Autosedačka Römer Britax Evolva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
5.11.13 15:05

@Edit1 ohledně bezpečnosti mají obě 3 *, takže bezpečnost je srovnatelná, Evolva je širší, u Starlightu jsou zase vyšší bočnice, takže tam dítko lépe zapadne, ale díky tomu je užší,
nejlepší je obě vyzkoušet, posadit tam dítě, která mu bude lépe sedět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.7.14 22:01

Holčiny, pročítám si recenze o autosedačkách a vaše příspěvky jsou přece jen staršího data, ale třeba mi některá poradíte… hodlám po vajíčku kupovat své dceři novou sedačku a vím, že je lepší nejdříve 9-18 kg, ale musím se koukat i po sedačkách 9-36kg, protože malá extrémně rychle roste(3 měsíce-8 kg a 68 cm). Takže bych se chtěla zeptat jestli jste spokojení ti, co máte Britax evolva 123 plus? Předem mockrát díky za info… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.7.14 08:48

@adunka88 tak jestli má 3 měsících 8 kg a 68 cm, tak nekoukejte ani po 9-18 a ani po 9-36, to se vám nejspíše do 9 měsíců nevejde do vajíčka, a do posměrné před 9 měsícema nemůže a budete muset jít do protisměrky 0-18kg, takže neřešte to nyní, ale až se pomalu nevejde do vajíčka tak pak řešit jestli bude nutný protisměr nebo posměr
a rozhodně, i kdyby se vešla do vajíčka až do 9 kg, tak po vajíčku ne do 9-36 je to moc velký rozptyl, není dělaná pro malé děti, ale vždy tu menší kategorii do 18 kg, je pro malé dítě pohodlnější a bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
28.7.14 17:31

Zrovna Britax evolva 123 je bezpečná hodně, jediné, co jí vytkli v testu, byl menší rozhled do stran kvůli postranním opěrkám hlavy. Ty jsou lepší než byly u sedaček 9 - 18, které tehdy měly kámošky, tam mi to přišlo takové „mělké“ a dětem při spaní klimbala hlavička. Naše měly hlavičku vždy krásně opřenou o ty opěrky. Pás je tam pětibodový a ochrana ze strany perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.14 22:08

Psala jsem sem dříve. Dnes máme Evolvu více než rok pro dítko, kterému je teď 3,5 roku a má 18 kg. Jsme s ní spokojení možná ještě více než se Safefix plus Romer. Je prostornější a kluk z ní jen tak nevyroste. Zatím má stále pětibodový pás a je to stále dostačující. Sedačka se rychle naprosto jednoduše přidělává do auta, dokonce se mi zdá, že když se dotáhne jak má (člověk si do ní klekne, jak píšou v návodu), že drží jak přibitá, snad ještě lépe než ten Safefix na isofixy. On má totiž ještě tu podpěrnou nohu, která tak trochu divně drkotá, hlavně když dítko v sedačce není. Je pravda, že ale mladšího synka, kterému je teď rok a má 8,5 kg a 71 cm (je to mrňous) bych raději nejprve do té Safefix - je uzavřenější a když se tam bude vrtět, tak ho to lépe drží. Ale je zatím jezdí ve vajíčku, čekám alespoň na těch 9 kg :-) Každopádně Evolvu můžu doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.9.14 20:20

@steeve Dobrý den Steeve, prosím prosím, jaký je rozdíl mezi Evolvou 2011, 2012, 2013 a 2014? Je tam něco v konstrukci, bezpečnosti apod., nebo jen v barvách potahů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.9.14 10:45

@PetiteFillette pokud myslíte model Britax Evolva 123 PLUS tak ve všech ročnících byl technicky stejný, jen se lišila barva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.11.14 00:33

Dobrý den, přidám se do diskuse a prosím o radu hlavně Steeva. Starší dcera 3r9m, 13,5kg a 100cm má sedačku Chicco Key 1, kterou chceme přenechat pro roční dcerku. Pro starší chceme pořídit novou. Chtěla jsem Cybex solution X2 FIX, ale tam se ještě nevejdeme s váhou. Další možnost je Britax Evolva 9-36kg. Bohužel nemá isofix a moc se mi nelíbí že je pro více kategorií. Myslíte, že by mohla dcera už do té sedačky Cybex 15-36kg? Nebo je lepší volba ta Britax? Nebo je ještě jiná sedačka 9-36, bez pultíku, v podobné ceně a testovaná? Co se týká bezpečnosti, jsou srovnatelné? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.11.14 08:32

@Margot78 pokud dcera nemá 15 kg nemůže jít do sedačky 15-36, takže nějaká 9-36 bude nejlepší volbou,
z těch 9-36 bez pultíku, ale s klasickými pásy kromě Britaxu pak třeba Recaro Sport: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… nebo Storchenmühle Starlight: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ty mají s Britaxem, shodné hodnocení 3*,
a nebo pokud máte isofix a oko pro pás Top tether, tak Römer Advandsafix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.11.14 11:16

@steeve Děkuji moc za rychlou odpověď. Takže pokud zohledním i cenu, vychází mi ta Britax sedačka. Ještě jsem zvažovala Chicco Neptune, je kvalitní, pohodlná? Tam ale nějak nedopadly testy že, nebo se prý testoval jen podsedák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.11.14 12:59

@Margot78 u Chicca Neptuna kdysi nedopadla dobře, protože se rozdělávala na podsedák, a ten neprošel, ale od roku 2011 se již nerozdělává na podsedák, ale zůstává v celku a tesdty již má dobře, ale je to levnější sedačka, nedá se polohovat, má i tvrdší polstrování a je menší, než třeba zmíněný Britax.
levněji než ten Britax vyjde Storchenmühle, na některé potahy jsou zajímavé ceny: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a z hlediska bezpečnosti jsou srovnatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
29.1.15 14:08

@steeve Možná už to tady někde bylo napsáno, ale možná jsem slepá. Pomalu se poohlížíme po nové sedačce. Dcerka má osm měsíců a 9,5 kg - od narození se růstem drží na 90% kvantilu. Zatím nám stačí vajíčko, ale za pár týdnu už budeme větší sedačku muset koupit. Koupila bych Romer King II LS, ale obávám se, jak dlouho by dcerce při jejím růstovém tempu vydržela. Nerada bych v jejích dvou letech kupovala sedačku novou. Ještě upřesním, že tu hmotnost dcerka zatím moc nenabírá do výšky, ale do šířky ;-). Proto mě zaujala Romer Evolva plus. Je mi jasné, že nevydrží do 36 kg - to ani moc nechci. Ale ráda bych bezpečnou sedačku, která vydrží do těch cca 4 let věku. Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.1.15 15:26

@jujatko dítě nejvíce nabírá první rok, a 9,5 kg na 8 měsících není až tak mnoho, je to sice více než průměr, ale ne enormní, šel bych určitě do 9-185, bude pro ni pohodlnější i bezpečnější, a nejméně do 3 let ji vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 14:37

@steeve chtěla bych se prosím zeptat: Syn má něco málo přes dva roky, váží 12 kg, měří 94 cm, nyní ho vozíme v sedačce Cam gara 0-18 kg. Tu jsme koupili již dříve, kvůli tomu, že se dala dát i do protisměru jízdy (syn se do vajíčka nevešel). Přemýšlíme o koupi nové autosedačky, protože synovi trčí hlavička ze sedačky, což by asi nemělo že? Asi bude pro nás nejlepší koupit nějakou sedačku od 9 - 36 kg. Můžete nám nějakou doporučit? Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.15 15:00

@zarlen u sedaček 9-18 kg( 0-18 kg) pokud jsou již po směru může hlava koukat do úrovně očí, takže pokud by koukala jen kousek můžete ho nechat a počkat dokud nedosáhne 15 kg a pak jít rovnou do sedačky 15-36kg
pokud by už hodně koukala hlava a stále neměl 15 kg tak jít do sedačky 9-36 kg, třeba tu Evolvu, nebo Storchenmühle Starlight: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí