Cyklosedačka nebo vozík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43073
16.2.10 08:25

mikita hele ten KRANICH - jak je tam delana ta sedacka, muze v ni dite lezet a spat? a kolik to ma zavazadloveho prostoru? Diiik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.10 09:17

pudli: http://www.vozikyzakolo.estranky.cz/…h--odpruzeny-

tady mas nejaky info od tech prodejcu…jsou velice ochotni a napisou a poradi…my budeme jezdit s autosedackou vevnitr…jeste jsme vozik neozkouseli tak nemuzu moc radit…zatim jen vim ze se mi zamlouva cena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.2.10 17:33

taky jsme se rozhodovali, a to já jsem byla dost odpůrkyně vozíků. jenže 100% platí - nesuď, co neznáš… po prozkoumání jsem zjistila, že bezpečněji než ve vozíku už nebude… ale třeba na silnici, zvlášť nějakou rušnou, bych nevyjela ani s vozíkem..

nakonec jsme koupili croozer kid for 1, od Fialy, s odpružením…a na podzim k vozíku lyže. skvělý trénik pro muže, tahá to na běžkách..... ale není to prokaždého, na kole to jde,a le ny lyžích to chce fakt tahouna! jako kočár taky super, hlavně je chráněný před počasím. ale chce to vložku, používáme redukci ze speediho a spokojenost maximální!

jinak koukněte na věk :) a stále OK., je to jeho auto, miluje ho, vyspí se v něm a my můžeme běžkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Geo.rga
15.4.10 18:01

Tak my koupili nejprve „obyč“ vozík. A jsem ráda, že jsme koupili levnější, protože chlapeček v něm nechtěl být, takže by to byly vyhozené peníze. A to jsem se na jízdu na kole tak těšila :-( Dali jsme si ho tam hezky v autosedačce ať má pohodlí… a on když nespal tak prostě křičel. A že to třeba vydržel i 10 km. Prostě než jsme dojeli domů. Jinak to nešlo. Pak už jsem jezdila jen když spinkal. Ale pokud jsem nejela vyloženě po cyklo-stezkách tak jsem se celkem i bála. Sem tam vyjelo ze zatáčky auto a třeba si mě všimlo na poslední chvíli. příšlo mi, že mi se vyhnul, ale jako by si vozíku nevšimnul…tak jsem uhýbala třeba až do škarpy. Jinak já ten vozík jako kočárek nevyužila, i když ta možnost tam je. Přeci mám fajn sporťák tak proč se tahat s vozíkem. I když jsem chodila bruslit tak mi ten sporťák příšel lepší než ten vozík. Ale zase je připraven pro dvě děti. Takže až bude druhé a já budu muset (nebo chtít) vyjet na kolo s dvěmi dětmi, tak to asi ten vozík už využiju více. Dnes máme už ale koupenou cyklosedačku-polohovatelnou, takže když Ondra usne tak mu hlavička nebude padat dopředu. Těším se až prvně vyjedeme a jen se modlím aby to nedopadlo jako s vozíkem…totální odpor našeho dítěte. Tak sportu zdar

• Citovat
  • Upravit
Letiie
1.7.10 18:01

A co téměř dvouleté dítě?

Všude narážím na to, že vozík je bezpečnější než sedačka (jen Ti, co ho nemají či nezkusili asi tvrdí opak).

Ale co když mému broučkovi už budou v cca za dva měsíce dva roky? Nebude mít problém s tím, že je vzadu izolovaný, protože na to nebyl zvyklý už od „miminka“?

A do kdy vlastně zhruba může vozík používat? Není už na takovou investici dost pozdě?

• Citovat
  • Upravit
neczuz
1.7.10 18:45
Letiie píše:
Všude narážím na to, že vozík je bezpečnější než sedačka (jen Ti, co ho nemají či nezkusili asi tvrdí opak).

Ale co když mému broučkovi už budou v cca za dva měsíce dva roky? Nebude mít problém s tím, že je vzadu izolovaný, protože na to nebyl zvyklý už od „miminka“?

A do kdy vlastně zhruba může vozík používat? Není už na takovou investici dost pozdě?

Bezpečnější bude asi pořád. Ale máš pravdu, může tam být nespokojený. Ale to asi i v sedačce - znám takové dítě. Nezbyde než zkusit. Chariot je do 35kg, věk omezený není. Využitelné podle mě tak do 4, max 5 let, pak už bych dítě zkusila dát na své kolo na tažnou tyč.

• Citovat
  • Upravit
1384
1.7.10 19:27

Letiie, můžeš využít do těch 4-5 let, záleží na výšce a váze prcka a tvé kondici. Co se týče izolace - neviděla bych to tak černě.. vozík za tebou není až tak daleko, my si za jízdy normálně s prckem povídáme. Vozíme teď s sebou i odrážedlo a když najedem na cyklostezku, kde se víceméně nemůže nic stát, vyleze z vozíku a jezdí na svém kole.. příští rok už chcem pořídit kolo i jemu, to mu budou skoro 4.
Vozík se dá i půjčit. Třeba v Praze ho na zkoušku (asi na hodinu) půjčuje Fiala - www.velofiala.cz nebo na MMB hodně lidí nabízí možnost zapůjčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí