Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer
Mám zpoždění menstruace zítra to bude už týden. Těhotná nejsem, dělala jsem si testy;) a sex, nechráněný sex nemívám a žádná nehoda s kondomem nebyla. Byla jsem nemocná, zánět ledvin, před týdnem a kousek a žaludeční potíže týden před ledvinami. A také před 6 měsíci jsem si vzala prášek postinor-2 (takže mírně rozházený cyklus). Prošla jsem si teď hádkou s přítelem a veškole jsem měla menší problém takže jsem byla kapánek ve stresu, ale jinak vpořádku. PMS mám, bolí mě bradavky, jsem náladová a mam výtok jako před MS ![]()
Prosím vás nevíte čím by to mělo být. Mam z toho celkem strach jelikož za 4 týdny jdu poprvé na gyndu (z čehoš mam tedy strach také) a počátala jsem s tím že MS dostanu nejdéle v pondělí… nejhuř 2 prosince. Prosím poraďte čím by to tak mohlo být :/
@Ino pokud opravdu nejsi těhotná, tak bych řekla, že to bude po těch nemocech rozházené. Předtím jsi to měla pravidelné?
Ani ne :/ poslední dobou jsem měla hodně stresující období k tomu strach z toho že jsem v tom. Kamoška se semnou pohádala a s přítelem to trochu skřípělo :/
@Ino kolik Ti je, že jde poprvé na gyndu?
může souviset i s věkem ![]()
@Ino stres dělá taky hodně, k tomu ty nemoci, viděla bych problém v tom. Zatím bych počkala, pokud MS nepřijde, nejspíš ti na gyndě píchnou injekci na vyvolání MS ![]()
Vynechání ms může bát způsobené stresem, nachlazením, nebo může být něco špatně vevnitř. Ještě počkej, pak zajdi ke gynekologovi, zkontroluje tě. Jestli nejsi v tom a není žádný problém, zdřejmě dostaneš injekci na vyvolání, ale asi se přihlédne k tomu nachlazení. NEboj ![]()
@Ino píše:
Za 3 měsíce mi bude píše: Více
v tom případě to může souviset i s tímto. Do toho stres, nemoc atd. Takže pokud testy negativní, tak bych se ničeho nebála.. ![]()
@Ino Věk, Postinor i ten stres. Ono občasná pauza v MS není nic nenormálního i u zdravých netěhotných ženských.
Když jsem byla mladší tak jsem i měla vždy jeden měsíc uplně vypuštěný…vždy v červenci či červnu, ale poslední dva roky jsem už měla celkem pravidělnou a teď jen kvuli tomu že se stala menší nehoda s kondomem jsem si jí musela rozházet postinorem :/
@Ino píše:
Když jsem byla mladší tak jsem i měla vždy jeden měsíc uplně vypuštěný…vždy v červenci či červnu, ale poslední dva roky jsem už měla celkem pravidělnou a teď jen kvuli tomu že se stala menší nehoda s kondomem jsem si jí musela rozházet postinorem :/
pořád lepší jednou postinor a rozházený cyklus, než nechtěné těhotenství ![]()