlediska pohodlí je to jiná kategorie. Na delší trasy bych dopotručoval Kida, nebo od Cybexu Suolution X( ten je větší) dají se více polohovat
Steeve děkuji, ještě jedna otázečka: ten Solution X jde polohovat stejně jako Romer? Nebo méně?? Děkuji…
ono se dá říci, že u Römeru to jde o 90°, protože ten kloub mezi sedákem a zádama povolí až na ležato a nevypadne, takže Römer jde polohovat více, záleží ale i na autě. U Cybexu, kdyby se položily záda o 90°na ležato tak zádovka vypadne ze sedačky
Steeve, moc děkuji. Sedačka bude v druhém autě, takže minimálně používaná, na krátké tratě. Takže to vypadá na ideální sedačku ![]()