Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky,mám takový dotaz,než zajdu k lékaři,tak jestli jste se náhodou některá nesetkala s tím co mě trápí.Před dvěma dny se mi v klíně v místě ochlupení udělala bulka,je dobře hmatatelná tvrdá..teď když jsem se dívala,tak mám to místo začervenalé..manžel mi říkal, že už to tam taky měl,ale že to zmizelo, že je to v poho,nevíte co to je?Může to být uzlinka?Ať nejdu k lékaři s nějakou pitominou
..naposled když se mi objevila v podpaží,tak jsem ji ukazovala ségře (lékařce dětské) a ta se mi smála jestli to myslím vážně,taková „bulička malinká“,tak aby to nebylo něco podobného..to v podpaží mi samozřejmě zmizlo.ale tak na jednu stranu se říká,jak se nemáme hlídat a kontrolovat a když na něco náhodou narazím,tak pak je to zase nějaká banalita,tak se raději ptám tady nejdříve
Děkuji za odpovědi
Marinko, tohle jsem měla taky, přímo jsem to měla na stydkém pysku a bála se, co to je. Asi to byl ale podebraný chlup, protože potom, co jsem se tam oholila a zkusila to jako vymáčknout ( samo, že nic ven nešlo ), tak to do týdne zmizelo.
ahojky
tak já kdysi s tou podpažní minibulkou zašla k lékářce, a ona mi poradila ať se vyholuji a omezím deodoranty a antiperspiranty, že to mám reakci na nadměrné pocení a použítí kosmetiky. Tak si myslím, pokud máš pocit strachu a stresu je lepší to nechat prohlídnout Dr.
A není ta bulka jen zanícená cibulka chloupku a nebo vřídek? Měj se ahojky I.
No popravdě já si taky myslím ,jestli to nemůže být něco s chloupkem, (asi 3 týdny jsem se neholila
)ale vytlačit to nejde..mám to teprv dva dny,tak asi ještě týden počkám a když se to nezmění,tak si s tím zajdu,ale fakt to asi bude něco takového,díky moc ![]()
a právě, že takové zanícené bulky „zrají“ nejdéle, takže asi víc než 2 dny to nechej …
![]()
Hele Ivik,ty se mi normálně směješ
…já teda strachy zrovna neumírám,ale teda takovéhle vetřelce fakt nemusím ve svém těle ![]()
no teda!!!! já se Ti nesměju, ale předávám optimismus, přece Ti tam nebudu psát smutné smajly, ne???? Tak jeden pro Tebe
![]()
ahoj
já to měla taky .. byla jsem tenkrát zrovna u gynekologa tak jsem se ho na to zeptatla a byl to ten chloupek:o))) no co když už jsem na té koze ležela že:o) za pár dní to zmizlo… já bych počkala a když by to nemizelo, tak zašla k dr… jo ta bulka byla velmi malá:o)
Ahoj,
hlasuji pro zanícený chloupek nebo vřídek.
-pro Marinku a pro Ivika ![]()
Zdravím, já jsem měla asi před 3 lety takovou tvrdou bulku v podpaží. A celkem mě to místo bolelo. Šla jsem k lékařce a ta mi řekla, že je to pravděpodobně ucpaná potní žláza. Pro jistotu mě poslala na chirurgii. Doktor tam potvrdil, že je to ta žláza a souvisí to s vyholováním. Od té doby se mi sem tam bulka udělá a vždy tak do tří dnů po holení. Bylo mi řečeno, že se to dá operativně naříznout a vyčistit.
Ahoj holky, v ochlupení se mi také udělal vřídek. Tak jsem ho vymáčkla a dělá se tam neustále cca 3 týdny. Na dotek je někdy lehce bolestivý, někdy o něm nevím. Asi1 cm v průměru. Stalo se vám to i u toho zarostlého chloupku, že jste to měly tak dlouho? Na gyndu se dostanu nejdřív za týden. Mám stále jednoho partnera, tak doufám, že to není nic vážného ![]()
Ahojik-.. jj mela jsem to taky,,ta boulicka byla celkem velka..a kdyz jsem ji poradne zmackla tak mi tekla i krev
pak to chvilu trvalo nez se zahojila ale pak to bylo v poho tak jsem se dr. neptala
-ty chlupy su svinstvo ![]()
Muze to byt zarostly chloupek, bedar… no vyckej, ono se to na 99% nejak poresi samo. ![]()
@MaDoRaBe píše:
Muze to byt zarostly chloupek, bedar… no vyckej, ono se to na 99% nejak poresi samo.
Tuto metodu jsem právě zahájila před třemi týdny
Tak ještě vyčkám ![]()
Ahoj…tento problém mám taky a nejde se toho zbavit. Už začínám mít obavy aby to nebylo něco vážnějšího. ![]()