Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, po hormonech se mi udelala cysta skoro 4cm, s menstruaci neodesla, hrozi mi laparkou. Ted uz druhy den hnede spinim a boli me podbrisek. Mate s tim nektera zkusenosti? Budu vdecna za jakekoliv info, Dr. neni prilis ochotny ke komunikaci…a ja jsem z toho dost vyplasena
Predem diky.
a Dr. když ti cystu zjistil ti nepíchl žádnou injekci? já pokaždy když měla cystu (asi 3×) dostala včeličku do zadečku (ale už nevím název včeličky) a do 10 dnů bylo po cystě…s laparoskopií ale zkušenosti nemám a tak ti v tom neporadím…držím pěsti at jsi brzo ok…
Lída a Ríša 17 měsíců
ahoj holky, chtěla bych se přidat také s dotazem. V první polovině cyklu tento měsíc, jsem začala špinit a po té krvácet a doktor mi sdělil, že mám cystu. V druhé polovině cyklu se změnšila 3×2 a přestala bolet.
Beru již 6tý měsíc Duphaston a doktor mi to změnil na Clomhexal, který mám začít brát 5. až 9. den cyklu.
Problém je v tom, že jsem to zatím stále nedostala. Cyklus mám pravidelný 24 dní. Měla jsem to dostat v 24./25., ale kromě bolestí v podbřišku a slabého špinění 25. se vůbec nic neděje.
Mohla to způsobit ta cysta?? Jsem z toho celkem nešťastná, protože chci již začít brát Clomhexal a teď nevím co mám dělat, když mrcha nedorazila.
Těhotná nejsem, měřím si první měsíc BT a mám ji dnes 36,6 včera 36,5.
Nestalo se Vám něco podobného, měla bych jít na vyvolaní MS??
Ahoj Lucisko, jak velkou jsi mela cystu puvodne? A objevila se ti az po predchozi MS nebo jsi ji mela uz v predchozim cyklu?
Me taky trapi spineni - probihalo asi tyden nekdy mezi 8 - 15 DC, jeden den rano to bylo slabsi krvaceni, jinak ale spis hnede spineni - mas to stejne?
Co se MS tyce, tu jsem dnes dostala a pomerne silnou, ale vim, ze cysta muze MS odsouvat. Urcite bych zasla na vyvolavacku. Jakou mas cystu, klasickou vodovou?
jestli jsem ji měla v předchozím cyklu netuším, původně byla pouze o 0,5 větší. To krvácení probíhalo přesně jak popisuješ 8 - 14 špinění 15-16 krvácení, pak to samo ustalo. A také to bylo dost bolestivé při styku.
Strašně jsem se těšila jak se jí při MS zbavím, ale toto mě vůbec nenapadlo. Už to vůbec nevypadá, že by MS měla přijít.
Zajdu tedy na vyvolávačku, ta někdy také tu cystu pomůže odstranit, že? Myslím jako nárazová dávka hormonů.
Jojo, urcite na vyvolavacku zaskoc. Asi ta cysta rozhodila hormony a brzdi MS.
Drzim palce, at odejde s MS. Ja jdu na kontrolu zitra, tak se modlim a bojim…bojim.
tak jsem byla na Agolutinu, snad to pomůže. Nevíte za jak dlouho po něm dorazí MS?? Dnes mi BZ teplota vyskocila na 36,9 (vcera 36,6), tak to bude asi tou injekci.
Zdravím všechny, nechci zakládat nové téma, tak navazuji na starší diskuzi na téma cysta.
Po IVF se mi udělala cysta. Bohužel další cyklus nepřišla MS,která by mohla cystu vypudit, tak jsem dostala vyvolávací injekci. Lékař mi doporučil antikoncepci, -ta prý také pomůže s vypuzením cysty.
Má se antikoncepce začít užívat hned po vyvoláváci injekcinebo až první den menstruace? Máte někdo zkušenost?
Díky!
Prý 90% sama zmizí, většinou při MS. Operovat doporučují cystu nad 5 cm nebo takovou, která se nezmenši nebo nezmizí sama. Mně bohužel nezmizela a podstoupila jsem v listopadu laparoskopii. Měla jsem ji už 7-8cm. Zvětšila se mi ze tří, ale až po porodu v šestinedělí…Být tebou, tak vyčkám tři měsíce a pak bych uvažovala o laparoskopii. Já jsem se jí pořád chtěla vyhnout a odkládala jsem to tři roky
Neboj, ve většině případů opravdu sama zmizí…
lenula x píše:
Zdravím všechny, nechci zakládat nové téma, tak navazuji na starší diskuzi na téma cysta.
Po IVF se mi udělala cysta. Bohužel další cyklus nepřišla MS,která by mohla cystu vypudit, tak jsem dostala vyvolávací injekci. Lékař mi doporučil antikoncepci, -ta prý také pomůže s vypuzením cysty.
Má se antikoncepce začít užívat hned po vyvoláváci injekcinebo až první den menstruace? Máte někdo zkušenost?
Díky!
Leni, co jsem se tak dočetla, tak antikoncepce cystu neléčí, jen ti zajistí tu MS, při které muže zmizet a slouží jako prevence při tvorbě dalších cyst..
Antikoncepci bych začala brát až první den MS, která po injekci přijde.
Díky, lékárnice se mě totiž ptala, jestli to mám na vypuzení cysty. To prý někdy lékař doporučuje nasadit antikoncepci hned po vyvolávačce.
Ahoj holky taky vám meškala Ms když jste měli cystu?Jsem byla na ultrazvuku před týdnem a tam mi řekl že mám cystu na pravym vaječníku necelí 3 cm a že to nic neni,je fakt že ji skoro necítím jen občas mě tam píchne
Ale v pondělí jsem to měla dostat a nic
jinak jsem to mívala vždy pravydelně na den ![]()
Ahoj, mám ten samý problém. Cystu asi 5,5cm. Po týdnu zpoždění jsem šla na konrolu a píchli mi vyvolávací injekci. Zítra to bude týden po injekci a pořát nic. Už Začínám být nervozní. ![]()