Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer,
máme 9 měsíců staré dítě a chtěli bychom s ním začít jezdit na kole. Nevím, jestli není na cyklosedačku ještě malé.. a pokud už tak někteří jezdíte, doporučte mi, prosím, nějakou.. Je jich na trhu tolik, že člověk ani pořádně neví.. ![]()
Děkuji, Lucie
My máme Hamax sleep a jsme nadmíru spokojeni ( je polohovatelná, kdyby si prďolka chtěl zdřímnout
). A začali jsme s ním na kole jezdit tak kolem jeho 10. měsíců.
Pokud dítě samo sedí, může do cyklosedačky. Také se přikláním k Hamax Sleepy, malému hlavička nikam nepřepadává.
Do cyklosedačky by se mělo posadit dítě, které samo pevně sedí. Dřív je vhodnější vozík.
Co se týká spaní dítěte v cyklosedačce, tak jsem slyšela názory několika ortopedů a rozhodně to nedoporučují (je to velký nápor na krční páteř). My máme Hamax Kiss, tj nepolohovací, ale taky nespavé děti
. Každá mi zatím usnula jen jednou, a to jsme byli už skoro doma, takže šlo jen o pár metrů.
V 9 mesicich mi prijde strasne brzy, byt to vyrobci sedacek umoznuji. Nejen pevny sed je dulezity, ale tale to, zda je jiz lepe vyvinuta kostra, zada. Otresy u 9m ditete mi neprijdou to prave orechove. Pockala bych do pristiho jara.
Jinak my ted zacali kluly vozit, je jim 27m, mame Hamax Kiss.
Devět měsíců mi na cyklo sedačku přijde brzy. Byla bych pro vozík. Neznám téměř žádné 9ti měsíční dítě, které samo a pevně sedí. To je fakt předpoklad. A i tak bych měla obavy z ortopedických následků u tak malých dětí.
Máme Hamax SMILEY. Polohovací sedačka by pro nás taky nebyla. Malá má cca dva roky a v průběhu dne už moc nespí. To už by muselo být něco co by ji utahalo. Loni v létě jsme nad sedačkou začali přemýšlet, ale pořídili jsem ji teprve letos.
Je to brzy, ale na krátkou vzdálenost se to i v tomhle věku dá. Pro dítě je to zase něco nového. 50 km bych s ním nejela, ale na krátkou projížďku ano.