Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chci se zeptat, i kdyz beru antikoncepci, menstruace se nedostavila, navstivila jsem dnes doktorku a ata mi rekla, ze je to cysta, napsala mi injekce na 10 dni, procitala jsem vase diskuze, ale nikde jsem nenasla toto - hrozne me boli prsa, ale vazne moc…myslite, ze to muze souviset take s tim? dekuji za odpoved!!!
cysta se tvori vetsinou hormnalni nerovnovahou,ja na to hodne trpela,ale nikdy me prsa nebolala,spis bricho…mivala jsem velke i 5,nebo 6cm…
dekuju za odpoved, ja ji mam pomerne malou, co jsem si to tu procitala…jen 3cm*3cm…doktorka byla optimisticka, tak snad se to rozezene, ale ty bolesti prsou me matou, v podbrisku citim spis tlak nez bolest…a taky jsi nemela menstruaci diky tomu?
ano, takmer urcite to suvisi. cysta moze sposobovat priznaky podobne tehotenskym. okrem toho injekcie ktore dostavas su pravdepodobne progesteronove- ten tiez moze sposobovat bolest prs.
ja menstruaci vzdycky dostala,ale opozdenou a nebo se cysta udelala po ms a pak treba s dalsi ms praskala a vyloucila se…ale ver,kdyz se splasi hormony,tak cysta je uplne normalni a myslim,ze i ty prsa muzou bolet,ale jak rikam,me jen bolelo bricho…nikdy jsem nedostavala injekce,2× rostly dal a nebo se nezdaly a tak jsem sla na laparoskopii,at si me uvnitr zkouknou…ty mas malickou,tak se niceho nebooooj ![]()
injekce zacnu dostavat az od zitra…hledala jsem to a nikdo o tom nidke nepsal, proto jsme se radeji ptala, uz takhle jsme byla vyplasena, nemam s tim zadne zkusenosti…
Gabiiisek píše:
injekce zacnu dostavat az od zitra…hledala jsem to a nikdo o tom nidke nepsal, proto jsme se radeji ptala, uz takhle jsme byla vyplasena, nemam s tim zadne zkusenosti…
v pohode,ja si uzila horsi veci…ale zas kdyz mas neco porve,tak nevis co a jak a mas strach,to je normalni,takze te chapu,ale s tema injekcema neporadim,nedostavala jsem je…
RadanaH: kdysi jsem mela neprijemnou zkusenost s antikoncepci a od ty doby jsme v tom desny srab, a tak se radsi hlidam ![]()
gabisek, tiez som mala cystu, ktora sa urobila z neprasknuteho folikulu- boleli ma prsia, oneskorila sa ms plus dalsie tehotenske priznaky k tomu.
praskla sama.
kedysi predtym som mala vodovu, 2,5 cm x 2,5 cm, vtedy mi davali aj infuzie na zmensenie ale nezabrali, museli mi ju prepichnut laparoskopicky. ale to len preto, ze bola na blbom mieste, otacala mi vajecnik a hovadsky to bolelo ![]()
nemas dovod plasit, cysta sa z casu na cas urobi kazdej zene, vacsinou praskne s prichadzajucou ms.
Gabiiisek píše:
RadanaH: kdysi jsem mela neprijemnou zkusenost s antikoncepci a od ty doby jsme v tom desny srab, a tak se radsi hlidam
mivala jsem silene silnou a bolestivou ms,takze pro me bylo antiko spasa,ja s antikem nemela problemy,vse bylo jak hodinky,akorat po par letech,treba blbla ms-ze byla treba slabsi a nebo silnejsi a s mojim jsme schteli mimnko,tak jsem si rekla,ze prdim na ni ![]()
soldi píše:
gabisek, tiez som mala cystu, ktora sa urobila z neprasknuteho folikulu- boleli ma prsia, oneskorila sa ms plus dalsie tehotenske priznaky k tomu.
praskla sama.kedysi predtym som mala vodovu, 2,5 cm x 2,5 cm, vtedy mi davali aj infuzie na zmensenie ale nezabrali, museli mi ju prepichnut laparoskopicky. ale to len preto, ze bola na blbom mieste, otacala mi vajecnik a hovadsky to bolelo
nemas dovod plasit, cysta sa z casu na cas urobi kazdej zene, vacsinou praskne s prichadzajucou ms.
no tak uvidime, ms ma prijit cca za dva tydny, deset dni maji byt ty injekce, snad to zabere, dekuju za dodany optimismus a uklidneni ![]()
RadanaH píše:
mivala jsem silene silnou a bolestivou ms,takze pro me bylo antiko spasa,ja s antikem nemela problemy,vse bylo jak hodinky,akorat po par letech,treba blbla ms-ze byla treba slabsi a nebo silnejsi a s mojim jsme schteli mimnko,tak jsem si rekla,ze prdim na ni
pred dvema lety jsme i pres antiko otehotnela, bohuzel to nevyslo, samovolne jsem potratila, ale ted pri kazdem sebemensim zpozdeni silim, i kdyz antiko mam jinou…natoz vynechani menstruace…to je silenstvi na entou…i kdyz to mimi by asi spatne nebylo
jen pritel jeste nechce…
ty joooo,tak to je neprijemne pak pro ty zenske co te antice veri a ocekavaji spolehlivost,ale nic neni 100%…bohuzel…a neboj se,bude po cyste,injekce a nasledna ms ji
![]()