Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Miren82 píše: ..vlastní auto nemáme,takže chceme autosedačku jen na občasné ježdění..
Já teda nevidím moc velký rozdíl v tom, jestli si kupuji autosedačku na občasné nebo na časté ježdění.
Když jsi tuhle pasáž zdůrazila, vyskočilo mi v hlavě, že je ti fuk, jak moc bude sedačka bezpečná, protože nebudete jezdit často, tak co ![]()
A máš pravdu, příspěvky nečtu slovo od slova, já fakt nestíhám, moje dítě mi dává zabrat.
Tuším, že ty Babypointy jsou kategorie 9-25kg, že?
Hahaha, dobrý fór, bych chtěla vidět, že tak dlouho vydrží.
Mně je to fakt jedno, co za autosedačku si koupíš, to už je jen na tobě.
Když si koupíš sedačku bez crash-testu, budiž, já bych si to na triko nevzala.
Není otestovaná, tudíž nevíš, jak se zachová při autohavárii - a to je pro mě až příliš velké riziko.
No jenže to bylo zrovna myšleno jinak než jsi to pochopila ty.Takže ještě jednou a naposled,myslela sem to tak,že nechci žádnou za 2000 ale ani za 7000,chápeš?
Když už se chceš zapojovat tak prosím tě buď čti pozorně nebo se na to vykašli,ju?Takové dohadovaní jen proto že si přečteš každou druhou větu mě fakt neba.
Já nevím jak dlouho vydrží těch 9-25 kg,každopádně tak jako tak pak musíš koupit 15-36 takže je to vcelk jedno jak dlouho vydrží.
Miren, nevím, proč máš pocit, že se s tebou dohaduji.
Já jsem napsala pouze svůj názor a to můžu, ať se ti to líbí nebo ne.
Problém nastane tehdy, pokud si ke konkrétním příspěvkům přimyslíš nějaký jakoby „tón“, který tam vlastně ani není.
A dala jsem si tu práci, že jsem si teda přečetla diskuzi a musím říct, že i teď bych napsala to samé, co předtím.
Když jsem to tak porovnávala, napsala jsem ti prakticky to samé jako steeve, tak v tom případě tě tady asi nikdo nepochopil
![]()
Miren, mezi Eclipse a King plus bych si vybral King plus- resp, ne bych si vybral, ale skutečně jsem si ho vybral, jezdí v něm už moje druhá dcera. Je pohodlnější, prostornější, lépe se poutá, ale taky dražší- ovšem co je to pár tisíc za sedačku ve srovnání ceny auta, ceny pneumatik, pojistek, benzínu… nikdo neříká že náklady s autem jsou levné, a sedačka patří k těm nákladům.
K té poznámce ohledně testů Babypointu, nikdo neříká, že to jsou šmejdy, ale říkáme že nebyly v testech, takže nevíme jak jsou dobré, a když nemám důkaz o kvalitě tak ji nezahrnu do výběru - taky si nevezmete lék, který nebyl testovaný a nevíte zda vám pomůže nebo ublíží, tak stejně tak já osobně bych si nevzal sedačku, která neprošla dobře testem, jen proto, že ji má kamarádka a líbí se jí, nebo že je levnější než konkurence.
A můžu říci dle čeho se vybírají sedačky do testu, ty testy dělá nezávislá ADAC a vždy se anonymně nakupují novinky v obchodech, kde se testy dělají, bohužel Babypoint se v německu neprodává( můžeme se dohadovat proč se tam neprodává…) tak se také neobjeví v testu.
Dobře díky Steeve moc za radu. ![]()
Cappy,no máš pravdu,opravdu mám ten pocit z tebe,ale to je jedno,myslím si své.
A naopak nemám pocit,že by mě nikdo nepochopil,jak ty píšeš.Reaguješ jen ty ![]()
@steeve můžu Vás poprosit o radu Steeve nebo porovnání, zda je lepší Maxi cosi Tobi nebo Römer king plus? díky za radu.
@amalka7 obě patří mezi ty nejlepší mezi 9-18 bez isofixu. King plus je širší, prostornější, má lepší poutání v autě. Tobi je užší, má lépe dělané vnitřní pásy, a je na vyšším podstavci- někomu to vyhovuje, že prý dítě lépe vidí, ale zase u malých aut je moc vysoká a při nandavání dítěte se může bouchnout o hranu dveří.
Takže obě jsou dobrá volba, a nejlépe je vyzkoušet s dítětem, která bude lépe vyhovovat tu vzít.
@steeve díky moc za radu Steeve, přikláním se nakonec k römeru, navíc kolekce tohoto roku vychází i do 5ti tis., což mi přijde rozumné a vypadá moc hezky ![]()
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat jestli jak jsou ty autosedačky na dvoubodoví pás zabezpečene aby se při narazu nepřetočili? Bohužel to nemohu jinak řešit a potřebuju mít jistotu že je to bezpečne ![]()
Děkuji…
@Jita111 ano, jsou na to homologovány, mají pravoúhlou základnu, aby se zarazily do sedadla a nepřetočily, proto dnes již skoro žádnou sedačku na dvoubodový pás nekoupíte kromě toho Eclipse, nikdo jiný to nedělá
z bezpečnosti má Eclipse 3*, takže je to bezpečné
A holky vy máte některá zkušenost třeba s tím Babypointem že je hned nazýváte šmejdem?
Argument že je levnější nebo netestovaná tudíž je hned špatná je taky docela blbost.Přece nemůže za to že ji nikdo netestoval.Nevím dle čeho si vybírají sedačky na testy,možná by jsme byli překvapení výsledkem,ale možná taky ne.Ale hned odsuzovat?
Je to hohld téma na dlouhé diskuze ale můžeme se jen dohadovat.Já třeba přemýšlím,proč dosti lidí co znám,mají peníze na hodně drahé sedačky ale přesto Babypoin koupí,byť jim na penězích zase až tak nezáleí,nevím no…