Römer eclipse

Miren82
27.2.10 13:05

Römer eclipse

Dobrý den.
chci se zeptat hlavně Vás Steeve,máme omezené finanční možnosti,vlastní auto nemáme,takže chceme autosedačku jen na občasné ježdění.Nechci nic úplně levného ale taky ne drahého,hledala jsem tedy na netu kompromisy a Römer eclipse se mi líbí nejvíc.Co sem zjistila tak úplně špatná taky není,chtěla bych znát Vás názor,za něž předem děkuji.
A taky jestly by bylo možné mi poslat odkaz na Váš obchůdek?
Ještě jednou moc děkuji za odpověď,Mirča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Miren82
27.2.10 13:27

A ještě doplněk k dotazu.Poradíte mi prosím tedy mezi 3 autosedačkami?
Römer eclips
Chicco Key 1 XP 2010
Maxo-cosi Priori SPS
Která z těch 3 se Vám zdá nejlepší?
Díky Mirča

• Citovat
  • Upravit
194
27.2.10 14:00

Ahojky,nezlob se,že se do toho montuji.
V Mladé frontě ze středy 24.února 2010 byla sedačka Romer Eclipse doporučená s výhradami a Chicco Key 1 vůbec nedoporučovali.Vyhrála Besafe Izi Combi X2,ale ta je děsně drahá a na druhém místě se umístila Maxi cosi Tobi cena kolem 5tisíc.Jsme v podobné situaci,vybíráme také sedačku a rozhodujeme se mezi maxi cosi a romer king plus.Snad si dobře vybereme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
27.2.10 14:21

Ahojky,
děkuji za info.Dnes mi právě také kámoška donesla Blesk a zírala sem na to jako blázen.Jak píšeš,zrovna ty dvě vůbec neobstály,a to se mi Römer líbila z těch tří nejvíc.No nic,tak sem zase tam kde sem byla,v pr… :lol:

• Citovat
  • Upravit
7159
28.2.10 13:05

Römer Eclipse je dobrá sedačka, má z bezpečnosti 3 hvězdičky, je to nejjednodušší varianta od Römeru,
samořejmě Römer King plus je lepší jak v bezpečnosti, tak ji i dražší.
Mezi Chicco Key 1, Römer Eclipse a MC Priori bych byl pro Römer,jsopu za přibližně stejnou cenu, ale Römer má nejlepší polstrování a nejdelší záruku.

A tady je prohlášení Römera ohledně toho testu co vyšel v Idnes: PARTSPOINT k.s., importér dětských autosedaček BRITAX a RÖMER pro Českou a Slovenskou republiku, prohlašuje k testům dětských autosedaček publikovaném v časopise Auto motor a sport 3/2010 a pak dále citovaného v dalších médiích (TV NOVA, MF Dnes, idnes.cz, tn.cz atd.):
http://www.autopruvodce.cz/…_magazin.php?…
 http://auto.idnes.cz/…automoto.asp?…

Respektujeme práci tohoto renomovaného soukromého časopisu, nicméně je dle nás důležité doplnit poskytnuté informace následovně .
RÖMER Eclipse, který testem prošel s výhradou, je základním modelem kategorie 9-18 kg, poskytující za co nejnižší cenu základní komfort a bezpečnost. Další lépe vybavené, zákazníky mnohém více nakupované a používané dětské autosedačky RÖMER se pravidelně umísťují na předních místech testů nezávislých testovacích institucí sdružených do „European Test“. Tyto výrobky nebyly součásti tohoto testu. Členy sdružení „European Test“ je 15 nezávislých spotřebitelských organizací a autoklubů z celé Evropy. Jednou ročně testují nově prodávané sedačky v Evropě v crash testu a hodnocení se pak skládá z kategorií: bezpečnost, snadnost obsluhy, komfort pro dítě, čištění a kvalita provedení. Plně důvěřujeme nezávislým testům a považujeme je za určující pro nezávislé hodnocení kvality dětských autosedaček a dalších výrobků. Testování modelu Eclipse tímto testem proběhne tento rok
zde je odkaz na Eclipse 2010
 http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
28.2.10 15:28

Tak já vážně nevím,se v tom furt tak nějak plácám pořád dokola a nevím proč se rozhodnout.
Vy vyloženě neoporučujete sedačky od Babypointu,jen proto že neprodělaly žádný test.Znám ale spoustu lidí kteří je mají a jsou nadmíru spokojení.Pro mě je tam navíc i přijatelná ta cena.
Tož opravdu nevím co vybrat,ach joooo. :-(

• Citovat
  • Upravit
24798
28.2.10 17:38

My máme Eclipse.

Co znamená, že jsou spokojení s Babypoint sedačkami? Měli nehodu, dle jejich názoru sedačka fungovala dobře a proto koupili opět Babypoint? Jinak přece nelze zjistit, jestli jsem s mou vybranou sedačkou „nadmíru spokojená“! Známí jsou spokojení, protože za málo peněz splňují zákonnou podmínku vozit děti v zádržném systému.
Pokud i tobě tohle stačí, tak kup ten Babypoint, pokud chceš i bezpečí, kup dražší testovanou sedačku, jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.10 17:53

Tak nejdříve jste se ptala na Römer, pak na Chicco a MC a nakonec to zakončíte tím, proč nedoporučuji Babypoint, o kterém nebyla ani řeč.
Nicméně nedoporučil bych žádnou sedačku, která neprošla testem- což bohužel Babypoint také mezi ty netestované patří.
Samozřejmě může se někomu líbit vzhledově, cenově, ale bezpečnost podle vzhledu ani ceny nepoznáme, to poznáme až podle crashtestů, a když v nich není, tak nemůžeme říci jak ochrání naše dítě.
A pokud to vezmeme do důsledku,je povinnost vozit dítě v" bezpečnostním zádržném systému" - název autosedačka je pouze obecný, a pod slovem bezpečnostní zádržný systém si představuji zařízení, které bezpečně chrání naše dítě, proto doporučuji pouze sedačky s dobrými bezpečnostními testy.
Na druhou stranu,já také znám spoustu lidí, co mají Felicii a chválí si ji, protože je levná, má levné náhradní díly, vyhovuje jim, ale když by se měly rozhodnout jestli bourat ve Felicii, nebo dražším a bezpečnějším autě s airbagami- jistě si doplníte odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
28.2.10 18:18

Jednoduché to tak není jak ty píšeš.Nevím jestli jsi četla úplně první příspěvek kde jsem psala že my vlastní auto nemáme,že bude sedačka používaná minimálně,tudíž nehodlám utrácet 7 tisíc za super sedajdu.A nevím jak ty jsi na tom finančně,ale ne každý na to má i tolik peněz dát,víš?Moc jsi mi tudíž neporadila… :-(

• Citovat
  • Upravit
24798
28.2.10 18:23

Ale my taky nejsme boháči! Proto máme tu Eclipse, dražší si prostě dovolit už opravdu nemůžeme…

Myslíš, že když pojedeš jen občas, že se nemůžeš nabourat?

Prostě na autosedačkách a botách pro malou šetřit nebudu, i kdybych měla měsíc jíst suché rohlíky. Šetřit se dá jinde…

Jestli jsi čekala odpovědi typu - jo vy nemáte auto, to kup klidně nějaký levný šmejd, to se vám určitě nic nestane když pojedete třikát za rok…
Co když zrovna jo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
28.2.10 18:25

Steeve máte pravdu,o Babypointu jsem dříve nemluvila,mluvila sem o těch zmiňovaných 3 autosedačkách,ale když jsem pak viděla ty testy v novinách,úplně mě to vyvedlo z míry,zrovna ta od Chicca.Hodně jí chválí ale tam docela propadla.Tak sem se poptávala známých co mají oni a značka Babypoint padala dosti často,proto ji zmiňuji teď,víte?
Jak již po několikáté zmiňuji,sedačka nebude používaná často,jen opravdu občas,ale to není výmluva abych koupila první nejlevnější kterou uvidím.
Nechci úplně levnou,ale taky nebudu investovat oněch tisíc.
Teď se rozhoduji mezi römer eclips a römer king plus.Zdá se mi to jen,nebo je eclips parametrově menší?Myslím hloubkou atd.?Díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
6093
28.2.10 18:26

Miren82, tak kdo v dnešní době má peníze, že :lol:
Osobně si ale myslím, že na jistých věcech by se prostě šetřit nemělo - boty, jídlo a bezpečí.

Klidně si kup levnou autosedačku pochybné kvality a může se stát, že jednou Vás někdo i s dítětem vezme v autě na výlet, dojde k havárii, autosedačka to nevydrží a stane se to nejhorší :cry:
Stojí to za to?

Argument - my nejezdíme často autem, tudíž nepotřebujeme bezpečnou (pro někoho ale drahou) autosedačku mě vždy rozpálí do běla :twisted:

I kdyby na chleba nebylo, na bezpečí svých dětí šetřit nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.10 18:41

Miren, nikdo neříká, abyste utráceli 7 t. za sedačku, ale dát kolem 4t. za sedačku kvalitní snad není tolik, když uvážím, že ji budete používat cca 3 roky, poté ji třeba zdědí mladší dítě na další 3 roky, to vyjde na 55,– kč měsíčně, to si myslím za tu dávku bezpečí unese každý.
S tím Chiccem, v tom testu pohořela Key 1 Isofix- utrhla se část kde je dodatečný pás Top theter, běžná Chicco Key 1 v tom testu nebyla, a ta má z klasických testů ADAC 3 hvězdičky, takže nešířit zbytečnou paniku.
Jo a ty rozměry, Eclipse je menší než King plus, zde jsou rozměry obou:
Eclipse http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
King plus http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
A určitě bych nesouhlasil s názorem , že kdo mál,o jezdí stačí obyčejná sedačka, bohužel dle statistik je nejvíce nehod v městech, a nejvíce kolem 8 a 14 hodiny, to jsou ty krátké jízdy z a do školy,m a jedna ošklivá statistika, např. v roce 2007 zemřelo v autech 16 dětí( 10 se sedačkou 6 bez sedačky), ale pouze 2 na dálnici, ostatní ve městech. Tak doufám, že toto je pádný argument pro sedačku a kvalitní a i při náhodných krátkých cestách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
28.2.10 19:03

CAPPY,
nepsala sem že nepotřebujeme bezpečnou sedačku,tak mi připadá že opravdu nikdo nečte co píšu.Psala sem že nechci nejlevnější a ani ne nejdražší.Mimoto i s drahou sedačkou může dojít k maléru…

• Citovat
  • Upravit
Miren82
28.2.10 19:08

Steeve,takže kdyby jste si měl vybrat vy,bral byste raději King plus než eclipse?
A opět opakuji,že jsem v žádném případě nemyslela že když budeme jezdit málo že nepotřebujeme bezpečnou sedačku,chtěla sem nějaký průměr,okolo 4 tisíc.
Takže nechápu „chytré dámy“ proč se do mě obouvají,nakonec konečné rozhodnutí je přece jen na mě.
Opravdu některé diskuze stojí za to,místo aby poradily tak jen soudí a pořádně nečtou co člověk píše.
No jo no.. :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí