Bolesti v podbřišku 38tt a magnézium

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
16.5.10 17:48

sou to poslíčci?!

Ahojky,dnes sem začala 38tt a včera večer mě šíleně bolelo v podbříšku že sem skoro ani chodit nemohla jakko by mě tam řezalo a od rána se mi stahuje bříško a je ti častěji než kdy dřív...... mám mezi tím stahováním maximálně 15 min. odstup a ještě beru magnesko teda ho dobírám na oddálení kontrakcí a je to trapné ale nevím jestli to nejsou kontrakce nebo poslíčci nebo to je jen stahování.

Příspěvek upraven 16.05.10 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
16.5.10 17:54

Nechapu, proc jeste dobiras magnezko. Melo byse nejpozdeji kolem 35.tt vysadit, deloha potrebuje cvicit na porod, aby to utahla, je to sval.
A vypada to na rozjizdejici se porod. Dej si vanu, kdyz to bolesti nezazene, tak je to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.5.10 18:00

Já byla ted v pátek u svého dr. a on mi řekl že ho musím dobrat tak ho beru,ještě mám jeden sáček a jinak sem zažala brát železo v tabletách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
16.5.10 18:20

Tak to se divím…já řešila braní magnézka s doktorem zrovna minulý týden a taky mi doporučil brát ho maximálně do 35.tt, abych pak nepřenášela…Jinak vana je v tomto případě dobrý nápad :wink:

• Citovat
  • Upravit
115
16.5.10 18:22

Já to magnezko beru od pátého měsíce kdy mi hrozil předčasný porod a opravdu mi můj dr. řekl že ho musím dobrat tak sem myslela že je to důležité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.5.10 18:31

to ano, ale ne takhle před porodem. Vysadila bych jej. Může mít pak vliv na to, že děloha se může stát „línou“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.5.10 18:36

Mohl by pak porod jít hůř nebo mohlo by se stát že nepoznám pak poslíčky jako ted když si nejsem jistá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
16.5.10 19:11

Mně doktor řekl, že braní magnézka po 35.tt může způsobit, že se porod spontánně nerozjede a musí se na vyvolání. A jelikož jsem absolvovala indukci se synem (i když ne vlivem magnézka), tak jsem ho radši přestala brát už teď. Jinak jsem ho nebrala ani tak kvůli hrozícímu předčasnému porodu, jako spíš kvůli migrénám.

• Citovat
  • Upravit
6545
16.5.10 19:16

tak magnézko nebude souviset s nerozpoznáním porodu a poslíčků (no při druhém těhu jsem s tím problém měla a to jsem to magnézko vysadila ve 30tt)

spíš prostě ta děloha by se měla trénovat těma stahama. Může se stát, že porod se sám nerozběhne, bude třeba vyvolávání. Nebo se to může táhnout…těžko říct

Každopádně je divný, že ve 38tt tě nutí to dobírat. Tak ti zůstane doma a dáš si třeba před/při MS…třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.5.10 19:33

To mi je taky divný že sem ho musela dobrat.Můžu si dát místo koupele sprchu abych zjistila jestli to jsou ty poslíčci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
16.5.10 19:41

Malekote21 - já bych si zavolala do špitálu nebo doktorovi. Jestli se ti rozjíždí porod, tak to jeden pytlík magnézka stejně nezastaví a holky mají pravdu, normálně se vysazuje kolem 35 tt. Ale zas nevíme, proč ti doktor doporučil ho dobrat. Asi by bylo lepší, poradit se s ním nebo s jiným doktorem. Teď už jsi více méně v termínu, takže porod by neměl být problém. Dej si vanu, horkou, když se ti to rozjede, tak to poznáš, když zastaví, tak taky dobře. Porodní kontrakce od poslíků poznáš určitě, jsou bolestivé, časté a ve stejném, postupně se zkracujícím intervalu. Když by byly tak po 5 minutách a vana nepomůže, jeď do nemocnice, nebo tam, kde chceš porodit. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
16.5.10 19:45

Já myslím, že sprcha asi moc nepomůže.....chtělo by to vanu, ale jestli to nejde (třeba spousta mých známých má jenom sprchový kout), tak horkou sprchu zkusit můžeš taky. Lepší než drátem do oka :mrgreen: A ty máš ty kontrakce už od rána? Po 15 min?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.5.10 19:47

od rána a maximální odstup od sebe je tak 15 min. a někdy je mám i co 6 minut..... sou nepravidelné ale mimísek se mi moc nehýbe-není to nic špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.5.10 19:53

Chce to vanu, aby se telo uvolnilo. Dalsi moznost pro trochu otrlejsi je pit dostatek tekutin a chodit casto curat, na zachode perfektne uvolnis svaly panevniho dna, tim pustis miminko dolu a tim se zase vic rozjede porod, protoze oxytocin, ktery zpusobuje stahy, se produkuje, kdyz se drazdi spodek delohy.

Jinak PA mi rekla, ze magnezium zabranuje deloze cvicit a ze je pak jak blato. Predstav si, ze mas obe nohy nekolik mesicu v sadre a pak bys mela vyslapnout na Snezku. Asi tam dolezes, ale rozhodne to pro tebe bude na pokraji veskerych sil a okolo tebe bude spousta turistu, ktery to s usmevem na tvari vyslapnou a jeste budou nahore obdivovat vyhled.

A kontrakce od poslu by meli jit poznat svou delkou, meli by byt delsi jak 45s, nez se povazuji za ucine a vedouci k porodu. Kdybych na ne ovsem cekala ja, tak bych rodila na zachode, mela jsem kontrakce kratounke, maximalne 30s, za to rychle po sobe jdouci temer ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.5.10 19:56

Se chci zeptat když budu chodit pořád čůrat nemůže se stát jak ted ukazovali v tv novinách že těhulka v nemocnici porodila do mísy?Vím že je to trapná otázka ale zajimalo by mě jestli se to může stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí