Autosedačka Römer Britax Evolva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
22.11.11 11:48

Sciniko - my tuto autosedačku máme a můžu ji doporučit. Taky jsme ji pořizovali že starší syn nedorostl ještě do té kategorie třetí (od 18kg), v skoro 4 letech má 13,5 kg a 96cm, takže jsme pořídili tuto a je fakt super!Jen mi někdy přijde, že by mohla mít delší pásy, protože když má zimní bundu, tak je tam fakt natěsno, jinak uchycení je taky rychlé a jednoduché, přesto se autosedačka ani nehne. Taky jsou prima ty držáčky na pitíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.11.11 02:25

Dobrý den, také stále řeším koupi nové/nových autosedaček a blahořečím Steeve - jedině díky těmto radám mám v autosedačkách více jasno! Ale stále nevím, jaké mám pořídit. Ujasnila jsem si tedy alespoň značku, protože autosedačku od Romeru již jednu máme - ale je už asi 10 let stará (tvarově podobná Kingu, ale bez druhé opěrky hlavy)!!! Bohužel nebyly peníze na koupi nové-dobré. Druhou sedačku máme teď půjčenou - Romer King. Mám dva syny - mladší 1 rok a 2 měsíce (necelých 8kg), starší 2 roky a 10 měsíců (necelých 15kg). Oba potřebují nové sedačky, ale nevím, jak to nakoupit a zkombinovat, abychom to finančně zvládli. Máme staré, smradlavé auto - Felicie Kombi, samozřejmě bez isofixu. Nevím, zda a kdy bude nějaké nové. (Je možné zabudovat isofix i do starých aut?)
Prosím tedy o radu, jaké sedačky by byly vhodné pro mé syny - uvažuji o Kingovi a teď i o Evolva 1-2-3 plus. Ale jelikož jsou kluci krátce po sobě, nejspíš mladší syn asi nebude Evolvu moci dědit a ty sedačky pro 15- 36 kg se mi moc nelíbí. Jak to tedy vymyslet??!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.11.11 09:25

do starších aut, které nelěy přípravu prom isofix se nedá isofix dodělat, to je případ třeba zmíněné Felicie.
u synů, tzatím ani jeden nemůže jít do sedačky 15-36, na to jsou malí, takže nejideálnější volba, tomu mladšímu King plus( a později pak koupit 15-36), a tomu staršímu Evolvu 123( tam už by bylo asi zbytečné jít do 9-18, a na 15-36 je malý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miwa
4.1.12 02:27

Petibodove pasy v Romer Evolve

Dobry den, mame problem: Synovi je 2,5 roku, 16kg a 100cm. Doposud jezdil v Maxi-Cosi Tobi, ale uz je mu na vysku mala :( Dalsi kategorie je na tribodove poutani, coz pro nas nepripada v uvahu - kluk je hyperaktivni. Nejsem zastancem hybridnich autosedacek pro nekolik kategorii a spis nez cenou se ridim vysledky testu. Jenze co ted? Je pro nas Evolva 1-2-3 plus to spravne reseni? Volala jsem do eshopu a prodavacka mi poradila prave ji, ze je pry vetsi, ale ze petibodovky jsou jen do 18kg. Jenze to nase M-C Tobi taky a ouha, v 15,5kg je nam mala :( Jeli jsme si Evolvu vyzkouset, ale bohuzel na prodejne ji zrovna nemeli :( Kdo vi, je Evolva (nebo spis ta cast do 18kg) skutecne vetsi i do vysky nez M-C Tobi? A je dost bezpecna? Jak boduje v testech? Dekuji za odpovedi!

• Citovat
  • Upravit
7159
4.1.12 08:23

Pokud má syn již 16kg a 100cm, tak již nemá význam kupovat sedačku 9-36 , ty vnitřní pásy tam jsou jen do 18 kg, a musí se vyndat v rozmezí 15-18 kg, podle toho kdy dosáhne horní výšky, což je mezi 100-105cm, takže by ste ty pásy měly na chvíli. U té Tobi je výška od sedu po horní výšku pásů 37cm, u Evolvy je to 39, takže to je rozdíl 2cm, to by Vám problém vyřešilo pouze na pás měsíců, max. půl roku.
Jděte již do sedačky 15-36, a musíte syna usměrnit, pokud je hyperaktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miwa
4.1.12 15:07

Aha :( Dekuji Steeve, i kdyz jste me moc nepotesil(a). Asi budeme muset tu vetsi. To jsou mi vyrobci - orientuji se podle vahy a ne podle urovne psychickeho vyvoje ditete… A neporadite ktera je lepsi - Roemer Kidfix, Roemer Kid plus, Roemer Kid plus SICT nebo Maxi Cosi Rodi AirProtect? Jeste jednou dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
7159
4.1.12 16:30

To nesvádějte na výrobce, taková je norma, výrobci pouze vyrábějí sedačky dle platných norem. Proto se doporučuje v kat. 15-36 kg věk min. 2,5 roku, kde by mělo dítě být již schopno reagovat na poučení od rodičů
Z výše uvedených je nejbezpeční Römer Kidfix( ev. Kidfix SICT): http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.12 22:39

Römer Britax Evolva x STM

Dobrý den, potřebuji sedačku do druhého auta. Nyní máme Besafe 9-18, holčička je tříletá, ale má 11 kg, menší postavy. Podle mého nemá smysl kupovat druhou 9-18 (i když je varianta koupit použitou, a za rok obě vyměnit), protože zachvíli vyroste z popruhů, ale váhově ještě nebude v 15 a víc. Jediné řešení vidím 9-25(36). Nemohu se rozhodnout mezi Römer Britax Evolva a Storchenmühle Starlight. Kterou byste doporučili? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.2.12 08:08
Helena Helena píše:
Dobrý den, potřebuji sedačku do druhého auta. Nyní máme Besafe 9-18, holčička je tříletá, ale má 11 kg, menší postavy. Podle mého nemá smysl kupovat druhou 9-18 (i když je varianta koupit použitou, a za rok obě vyměnit), protože zachvíli vyroste z popruhů, ale váhově ještě nebude v 15 a víc. Jediné řešení vidím 9-25(36). Nemohu se rozhodnout mezi Römer Britax Evolva a Storchenmühle Starlight. Kterou byste doporučili? Děkuji :)

pokud to máte do druhé auta, tak klidně jednu z těch 9-36, obě jsou v bezpečnosti stejně dobré, mají 3*, Britax je širší, i více roste do výšky, ale zase polohování se musí dělat před jízdou, STM je užší, ale dá se na tu 1 polohu polohovat i za jízdy, nejlépe je to vyzkoušet, ve které bude dítě lépe sedět, ale pokud je dcera drobná, tak bude vyhovovat spíše ta STM : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.4.12 10:45

Dobrý den, včera jsme se dívali na Britax Evolva 123 plus, zdálo se nám ale, že „podsedák“ je dost krátký, že staršímu dítěti pak bude končit ne v ohybu kolínka, ale někde v půlce stehna.. (asi trošku přehnané, já vím :-D) Prosím kdo v tom máte starší dítě, jak jste s tím spokojeni? Bohužel např. Roemer King jsme nemohli porovnat, tak nevíme, jestli to je třeba standardní délka a nedá se nic dělat.. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.4.12 11:36

@Yesterice hloubka sedáku u Evolvy je 38cm, pro porovnání, Römer King plus má 34cm, STM Starlight má 34cm, Maxi-cosi Tobi má 29cm, takže sedák u Evolvy je jeden z nejdelších
a sedáky v autě mají mezi 45-50cm( např. Fabia 47cm, octavia 49cm) takže by tam ani hlubší sedačka nešla, musí se počítat i se šířkou zádové opěrky u sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.4.12 17:50

Malej má pět let a musíme už sedačku přestavit na tu bez 5bodových pásů, ale celou dobu mu je perfektně. Nám vyhovovala maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.12.12 15:50

Dobrý den, prosím také o radu. Máme dvě děti starší dcera 2,5 let má jen 12,5 kg a zatím má Roemer king plus a pak máme 8 měsíčního syna se skoro 10 kg, který nám z vajíčka začíná přetékat, ale říkala jsem si že do doby než se posadí to snad nějak doklepeme. Autem jezdí minimálně. A teď k radě. jakou sedačku koupit? Malému nechat toho kinga plus a starší koupit novou? A nebo malému koupit nějakou 9-36 s tím, že si je pak vymění až dceři bude king plus malý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.12.12 17:14

@dolestown určitě pro malou až dosáhne 9 měsíců tak dát toho Kinga, nedávat ji 9-36, tu novou 9-36 pro starší dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.12.12 17:19

Steeve, díky tak to bylo také myšleno. Asi jsem se do toho moc zapletla. Dcera je starší. Nejlepší je jaká? Máme octavii a tak by pásy neměl být problém. Jak je to s isifixem nevím. Jak to zjistím? Dle roku výroby by ho auto mohlo mít, ale kde se to hledá? a je to na straně spolujezdce či řidiče? Co se týče pultíku, nebu teď v zimních měsících problém použít pultík? Bohužel znám sedačku jen z internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí