Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Autosedačky a doplňky
Máte zkušenost s Britax Römer Evola 123?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Evol...Díky moc za radu, možnost rozšíření boků je pro nás podstatná, tak už jen, aby nám pasovala do auta ![]()
Dobrý den,
asi se chci zeptat na podobnou sedačku.
Já jsem si zase vyhlédla autosedačku STM Ipai SeatFix.
Má sice děsně divné jméno, ale jevila se mi moc dobře.
Můžete mi někdo napsat Vaše zkušenosti?
Dost cestujeme a tahle sedačka má jako jedna z mála
opravdu dobrou podnožku.
vzhledem k tomu, že v posledních testech všechny sedačky STM/Recaro propadly: http://auto.idnes.cz/…automoto.asp?… dokonce i isofixová se jim uvolnila z isofixu
tak bych doporučoval jinou značku,
pokud chcete kvalitní sedačku 15-36 s isofixem tak Römer Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
nebo Cybex Solution X-FIX : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
jsou to sedačky, které mají 4 hvězdičky z bezpečnosti a patří k těm nejlepším
ahojky,
právě řeším podobný problém s autosedačkou a narazila jsem na ten model, co o něm byla založena diskuze Römer Britax evolva 9-36kg.
Prvnímu synovi jsou 3 roky a 4 měsíce a váží necelých 11kg (oblečený tak 13kg), má autosedačku Maxi cosi Tobi, jenže mladšímu 10ti měsíčnímu už „vajíčko“ nestačí, má necelých 9kg a 72cm. Původně jsme mysleli, že koupíme staršímu ve váhové kategorii 15-36kg a mladší půjde do té Maxi Cosi. Jenže co teď, mladší už vyrůstá, ale starší rozhodně 15kg ještě nemá!!??? Kupovat novou autosedačku 9-18kg?? Nebo právě zvolit tuhle 15-36kg? Jen mi není jasné, jak se pak z toho jakoby nějak vyndá to 5tibodové upínání??
Díky moc za jakoukoliv radu!
no asi nejlepším řešením bude, když dáte malému tu Tobinku a většímu pořiďte tu 9-36, ono druhou 9-18 při svém věku by měl tak na rok.
U 9-36 třeba u té evolvy se později, když dovrší 15-18 kg ty vnitřní pásy vyndají, normálně se vyvlečou( stejně jako když chcete prát potah, tak se většinou také vyvlékají pásy) a schovají do sedačky a sedačka se používá s tříbodovým pásem z auta- jsou tam na to připravené vodiče.
My ji máme a taky bych vám ji na tuto kombinaci dětí doporučila. V testech vyšla jako hodně bezpečná.
Prosim - ma Britax Romer Evolva 123 plus moznost samostatneho uziti podsedaku (myslim tedy pouzivat jen podsedak bez operky zad) nebo musim pouzivat zadovou operku az do 36 kg? A da se polohovat i operka hlavy jak vertikalne tak diagonalne (asi jenom do vejsky, co?). Dale by me zajimalo, jak moc vyuzivate polohovani na spani u teto sedacky a zda je polohovani pro spanek dostacujici. Mam 100 chuti koupit autosedacku, kterou lze polohovat do vice poloh, jenze kdyz ona ta Evolva je tak vychvalovana…
Dik
Orangutang
Britax Evolva je komplet sedák a záda, nedá se oddělit, je to jeden kus, polohování má pouze 2 stupně, naklápí se celá sedačka přesunutím klínu pod sedačkou, u sedaček 9-36 není většinou více polohování,lepší to je u sedaček kat. 9-18, takže pokud chcete více polohovatelnou kupte 9-18.
My ji mame, operka hlavy se da posouvat jen nahoru a dolu podle vysky ditete, jinak dcera ma ten klin pod sedackou porad v te poloze ze je sedacka jakoze zaklonena, je to jen trosku, ale normalne v ni i spi, ta operka hlavy je dostatecne velka, ze se ma kde oprit a hlava ji nepada. Jinak pak ty sedacky 15-36kg uz stejne polohovatelne nejsou, takze jedine na chvili tu 9-18 s moznosti polohovani. Ja tohle neresila, protoze kdyz ridim, tak stejne nemuzu vzadu se sedackou neco nastavovat, kdyz holky usnou a kdyz jsou vzhuru tak by v nejake vic lezici poloze nebyly, proto ze by nevidely poradne dopredu.
My jsme ji asi do 3-4 let vozili tak, že ten klín byl neustále na tu spící polohu. Teď ho má vzadu, že normálně sedí. Musíš si zvolit, jakou chceš polohu, ještě před připásáním do auta. Za jízdy měnit nelze.
Ty opěrky hlavy jsou perfektní. Dcera má sedačku Chicco 9-18 kg a hlava jí mnohem víc lítala. Syn má Evolvu 9-36 kg a hlava se ani nehnula.
Diky za uzitecne info. A neni to jako blby, ze pak ty starsi deti musi jezdit se zadovou operkou? To musi bejt pro ne vopruz, ne? Neni lepsi pro starsi deti jezdit jen na podsedaku? Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Dobrý den, mám drobnější dítě cca 2,5 roku 12 kg nějak nevypadá, že by chtěl skokově vyrůst. Potřebuji pořídit 2 autosedačku do manželova auta, jako hlavní máme romer Duo. Jedná se o dopravu cca 1 týdně do 15 km, ale už se nám párkrát stalo že jsme sedačku zapoměli přehodit a byl malér. Jako vhodná se mi jeví kategorie 9-36 kg, dítě si myslím nesnese pultík, tedy mi tak nějak zbyla Britax Evolta. Finance tolik neřeším, přeci jen by mu sedačka měla vydrřet celé sedačkové období
Můžete prosím někdo ze zkušenosti doporučit.děkuji Lucka
Orangutang píše:
Diky za uzitecne info. A neni to jako blby, ze pak ty starsi deti musi jezdit se zadovou operkou? To musi bejt pro ne vopruz, ne? Neni lepsi pro starsi deti jezdit jen na podsedaku? Nemate s tim nekdo zkusenosti?
no to teda není blbý, ono samotný podsedák totiž nechrání hlavu hlavu, ramena, boky, a nevede správně pás, to dokáže pouze zádová opěrka, a dítě na podsedáku, nikdy není tak vysoko jako dospělý, aby ho ochránili airbagy a pod, proto jsou sedačky, dítě je pořád nízko, takže akorát při bočním nárazu narazí nan hranu dveří a rozbije si ji, proto jsou ty sedačky zádovou opěrkou, v tu chvíli hlavu a boky ochrání, zde je to vidět na videu:
dítě na podsedáku
dítě ve velké sedačce
Vy jste fakt Steeve Wonder, Steeve! Takovej zazrak tady na emiminu… Studnice plna moudrosti. Jo, vcera jsem uz nasla jinde na netu, jak je to jen na podsedaku nebezpecny a hned jsem malymu Romer Evolvu objednala. Diky, diky, diky.