Autosedačka Römer Britax Evolva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pop6
25.6.13 06:31

Dobrý den, jaký je prosím vás rozdíl u romer king plus 2013 a 2012?Je to stejná konstrukce a jenom jiné potahy nebo je rozdíl i v konstrukci? Ještě bych se chtěl zeptat. Prodavač v kamenném obchodě nás varoval před koupí levnější sedačky romer z internetu že by mohla být určená třeba pro chorvatský trh a tam nemusí splňovat tu normu ece4.máte s tím nějakou zkušenost? mám se na to před koupí ptát? popřípadě když jí koupím jak poznám že to opravdu je ta s tou normou? Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
7159
25.6.13 08:01
@Effinka píše:
Přeci jen mám, ale ještě dotaz máme staré auto seat toledo bojím se aby pásy byly dostatečně dlouhé, nemáte náhodou nějakou zkušenost???

pásy na Kinga stačí v každém autě, protahují se jen na zadní kostrukci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.6.13 08:38
@pop6 píše:
Dobrý den, jaký je prosím vás rozdíl u romer king plus 2013 a 2012?Je to stejná konstrukce a jenom jiné potahy nebo je rozdíl i v konstrukci? Ještě bych se chtěl zeptat. Prodavač v kamenném obchodě nás varoval před koupí levnější sedačky romer z internetu že by mohla být určená třeba pro chorvatský trh a tam nemusí splňovat tu normu ece4.máte s tím nějakou zkušenost? mám se na to před koupí ptát? popřípadě když jí koupím jak poznám že to opravdu je ta s tou normou? Díky za odpověď

King plus 2012 a 2013 je technicky stejný, liší se jen barvou potahů, na internetu se objevuje i šedý dovoz, ono všechny sedačky prodávané v evropě by měly splňovat stejnou normu, ale jde spíše o to, že sedačky ze šedého dovozu nemají pak zajištěný servis,
a u Kinga plus Trendline z oficiálního dovozu je nejnižší možná cena na netu 4690,– Kč, takže pokud má někdo nižší, není to oficiální dovoz
a většina z nás pordejců tu nejnižní možnou cenu na netu drží, takže je skoro jedno, v kterém Eshopu sedačku koupíte, ve většině je cena stejná, pak se spíše rozhodnout jestli není lepší ji koupit v krámě blízko bydliště, kvůli případné reklamaci, předvedení atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pop6
25.6.13 08:50
@steeve píše:
King plus 2012 a 2013 je technicky stejný, liší se jen barvou potahů, na internetu se objevuje i šedý dovoz, ono všechny sedačky prodávané v evropě by měly splňovat stejnou normu, ale jde spíše o to, že sedačky ze šedého dovozu nemají pak zajištěný servis,
a u Kinga plus Trendline z oficiálního dovozu je nejnižší možná cena na netu 4690,– Kč, takže pokud má někdo nižší, není to oficiální dovoz
a většina z nás pordejců tu nejnižní možnou cenu na netu drží, takže je skoro jedno, v kterém Eshopu sedačku koupíte, ve většině je cena stejná, pak se spíše rozhodnout jestli není lepší ji koupit v krámě blízko bydliště, kvůli případné reklamaci, předvedení atd…

Takže pokud sem nalezl tuto sedačku romer king plus classic line 2012 billy za 3900 bude to spíš ten šedý dovoz? nebo tam mám zavolat a rovnou se na to zeptat?

• Citovat
  • Upravit
7159
25.6.13 09:17
@pop6 píše:
Takže pokud sem nalezl tuto sedačku romer king plus classic line 2012 billy za 3900 bude to spíš ten šedý dovoz? nebo tam mám zavolat a rovnou se na to zeptat?

tu cenu co jsem uvedl je cena za aktuální kol. 2013, u sedaček 2012 samozřejmě cena může být nižší, protože 2012 to jsou již rok staré sedačky, nicméně, prodejce, který zrovna nabízí King plus Billy 2012 za 3898,– patří mezi ty, kteří zboží neberou od výhradního dovozce ale mají šedý dovoz, a velice často se také u nich stává, že nabízejí starou kol. za nesmyslně nízkou cenu, aby nalákali zákazníky, ačkoliv to zboží už nemají, a pak když už mají zákazníka na drátě, tak ho nalákají na aktuální zboží za stejnou nebo i vyšší cenu, než mají ostatní- toť zkušenost s tímto konrétním obchodem, - podívejte za kolik se normálně prodává, za tu cenu 3898 by na tom zboží totiž prodělali…
ale zkusit zavolat tam můžete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
3.7.13 16:58

Dobrý den,
kamarádka vybírá autosedačku. Rozhoduje se mezi Römer Trifix (ten máme my a jsme spokojení) a RÖMER Safefix Plus TT. Bohužel nevím, jaké jsou mezi nimi rozdíly, tak jí neporadím :oops:.
Můžete mi napsat základní rozdíly, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.7.13 11:01

@Klarinetka1 Safefix TT se již 2 roky nevyrábí, Trifix ji nakradil, obě jsou na isofix s pásem Top Tether, Trifix je novější, bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.7.13 11:09

@steeve Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka Klobouk
15.8.13 13:02

Evolva ve Fabii

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s Evolvou 123 Plus ve Fabii (novější typ, rok 2011). Vejde se tam? A můžou pak vzadu sedět ještě další dva lidé? Zdá se mi podle parametrů dost široká. Díky.

• Citovat
  • Upravit
2449
15.8.13 13:46
@Lenka Klobouk píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s Evolvou 123 Plus ve Fabii (novější typ, rok 2011). Vejde se tam? A můžou pak vzadu sedět ještě další dva lidé? Zdá se mi podle parametrů dost široká. Díky.

Ano ja ji mam ve fabii. Je hlavne bezpecna a o to jde, dva lidi plus sedacka se budou mackat, to jo, ale jak se nabouráš, tak ji jiste oceníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka Klobouk
15.8.13 16:11

Díky Petto. Mně jde hlavně o to, aby se tam vešla a abych tam dala ještě do ní pohodlně dítě a člověk vepředu nemusel být naražený na skle. Jen výjimečně by jezdily vzadu ještě starší děti. A jak je to s pásem auta a upevněním? Není krátký ve Fabii? Vím, že si tu někdo stěžoval, že je to opravdu výkon sedačku připevnit a může se stát, že v některých autech nestačí délka pásu. Jinak s Romery mám dobrou zkušenost - máme už Safefix plus :-)

• Citovat
  • Upravit
2449
15.8.13 19:10

Clovek, který sedi ve predu ma mista hodne, a pas staci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
15.8.13 19:15

Jo, ale me zkusennosti jsou z Fabie combi, ale te jednickove rady, te starsi…Jak to je u tech novych Fabii, to nevim, ale snad logicky by to mělo byt stejne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.8.13 08:32
@Lenka Klobouk píše:
Díky Petto. Mně jde hlavně o to, aby se tam vešla a abych tam dala ještě do ní pohodlně dítě a člověk vepředu nemusel být naražený na skle. Jen výjimečně by jezdily vzadu ještě starší děti. A jak je to s pásem auta a upevněním? Není krátký ve Fabii? Vím, že si tu někdo stěžoval, že je to opravdu výkon sedačku připevnit a může se stát, že v některých autech nestačí délka pásu. Jinak s Romery mám dobrou zkušenost - máme už Safefix plus :-)

jestliže se vám vešla pohodlně sedačka Safefix plus tak se vejde i Evolva, vždyť ty rozměry jsou velice podobné, šířka Safefix 47cm- Evolva 49cm, hloubka Safefix 50cm, -Evolva 49cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.11.13 14:21

@steeve prosím Tě o radu. Rozhoduji se mezi autosedačkou Britax Evolva 123 Plus a mezi autosedačkou STM StorchenmühleStarlight Evo. Obě jsou pro děti 9-36 kg. Jak jsi již zmiňoval v diskuzi, tak Evolva je prostorově větší. Moje dítko má nyní 13 kg. STM mi připadá více vypracovaná - boky jsou větší a jestli pro dítko není více pohodlné, bezpečná. Nebo jde jen o design? Kterou by jsi zvolil ty? Předem Ti děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí