Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Super, diky, ja si to myslela, ze uz je to davno pase - kor kdyz doopravdy v tomhle veku sezere, co najde. Jen jsem tu narazila na jedinne diskuze, kde mamci psaly, ze sterilizace do roka. Hele a vazne tu koj. vodu uz neprevarujete? To by bylo taky super - vim, ze je na nich napsane, ze se nemusej, ale furt nekde varujou, ze buh vi, jak to uskladnujou…tak radsi prevaruju. Kravina co?! ![]()
Já nesterilizovala nikdy nic, myla vše normální tekoucí vodou, v 10. měs. pily děti domácí šťavy ředěné vodou, vodu, čajík. Dnes se to vše moc přehání
. Vzala bych sebou pouze varnou konvici.
@ninabu Já dávala kohoutkovou a tu převařovala, protože mi pila čaje. A na dovolenou jsem koupila balenou (sice jí nevěřím, ale nevíš, co ti tam poteče) a tu taky převařovala.
Sterilizaci bych vypustila, a pokud chceš převařovat vodu, tak bych převařila kohoutkovou na místě a rozhodně ji netahala v petce.Vodu na cesu bych vzala kojeneckou tu převařovat nemusíš.
K té převařené vodě - převařit ji předem a brát ji s sebou v lahvích nemá smysl. I v převařené vodě se při pokojové teplotě bakterie namnoží. Buď už to nechat být a nepřevařovat, nebo převařovat na místě přímo před použitím. ![]()
V 10 mesicich bych uz lahvicky na dovolene nesterilizovala. Udelala bych to po navratu z dovolene. A pak kazdy tyden, pak jednou za cas. Ono to sem tam nezaskodi, protoze i kdyz umyvas jak chces, tak se ti muze stat, ze to proste blbe umejes a napriklad ti to klidne i zplesnivi. Hlavne kdyz davas diteti do flasky caj nebo neco sladsiho…
Jinak vzala bych si s sebou rychlovarku na prevareni vody na pokoji.
Kup si sterilizacni taablety Milton, napr v Tescu, je to sterilizace ve studene vode
@Titty to by me nenapadlo… Diky! Vezmu tu rychlovarku, to bude nej. Lahvicky preleju a vodu uvarim tam!
@ninabu A kdyz budes hodne cimprlich, tak v te rychlovarce vyvaris i ty cumliky a budes mit klid na dusi… ![]()