Kiddy Discovery Pro vs. Cybex Solution X

I.W.
26.2.10 10:22

Kiddy Discovery Pro vs. Cybex Solution X

Dobrý den, tak tyhle 2 sedačky nakonec zůstaly ze čtveřice Römer Kid (dle testu průměrné hodnoty při bočním nárazu a špatný výhled…malý se v ní navíc moc necítil), Concord Lift Evo PT (máme, je super…malý spokojený ale má trošinku slabší polstrování a tak zůstane v autě dědečka, abychom nemuseli pořád přehazovat). Takže poprosím o zkušenosti a zhodnocení Kiddy a Cybexu. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
26.2.10 10:53

Já bych řekl, že jediný Kid má největší boční ochranu, má totiž bočnice po celé výšce a chrání nejen boky, ale i ramena celou dobu růstu, u ostatních 3 sedaček jsou pouze ochrany ramen a boky nejsou u starších dětí chráněny, když sedačka roste s dítětem. No to je jedno, pokud se v ní necítí, vybírejte z dalších, všechny 4 měly 4 hvězdičky z bezpečnosti( z hlediska hodnocení známkou jako ve škole: Concord Lift Evo 1,8, Cybex Solution X 1,9, Kiddy 2,1,Römer Kid 2,1).
U Cybexu ale spíše koukejte po variantě Solution X PLUS- ta plus je lepší potahový materiál. Oproti Kiddy má Soltuon X polohovací i opěrku hlavy.
A pokud máte v autě isofix tak koukněte po isofixové variantě Solution X-FIX, lépe drží v autě, a bezpečnost je tam ještě o kousek lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
26.2.10 11:39

Ahoj, Cybexku solution x-fix má naše prvorozená od prosince a je bezvadná, snadno se připoutává do auta, Sáře se v ní dobře jezdí, prostě je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
26.2.10 12:05

Máme Kiddy a jsme s ní naprosto spokojení.

• Citovat
  • Upravit
1283
26.2.10 13:12

my máme od listopadu cybex solution a zatím spokojenost. hlavně ta polohovací opěrka hlavy je fajn. jezdíme dost i dlouhé trasy, takže i starší občas v autě usne a hlava jí pak neklimbá a nepadá. známá si právě stěžovala, že malýmu v sedačce děsně klimbá a padá hlava, ale nevím co mají za značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
26.2.10 21:36

Ahoj,

máme Cybex solution x-fix, jsme moc spokjení.
Polohovací opěrka se mi taky líbila, ale v praxi se moc nevyužije, sedím vepředu (vzadu dvě děti), takže pokud usne během jízdy, nedosáhnu, abych mu to napolohovala, škoda…
Ale má dobré boční opěrky, takže si hlavu opře o ně, vůbec boční ochranu nám při nákupu zdůrazňovali, někomu prý ale vadí, že má dítě omezený výhled, nu v případě bezpečnosti mu výhled ráda omezím :wink:

Upevňuje se snadno, vyndavám jí zřídka, nikdy si nejsem jístá, jak jí z isofixu mám vyndat, ale vžycky to mám hned hotovo :lol: . Je měkká, příjemný materiál, můžu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí