Autosedačka Römer Britax Evolva?

5429
27.2.10 23:50

autosedačka Romer Britax Evolva?

Máte někdo autosedačku Romer Britax Evolva(9-36kg)?
Jste s ní spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
28.2.10 08:34

Máme už dva roky a jsme moc spokojeni, od podzimu už poutáme pásy v autě. Mohu doporučit, je fakt vytuněná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.2.10 10:07

Jee, super diskuze, presne o teto sedacce uvazujem do budoucna taky. Vim, ze koupit nejdriv 9-18 a pak 15-36 je lepsi, ale my moc autem nejezdime (a auto mame hodne stary) a nechcem dvakrat investovat - nemame moc penizku nazbyt. Tak jsem resila 2 moznosti - bud dve levne sedacky, nejdriv 9-18 a pak tu vetsi ci podsedak a nebo jednou investovat poradne do Britax evolva plus, coz mi prijde mozna lepsi. Myslite, ze tato sedacka vydrzi diteti fakt naporad - dokud bude sedacku potrebovat? (vazne jezdime tak dvakrat do mesice)
Diky Aliik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.2.10 11:08

My ji koupili vcera, tak jeste nemam zkusenosti, ale vypada dobre. Akorat bacha kdo mate kratke pasy v aute, protoze ten pas se musi tou sedackou proplest, prodavacka mi rikala, ze v pohode pas urcite stacit bude a pak kdyz sem to pripinala do auta, tak se mi pekne orosilo celo strachy, ze to nezapnu, stacil mi pas tak akorat :roll: v nasem druhem aute bych ji nezapla, tam jsou pasy o neco kratsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.10 13:12

Aliik, sedačka Vám nevydrží na celou dobu potřeby dítěte. Jestliže ji koupíte dítěti na roce, když má 9 kg, a dítě musí mít sedačku do 150cm a 36 kg, což je 10-12 leté dítě, tak to je na dobu 9-11 let, to žádná sedačka fakticky nevydrží. Nejen že se má po 4-6 letech sedačka měnit, protože stárne, plasty křehnou, ale i potah se roztrhá, nevydrží to.
Proto se doporučuje po vajíčkui nejdříve sedačku 9-18, to má dítě do cca 4 let a poté 15-36 a ta mu vydrží do konce.
S jednou sedačkou nevystačíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.2.10 21:10

steeve a jak se resi dite, ktery uz ve 2 letech ma tech 18kg? to bych musela kupovat co rok novou sedacku :lol: mela do cca 8 mesicu vajicko, potom do roka a 8 mesicu sedacku 0-18kg, to nam prerostla na vysku a pak sla rovnou do 9-36kg, ted bude mit 4 roky a zatim se tam jeste vejde, tuk tuk :lol: nevim kam ji budem davat potom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.2.10 21:14

Mimochodem kdyz sme v tom roce a 8 mesicich schaneli sedacku, aby mela dostatecne dlouhe vnitrni pasy, tak sme meli celkem problem a dokonce mi v nejmenovanem obchode prodavacka rekla, ze ji mam pasat jen pasem v aute :roll: ani ne dvoulete dite :roll: holt kazdej neni drobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.10 22:05

Jolynko, jestliže máte ve 2 letech 18kg používáte 9-36, tyto sedačky proto existují,ne každé dítě je tabulkové, s tím výrobci počítají, proto kromě klasických jednokategorických sedaček se vyrábějí i vícekategrické sedačky, aby mohlo každé dítě mít sedačku, tak je využívejte. Sedačky jsou povinné do 150cm, nebo 36 kg, až tuto hodnotu Vaše dítě dosáhne tak bude bez sedačky, takže když máte nyní 9-36 tak Vám vydrží velikostně nejspíše do konce, protože tu hodnotu asi dosáhne rychleji než tabulkové dítě.
Nevím jaké informace měla ona prodavačka, že Vám řekla poutat pásem, ale pokud jste jí řekla že dítě má 18 kg a neznala věk tak je to správná odpověď, dítě na 18 kg by se mělo poutat 3 bodovým pásem z auta
( ono nezlobte se na mě, ale 18 kg jako informace je dle tabulek 4-5leté dítě, 2 leté by mělo mít 11-12 kg, tak dle toho mohla ta odpověď tak vyznít)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.2.10 23:00

Mnohokrát děkuji za odpovědi.Sedačka se mi moc líbyla,ale spíš mi přijde pro dítě menší(9-15kg).Do 36 kg mi přišla,že je malá a taky ten podhlavník mi nepřipadá dostatečně pevný.Vybírám pro devíti měsíční.Takže na radu Steeva,že se má měnit po 4-6letech jí kupovat spíš nebudeme.
Teď uvažuju nad Babypoint Zenith 9-25kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.2.10 23:18

sunny nic proti, ale pokud ses teda rozhodla koupit dve sedacky, ted pro mensi dite a pak pro vetsi, tak kup fakt 9-18 jak doporucoval steeve a nekupuj babypoint :roll: vyber z tech Romer a hlavne ji prvne vyzkousej, fakt kazda nesedi jak by se zdalo, a to jak u zminovaneho velkeho ditete tak ani u tabulkoveho :think: mladsi ma 14 mesicu a 9kg a taky nam nesedeli vsechny, ale zrovna ta Britax ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
1.3.10 00:42

Já až teď zjistila,že ta Babypoint nemá žádné testy. :oops: :oops:
Zůstanu u Romeru jen z evolva to změním nejspíš na King plus.Podle toho jak to bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
1.3.10 08:47

Diky ta radu, tak jsem prostudovala testy a vzhledem k omezenym financnim moznostem asi pujdeme do Chicco Key 1 XP (ta dostala 3 hvezdicky a da se sehnat za 2790Kc) a pak do nejake 18-36 v podobne cenove relaci. Prave jsem myslela, ze drazsi Britax evolva by je obe nahradila, tak diky za vyvedeni z omylu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.3.10 09:38

Sunny , určitě je nejlepší jít do 9-18- třeba ten King plus , ten je jeden z nejlepších a později do 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
6.4.10 06:53

Prosím, Steeve, jaký ja rozdíl mezi autosedačkou Britax Evolva 123 a Britax Evolva 123 plus? Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.4.10 08:40

model PLUS má navíc: - rozšiřování boků, systém Click a Save upozorňující na správně dotažené pásy, a má jinak šitý potah, že se dá sundat bez nutnosti demontáže pásů. Také je PLUS o 500,– dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí