Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtěla bych se zeptat na výpočet pohlaví miminka,já jsem červenec 81, a přítel listopad 72, máme spolu chlapečka 2008,chtěly by jsme holčičku kdy nám to podle krve vychází děkuji
to se můžete začít snažit hned! Tobě se krev měnila v 28 a tvému příteli v 35, takže ty jí máš „čerstvější“
takže až do přítelových 42.narozenin by se Vám měla podařit holčička!
Ale je to jen tzv. pověra, takže se na to spoléhat samozřejmě nedá! I když já tomu zrovna taky dost věřim. U nás v okolí to totiž až na jednu vyjímku vyšlo ![]()
Tak držím palce!
Je to děsná BLBOST!!!
Z lékařského hlediska se krev obnovuje každých 120 dnů ![]()
Je to stejná pitomost, jako všechny „zaručené rady“, tabulky a návody jak počít to či ono.
O pohlaví „rozhoduje“ muž už vlastně v okamžiku početí, respektive jeho spermie, která nese chromozom X (holčička) nebo Y (chlapeček)
Bud ráda, že máš jen dvě možnosti, je to 50:50 ![]()
Jájo, prosím, jak to je tedy s tou „krevní teorie“ můžeš to napsat nějak obecně? Schválně, jestli to na nás bude pasovat. ![]()
Gina108 píše:
Jájo, prosím, jak to je tedy s tou „krevní teorie“ můžeš to napsat nějak obecně? Schválně, jestli to na nás bude pasovat.
jasně ![]()
jde o to, že se krev „vyměnuju“ každých 7 let. Takže ten kdo jí má „čerstvější“, toho pohlaví by se mělo přenést na potomka. Takže výměna probíhá v 7, 14, 21, 28, 35, 42letech…
Ale pokud jsou partneři jen pár týdnů od sebe, tak to jisté není. A musí to být samozřejmě věk v době početí!
Ale jak tu píše Miarei, je to jen pověra. A samozřejmě jediné co rozhodnuje o pohlaví je spermie muže a její chromozom X nebo Y.
Ale i tak neškodí něčemu takovému věřit,ne? ![]()
Hmm, tak u nás to zrovna nevyšlo
Ale je to dobrá pověra, tu jsem ještě neznala, dík ![]()
Přijde mi to jako nesmysl.U nás to teda nefungovalo.
Když jsme počali syna bylo mi 23 a manžovi 26 takže podle všeho jsem měla čerstvější krev já a stejně to byl kluk ![]()
jako u nás - já 24 a 11 měsíců, přítel 31 a 2 měsíce, takže to měl být kluk ![]()
nic ve zlém,ale počítám to jinak…když se vymění krev po 7 letech jednoho z rodičů od početí dítěte tak je vhodná doba počít dítě páč bude opačného pohlaví…pokud se vymění i u druhého partnera..tak bude mimi stejného pohlaví…pověra z HK… ![]()
Tak nějak se to říká, ale moje babička zase tvrdila, že je to podle toho kdo má krev starší… Tak si vyberte
já jsem na tom podobně, nevyšel mi ani jeden výpočet v mnoha teorií, dokonce ani ten americký test z moči, co jsem si dělala, vždycky mi vycházely holky, i podle toho testu a výsledek? 4 kluci ![]()
A NEMĚNILA BYCH, MILUJU JE a po holčičce už dávno netoužím, hlavně ať je miminko zdravý ![]()
Mě to taky přijde jako docela blbost. Jediný co mi přijde celkem logický je teorie pomalých a rychlých spermii a době početí. No ale stejně..
Taky se musim přidat.Taky mi to nesedí ani na jedno díte.Znám lidi,kterým to vyšlo,ale i další,kterým zase ne.Jediné,co mi sedlo,bla Plzákův výpočet.I zpětně.Se trefil u obou kluků.