Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezdíte na levné dovolené termín termín září s dítkem k moři? Letos bychom s manželem rádi na dovolenou, ale potřebovali bychom alespon na dva týdny a aby nás to dinančně nezruinovalo, děkuji za rady
Asi to budes muset uprestnit. v cizine muze byt i na slovensku a je siroke rozpeti mezi stanem v kempu a hotelem all inclusive (jak tady nektere pisou, ze jinak uz by nejely
)
PS: omlouvam se, prehlidla jsem to more
ale i tak, zalezi, jestli byste brali treba chorvatsko.
Příspěvek upraven 06.07.13 v 19:32
My vždycky jezdíme na last minute. a nejlevnější obecně jsou Turecko a Tunisko, tam na last minute můžete na 2 týdny sehnat okolo 12000 s polopenzí, možná i za 10000. My jezdíme rádi na Kypr, ale to je 12000 za 12 dní, to jsme vloni sehnali 6 dní před odletem.
Chorvatsko, autem do kempu pod stan.. nebo itálie.. chorvatsko mě vyšlo na 120 euro, itálie cca 140 e na týden. Takže se to v pohodě dá. Bylo v tom jídlo, ubytování, památky, vstupy a prostě všechno. Plus tedy cesta autem, např od nás do splitu na 1 nádrž, tzn nějakých 50 l nafty, do itálie zhruba stejně tak (reggio di calabria).
@martina.se
tak do Calabrie na jednu nadrz 50l teda dojet nejde, i kdyby vam to zrala uplne minimum. vzdyt je to 2tis km ![]()
@Ali-Ali záleží odkud, víš
mě nenapadlo, že třeba ze severu to bude taká dálka.. já jela z hranic ![]()
@martina.se
no nevim, jestli usetrenych 200km po nasem uzemi to zachrani…
my jezdime dlouhodobe do jednoho mista nad Rim. jedna cesta na benzinu vyjde tak na 3tis (spotreba kolem 6l/100km), plus dalnicni poplatky po Italii 45eur/jedna cesta. plus samozrejme rakouska znamka.
dalnice od hranic italie po neapol nas vysla na 70eur/jedna cesta.
takze cestu tam a zpatky do Calabrie bych sacovala na takovy 13tis. (jo a jeste Italie ma vzdycky nejdrazsi benzin v evrope)
to ja jenom tak, ze jet na jih italie mi rozhodne neprijde jako tip na levnou dovolenou ![]()
@Ali-Ali mi auto žere 4,5
dneska jsem se třeba vrátila z cest a 1590 km na jednu nádrž, takže ono se to fakt dá, záleží na autě
Jinak jsem napsala svoji zkušenost.. chorvatsko určitě vyjde levněji, to je jasné. Ale v itálii se nemusí na jih, ono stačí jet třeba k Bibione, to je fakt kousek..
Bulharsko (Sozopol - starší než Řím). Člověk netočí každou kačku (levu) v ruce. Chodíme po restauracích na oběd i večeře, pivko si dáme přímo na pláži a oběd také
. Nic s sebou netaháme, nic navaříme, kupujeme na místě ![]()