Autosedačka do vysokého auta

Anonymní
1.3.10 11:48

Autosedačka do vysokého auta

Ahoj, omlouvám se, asi blbý dotaz, ale fakt nevím jak to vymyslet. Máme vysoké auto a potřebuji poradit s výběrem autosedačky 9-18kg. Jde mi o to, že měřím 163 cm a když tam teď dávám malou do vajíčka, tak ho mám otočené k sobě, dám ji tam, zapnu pásy, otočím a připoutám pásy z auta. Ale už teď mi dělá docela problém ji tam vždycky vyzdvihnout.

Dotaz - jak to holky děláte, když je tam autosedačka 9-18 kg napevno daná, to dítě se tam musí dát nějak z boku, že? Neumím si to představit, jak tam dceru budu dávat :-( Co říkáte na řešení koupit otočnou sedačku Axiss? Nebo jak to děláte vy? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1572
1.3.10 11:55

Abych pravdu řekla, moc té otázce nerozumím. My máme teréňáka a autosedačku Römer safefix plus. Prostě musím zabrat a dítě tam nacpat, tomu se určitě nevyhneš :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.3.10 12:08

Dokud je dítě malý, tak ho musíš zvednout, pak se naučí nalízat samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
1.3.10 12:27

Jak píšeš, buď z boku nebo si dítě postavím nejprve do auta před sedačku (moje už tam vylezou sami), vlezu na takové ty nášlapy a pak ho tam dám „na rovno“. Větší děti lezou do sedačky sami, ale stejně je občas fuška dostat se k zapínání pásů, hlavně teď v zimě, když venku fičelo, já nabalená a hledám za sedačkou zapínání. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 12:38

eviah, přesně toho se trošku bojím, že budu tak zápasit :roll: Proto nevím, jestli nekoupit tu otočnou Axiss, myslím že by to bylo jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
4118
1.3.10 13:13

Mě se teda Maty dává líp do autosedačky ve vysokým autě (Toyota Landcriuser nebo Daiatsu Terrios). Jedinej problém je tu autosedačku přidělat do auta, na to je lepší ve dvou nebo jak trubka obíhám auto.
V našem autě (Ford Focus) Matymu vždycky skoro omlátím hlavu :oops: Už bych ho měla naučit, aby nastupoval aspoň z části sám :roll: Ale zase s přehledem autosedačku sama nainstaluju.
Máme jednu jedinou autosedačku (MC Priori) a sem tam Matyho půjčujeme prarodičům, ono těch vyzkoušených aut je víc (kamarádky a podobně), ale opravdu vyšší auta mi přijdou pohodlnější na usazení dítěte do autosedačky. A to jsem jen o pár centimetrů vyšší než ty.
Asi bude nejlepší to vyzkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 13:13
Perulka píše:
My máme teréňáka a autosedačku Römer safefix plus. Prostě musím zabrat a dítě tam nacpat, tomu se určitě nevyhneš :lol: .

Přesně tak je to i u nás. Mám vysokého Jeepa a nacpat malou do sedačky mi dá zabrat, a to měřím něco přes 170. Bavím se nad tím, jak někdo říká, ať si tam malá vyleze sama :lol: to si teda fakt nedovedu představit. Možná tak za tři čtyři roky… Ale to už asi budeme mít jinou sedačku. Malá by nevylezla v mém autě ani na obyč sedadlo, natož do sedačky 8-o
Otočnou autosedačku neznám. Musím říct, že teď raději jezdím autem co nejmíň, protože v mém stavu a bolavými zády zvedat 13 kilo do takové výšky je fakt horror. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 13:47

díky za praktické zkušenosti :-) máme taky Jeepa, nastupování přes ty nášlapné lišty. Toto je ta otočná autosedačka kterou myslím : http://www.bebeconfort.cz/…eristika.php

• Citovat
  • Upravit
5527
1.3.10 14:39

Vypadá to dobře, ale dá se polohovat? My jezdíme docela dlouhé štreky a vadilo by mi, kdyby se sedačka nedala trošku položit jako náš Roemer :(
Jo, a ty pomocné nášlapné lišty nemáme, takže je to o to těžší pro dítě vylézt nahoru :( Ach jo :(
Zajímalo by mě, kdo se ozve, že tuto sedačku má. Vypadá zajímavě. Jak vyšla v testech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 15:14

no polohování by tam být mělo jestli jsem to teda dobře pochopila, ale polohování není pro nás až tak důležité. Na dlouhé trasy nejezdíme, a budeme do druhého auta kupovat Romer King Plus, ten je už jasný. Takže kdyby přeci jen dlouhá cesta, tak si můžeme vybrat, kterou autosedačku vzít. Jo a sedačka má „jen“ 3 hvězdičky, tak snad by měla být o.k. Ale asi moc lidí ji mít nebude, je totiž dražší cca 6250,– :roll:

• Citovat
  • Upravit
15319
1.3.10 15:38

Já bych spíš vyzkoušela, pokud máš někoho s podobnou sedačkou (myslím váhově), jen tak ji položit do auta (někdo to může jistit zezadu, aby se ti nepřevrátila) tak, aby byla natočená nohama ven, prostě pootočená k tobě, ke dveřím, pak ji dát po směru jízdy, no a uvidíš, jestli je v tom velkej rozdíl, jak dobře nebo špatně se dítě posazuje. Já bych řekla, že stejně budeš muset dávat bacha, abys dítě při zvednutí nelátla do hlavy, s tím mám problém v každém autě, zvedat budeš v obou případech. Ale cena není tak hrozná, tak pokud se ti líbí a je kvalitní (neznám na ni testy), tak bych do toho klidně šla, v nejhorším prostě to otáčení nebudeš používat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 16:47

eviah, díky za bezva nápad. Už jsem to běžela vyzkoušet jen s vajíčkem a je to teda děs ji tam dostat a máš pravdu, tam budu muset dávat pozor na hlavu. Zkusím pak ještě s kámoščiným Romerem :palec:

• Citovat
  • Upravit
61
14.1.11 13:43

Axiss

Ahojky, já řeším něco podobného. Příroda mi nadělila jen 155cm a 48-50kg a musím říct, že i když jsem dost silák, tak s malým taky bojuju, když ho mám dát do autosedačky - mám Maxi Cosi Tobi. Náš Tomík má sice zatím 10,5kg, ale už i tak je to občas síla. Obzvlášť, když je u auta málo místa a nebo když je venku namrzlo a kloužeto. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem včera Maxi cosi tobi prodala a objednala axiss a doufám, že to bude lepší. Na videu to vypadalo perfektně. U ostatních neotáčecích sedaček je to občas nad síly nejen moje, ale určitě i jiných maminek a několikrát se mi už udělalo i lehce nevolno z tý tíhy a pohybu obloukem do sedačky. Jinak Axiss autosedačka je polohovací až do polohy spaní - celkem 8 poloh. Dá se otáčet na obě strany a má výškově nastavitelnou opěrku hlavy společně s pásy a to do 5 poloh. :dance: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
14.1.11 19:39
:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie