Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Autosedačky a doplňky
Máte zkušenost s Britax Römer Evola 123?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Evol...Dobrý den,
ráda bych se zeptala, mám drobné dítko, 16mes, 8kg, 74cm, vajíčko uz je mu značně nepohodlné, proto uvažuji o autosedačce s koukanim dopředu. Zkoušeli jsme Cybex Pallas, ale pultiky mu nesedí. Jaká autosedačka by pro něho byla vhodná? Ráda bych něco takového, jako Evolva, libí se mi designově, i to, že se dá zvolit barva zebra a v létě snad nebude tak rozpalená. Prosím poradíte? Děkuji.
Ahoj potrebovala bych poradit kvuli autosedacky evolva 1-2-3 plus budeme mit 4roky mame 18kg a hledala jsem autosedacku(romer) pro syna 15-36kg ale prijdou mi sedaky takove male a tvrde o proti evolve kvuli pohodli bych volila ji ale nevim zda je to dobre…Nebo hledat dal v kategorii 15-36kg???Poradite mi diky
@petanem Nevím, nepřijde mi, že by byla větší nebo pohodlnější než sedačky 15-36…
@petanem Rozhodně není větší, než romerky v kat. 15-36. Máme doma obě. Dcera bude mít Romer Kid až dokud bude sedačku potřebovat, ale do Evolvy se syn tak dlouho rozhodně nevedje (a to je hubeňour).
Tak ja mam v evolve ted dceru 5.5 roku, je drobna, 16 kg, 110 cm a dobry…
@radulaur Nj, ale dovedeš si ji tam představit třikrát takovou, s 36kg?
No to fakt ne.., ale pokud bude po me, tak bude mit 36 kg v 15 letech
Ahoj, taky bych ráda poprosila o radu. Máme docela vysokou holčičku, teď jí bylo 13 měsíců, měří asi 86 cm a váží tak 10,5 kg. Je docela hubená, ale vytáhlá. Zkusili jsme sedačku Cybex Juno fix 2 (9 - 18 kg), ale krom toho, že se jí nelíbí pultík, tak už má opěrku hlavy na předposledním stupni a vypadá to, že z ní za chvíli vyroste. Hledali jsme dál a víceméně nám vyšly jenom dvě možné sedačky - Britax Evolva a Storchenmühle Starlight. Kterou byste prosím doporučili spíš? Nebo nějaké jiné řešení? Moc nejezdíme, občas po městě a tak jednou za 2 měsíce za rodičema 100 km, máme Ford Mondeo bez isofixu. Moc děkuju.
@petrasska máte 13 měsíční dítě, takže nehledejte sedačky 9-36, ale 9-18 kg, a těch je na trhu mnoho, třeba zde : http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve děkuju za odpověď, zrovna tu Römer king jsme v obchodě zkoušeli, ale už teď jí byla úplně akorát. Prodačky říkaly, že ramena nesmějí být výš než pásy a v tom případě máme rezervu jen 2 centimetry do nejvyšší polohy a pak jí bude malá
Prý jsou takhle vysoký všechny sedačky do 18 kg. Proto nám doporučily do těch 36 kg, tak teď nevím. Bohužel bysme potřebovali označení spíš podle výšky než váhy, to v našem případě vůbec neodpovídá. Jsou nějaký sedačky, který by byly pro vyšší děti?
@petrasska ten King je pro děti až do cca 110 cm, takže pokud má jen 86 cm, tak se tam musí vejít s dostatečnou rezervou, měli jste správně nastavenou opěrku hlavy?, zkoušeli jste kam až se ta opěrka dá vysouvat?
Ahoj, chtěla bych poradit, protože řešíme výběr autosedačky. Máme dvě děti (3 roky, 13 kg, 94 cm; a 14 měsíců, 8kg, 72 cm). Starší má autosedačku Romer Safefix a mladší jezdí ve vajíčku. Měli jsme představu, že až mladší dosáhne 9 kg (což bude asi až cca v roce a půl), tak dostane autosedačku po starší a té koupíme novou. Protože ještě nebude mít 15 kg, tak jsme přemýšleli o Romer Evolva 123. Akorát předpokládám, že dcera toho limitu, kdy sedačka není potřeba (36 kg, 150 cm), dosáhne poměrně pozdě, takže by jí sedačka stejně nestačila do konce (např. 10 let) a museli bychom nakonec kupovat ještě jednu pro kategorii 15-36 kg. Tak teď uvažujeme o tom, že bychom mladší vysvobodili z vajíčka dřív a dali jí do nějaké sedačky 0-18 kg (Asi Romer First class plus) a starší cca za rok koupili nějakou 15-36 kg. Jak vycházejí bezpečnostní testy sedaček 0-18 a 9-36? Oboje je spojená kategorie, takže asi hůř než ty jednokategoriové, ale je nějaký rozdíl mezi 0-18 kg a 9-36 kg z hlediska bezpečnosti? Pokud by byly sedačky 9-36 kg bezpečnější než ty 0-18 kg, koupili bychom Evolvu. Moc děkuji za názory.
Neporadím ohledně testů bezpečnosti, ale potvrzuju, že do Evolvy se rozhodně nevejde desetileté dítě s např. 34kg. Syn má cca 13kg a 95cm a má ji ještě s rezervou, ale rozhodně se nedá prostorem, ani výškou srovnat s Romer Kid 15-36. Nevěřím, že bych tam nacpala teď aktuálně 7,5letou se 133cm a 26kg..
@mikolask všeobecně vycházejí hůře sedačky vícekategorické( 0-18 a 9-36) před jednokategorickými( např. 9-18 a 15-36) ale zase protisměr je pro dítě bezpečnější než posměr, takže pokud musíte řešit nějakou vícekategorickou sedačku tak tu protisměrnou 0-18 kg.
@PetiteFillette ta Evolva roste hodně do výšky, ale musí být vyndané pásy, a předpokládám, že nyní když tam máte 13 kg dítě tak máte ještě vnitřní pásy, až je vyndáte uvidíte jak hodně se dá vysunout.