Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je možné mít menstruaci už 7.týden po porodu i při plném kojení?
Nevím jestli mám začít plašit, co se děje, nebo jestli je to možné takhle brzy… ![]()
Je někdo, kdo na tom byl podobně, nebo čím by to mohlo být?
Díky za reakce.
Sendy
Možné to je, pokud jsi ke konci šestinedělí jen špinila a pak začala krvácet, tak asi tedy menstruovat. Pozor kojení není antikoncepce, pokud nekojíš v noci, tedy je tam přestávka tuším více než 6 hodin, tak menstruační cyklus naskočí. Podle mě je to známka zdravého ženského těla… Hodně radosti s miminkem a bezprolémové kojení, přeje Nane2
PS: U druhého porodu to bylo u mě stejné!
Ahojky Sendy:O)
Já jsem MS dostala na konci šestinedělí…
Také jsem v té době plně kojila. Neboj, není to nic až tak neobvyklého, ale člověka to nepotěší, že ![]()
Papa, Jaa
První MS jsem dostala taky 7 týdnů po porodu (při plném kojení). Na tohle téma je tu už pár diskusí, pohledej ![]()
Baghira
Bála jsem se aby to nebyla třeba neodloučená placenta, ale to by mě snad bylo špatně.
Ach joooo
, jsem si myslela, že bude aspoň na pár měsíů pokoj…díky za odpovědi.
ahoj, moje kamaradka mela pri plnem kojeni prvni ms 4 tydny po porodu… a nic spatnyho ji nebylo
Ahoj mám celkem pravidelnou MS od šestinedělí, taky jsem plašila a volala dr. Ani mě nechtěl vidět…Prý to může být normální.Podotýkám, že Domča byl 7 měsíců PLNĚ kojený a mohla jsem k němu přibrat ještě dvojčata.
Ahoj,
já přestala špinit 4t. po porodu ,za 14 dní jsem odmenstrovala.Dneska jsem po porodu 8t+5dní a dostala jsem to znova.Sice je to slabší,ale je to .......
Já se snad na tu kontrolu po šestinedělí na gyndu ani nedostanu.
Ahojky, taky jsem volně přešla z šestinedělního špinění k MS. Plně jsem sice kojila, ale v noci jsem měla pauzy 8, 9 i 12 hodin. Takže se to dalo čekat:-)
A+A+bříško
Ahojky, vím, že to možné je! Já jsem měla to štěstí, že mě to zatím ještě nepotkalo a to jsem 3,5 měsíce po porodu!
Já měla po prvním porodu měsíčky po půl roce. Ptýden. Byl to kousek neodloučené placenty. Takže doporučuji poradu s gynekologem.
Ahoj,
já jsem měla po prvním porodu menses hned po šestinedělí a v pohodě.
Teď, po druhém porodu, mám spíš opačný problém. Ještě jsem to nedostala. 14 dní po porodu ze mě vypadl kus placenty a dost jsem se rozkrvácela. Dělali mi kyretáž, tak nevím, jestli kvůli tomu nemám menses. Alešek už spí měsíc přes noc. Kojím po 7 - 10 hodinách a stejně jsem to nedostala. Taky přikrmuju, tak vážně nevím. Měla jste to některá podobně???
Erika
AHOJ,
JÁ PO PRVNÍM PORODU DOSTALA MENSTRUACI PO DEVÍTI MĚSÍCÍCH A TEĎ JSEM NECELÉ ČTYŘI TÝDNY PO DRUHÉM A MYSLÍM, ŽE MÁM SLABŠÍ MENSTRUACI. PRVNÍHO KLUKA JSEM KOJILA DVA ROKY, DRUHÝ JE PLNĚ KOJENÝ. MĚJTE SE AHOJ.
Ahoj, tak já jsem měla poslední menstruaci na začátku července loňského roku.. už nekojím měsíc a půl a menzes stále nikde.. docela mě to už ale štve, nemohu brát antikoncepci a musím čekat… sice je fajn, že nemám (mám holčičku narozenou letos v dubnu) menzes.. ale víte jak..
já bohužel patřím dle doktora k hyper plodným ženám a tak po prvním porodu jsem dostala mestruaci 4dny po ukončení šestinedělí a po druhém porodu „až“ po třech měsících od porodu. Ještě podotýkám plného, velmi častého(1-2hod) i nočního kojení.