Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky
mam na vas dotaz, moje kamaradka je 7.tyden tehotenstvi a minuly tydne ji dr zjistil cystu. strasne ji tim vydesil ze ji moc nadeji nedava.slysela jsem ze v tehotenstvi je cysta docela casta, a dnes ji rekl ze ma cysta 3 cm.
ty co jste to zazily, jak to dopadlo u vas? mate doma ditko nebo se neco spatne prihodilo, a jak velkou cystu jste mely?
predem diky za odpovedi. ![]()
Já jsem měla cystu u prvního těhotenství, měla 5cm, doktor mě s ní dokonce poslal do nemocnice na odstranění a tam teprve z krve zjistili, že jsem těhotná. Takže se s ní samozřejmě pak už nic nedělalo, jak píšeš tak v těhotenství je častá a nijak se neřeší. Myslím, že tak kolem 12tt byla pryč.
Nechápu, proč dr. kamarádku tak děsil, četla jsem, že se vyskytuje u velkého procenta počínajících těhotenství.
kamaradku muzes uklidnit,cysty tehotenstvi nevadi,ja otehotnela s cystou v 35 letech ani nevim jak a syn se narodil bez problemu v terminu ,cysta stale na svem miste ![]()
ted jsem si po sobe tu blbinu precetla a samozrejme jsem otehotnela s manzelem,jen ta cysta nam u toho asistovala ![]()
holky diky vse ji vyridim, mela smutny pribeh a tezke otehotneni, a ke vsemu ji dr strasne vydesil ze to nevypada, i kdyz dnes ji trochu uklidnil ale stejne nervy pro mimi neni nic dobreho.
iliami: ok, s manzelem ![]()
Já měla 3 cysty, už nevím jak byly velké, ale na utz vypadaly přes celý vaječník a vůbec nic se nestalo, ani mě dr nijak nestrašil. Myslím, že mimi to neohrozí ![]()
Mi doktorka taky zjistila cystu po otehotneni, byla velka 4 nebo 5 cm myslim. Rikala, ze to je normalni, casty, vubec to nevadi a nejspis do 12 tt zmizi. A taky ze zmizela.
Mozna zalezi na typu cysty? Jinak nechapu, proc ji tak desil.
tez nechapu proc ji desil, prave ze jsem vedela ze je to docela casty. aspon ji uklidnim ![]()
Já měla cystu (cca 6 cm) už při prvním těhu, které zkončilo ZT. Ale v nemocnici mi řekli, že na „neúspěšné“ těhu cysta vliv nemá - spíš na „schopnost/neschopnost“ otěhotnět. Cystu na levém vaječníku mi nakonec vyoperovali, ale vpravo jen udělali punkci. Tu tam mám dodnes - podle posledního měření měla cca 3,5 cm. Myslím, že kamarádka může být naprosto v klidu…doktor ji zbytečně děsí ![]()