Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
nikde jsem to tu nenasla, tak zakladam novou diskuzi. Temer na posledni chvili nam vysla dovolena, pojedem po Cechach, ale nebyla uz moznost zajistit ubytovani nekde v apartmanu se zarizenou kuchynkou, ale v penzionu s restauraci.
A tak se ptam hlavne na radu, vy co nekojite jako ja, a porad s sebou vlacite lahvicky, co si myslite o sterilizaci na dovce. Samozrejme muzu vzit sterilizator a zkusit jestli mi to tam v mikrovlne udelaji, ale nemyslite, ze bych to uz mohla na ty 4 dny vypustit? Malymu je 10m a pid… Jinak s vodou jsem myslela, ze prevarim doma do zasoby, povezu to vychladly v petkach a s sebou ohrivac… Mate jeste nejaky tipy, jak to delate vy? Moc dekuju
Tak já teda kojila, ale co se týče čaje, tak v 10 měsících jsem dělala už z kohoutkové vody a učící hrneček myla klasiky jarem. Žádná sterilizace.
Desetiměsíčnímu dítěti by mě ani nenapadlo něco sterilizovat. Vždyť musí lozit po zemi a olizovat cokoli je v dosahu.
Ja teda malymu (8 mesicu) nesterelizuju od te doby co zacal lozit, strci do pusy cokoliv co najde:-) a kojenecke vody co se prodavaj uz u takle velkym neni potreba prevarovat je to na nich i napsane ![]()
My jezdili s deckem pod stan…jeste mnohem mladsim…mliko se ohrivalo ve flasce na kameni u ohna a umyvala se v potoce, voda na mliko ze studne…zadnej problem ![]()
Taky bych bez obav vypustila, mala se teda odstavila az okolo 8 mesicu, ale to me teda nejaka sterilizace ani nenapadla
, vyvarila jsem to tak mozna jednou za tyden. Na vodu z kohoutku zvykam od 10m.
@ninabu
myslim, ze se na to muzes vykaslat, ale vzhledem k tomu, ze na beznem pokoji je problem i lahvicky poradne umyt (nekdy jsou umyvadla dost na prd, ze tam pomalu nedas ruce), tak ja jsem to resila tak, ze jsem mela sebou varnou konvici a umyte lahvicky a dudliky jsem prelila varici vodou v umyvadle a bylo.
Co dela tvoje dite pres den? leze? hraje si na zemi? strka naprosto vsechno do pusy? taky mas vsechno vysterilizovano?
Jakakoliv sterilizace ztraci smysl, staci omejt normalne vodu s trochou nejakeho setrneho pripravdu na nadobi, jako mejes ostatni nadobi. Ani vodu bych uz neprevarovala.
A ty třeba doma dítě nenecháváš lézt po zemi a tak? To máš zem taky vysterilizovanou?
Prosím tě, takhle velkýmu dítěti stačí vymýt flašku horkou vodou štětkou s trochou vhodného saponátu, nezapomenout na dudlík vyšťourat i špičku a je ![]()
Super, diky, ja si to myslela, ze uz je to davno pase - kor kdyz doopravdy v tomhle veku sezere, co najde. Jen jsem tu narazila na jedinne diskuze, kde mamci psaly, ze sterilizace do roka. Hele a vazne tu koj. vodu uz neprevarujete? To by bylo taky super - vim, ze je na nich napsane, ze se nemusej, ale furt nekde varujou, ze buh vi, jak to uskladnujou…tak radsi prevaruju. Kravina co?! ![]()